COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 317 381
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 880
Нинан, благодаря ти за описанието и мерките, по-спокойна ще съм утре, дано и от нашата секция са такива адекватни.
За тестовете - приятно съм изненадана от удобството и достъпността на тези от аптека - антигенни. Съпругът ми от два дни е с леко неразположение и докато не го проверих, не спря да ме човърка отвътре. Добре че ги разрешиха за свободна продажба, че иначе човек не знае болен ли е, заразен ли е или е просто хрема и пролетен вирус.

# 8 881
Хайде и Спутника ще го почнат.

"Аржентинският президент Алберто Фернандес е дал положителен тест за КОВИД-19, съобщи самият той в деня, когато навърши 62 години, предаде ДПА, цитира Dnews.

Вечерта, след като се появи лека температура от 37,3 и главоболие, си направих антигенен тест, който даде положителен резултат, написа Фернандес в Туитър тази нощ. Той добави, че е в изолация в очакване на резултат от Пи Си Ар тест.

"Физически се чувствам добре и съм в добро настроение, макар че бих препочел да завърша рождения си ден без тази новина", написа той в друг туит няколко часа след полунощ.

На Фернандес бе поставена първа доза от руската ваксина "Спутник V" през януари в болница в Буенос Айрес, според президентската канцелария. Аржентина е регистрирала около 2,3 милиона инфекции досега и над 56 000 смъртни случая, свързани с КОВИД-19."
http://epicenter.bg/article/Sled-postavena--Sputnik-V--Arzhentin … 4acRwjF0G7z14Hb8I

# 8 882
Фани, нещо не е наред с информацията за Спутник, защото как така само първа доза през януари и няма втора....Ако е оставен само с една доза е нормално да се зарази. Спутникът доколкото зная се поставя през месец между първа и втора игла.

# 8 883
Балтов и Кирилов са дали брифинг на който са казали, че до края на юни месец с допълнително одобрените, ще получим 3.2 милиона дози на Пфайзер и Модерна.
Това ме кара да съм оптимист, че имаме всички шансове лятото ни да е доста по-спокойно и до няколко седмици всеки да се ваксинира с каквато иска ваксина. Загатна се , че много скоро и личните лекари ще получават голяма част от  тях и по възрастните ще са с приоритет при тях.
В страната имало около 4 хиляди лични лекари.
Ако всеки от тях ваксинира на ден по десетина пациенти, това са 40 хиляди само при тях.
Дано скоро започнем да ваксинираме над 50-60 хиляди дневно и да си възвърнем нормалността в живота.

# 8 884
  • София
Това за иРНК ваксините е много добра новина!

Ето и брифинга - https://trud.bg/%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%B4%D0%B0%D0%BD-%D0%BA%D0%B … 0%B8%D0%B4%D0%B5/

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 14:44 от Sunshine_Reggea

# 8 885
  • София
Само след първа доза спутник, поставени преди 2 месеца, човекът казва, че се чувства ОК и няма симптоми. Какво да му почват на спутника?

# 8 886
  • София
Точно така!
Освен това кога и къде е казано, че след ваксина не се хваща Ковид. Казаха, че по леко се кара
А и Спутник доколкото помня беше с най краткотраен срок на действие.

# 8 887
Балтов и Кирилов са дали брифинг на който са казали, че до края на юни месец с допълнително одобрените, ще получим 3.2 милиона дози на Пфайзер и Модерна.
Това ме кара да съм оптимист, че имаме всички шансове лятото ни да е доста по-спокойно и до няколко седмици всеки да се ваксинира с каквато иска ваксина. Загатна се , че много скоро и личните лекари ще получават голяма част от  тях и по възрастните ще са с приоритет при тях.
Ако всеки от тях ваксинира на ден по десетина пациенти, това са 40 хиляди само при тях.
Дано скоро започнем да ваксинираме над 50-60 хиляди дневно и да си възвърнем нормалността в живота.

Лъч надежда. Чудесна новина - благодаря, че я сподели Simple Smile

# 8 888
  • Bristol
Загатна се , че много скоро и личните лекари ще получават голяма част от  тях и по възрастните ще са с приоритет при тях.
За Пфайзер и Модерна, дали ще имат къде да я съхраняват личните лекари 🤔

# 8 889
За Пфайзер и Модерна, дали ще имат къде да я съхраняват личните лекари 🤔
[/quote]
Въпрос на организация. Ако имат записани пациенти, ще ИМ подсигуряват брой ваксини, отговарщи на записаните (с резерви, защото сме хора и всичко се случва). Тук най-важното е не ЛЛ-и като цветарки да обикалят с хадилни чанти, а да се направи организация с хладини бусове да се разнасят ваксините до здравните центрове. Нито е невъзможно, нито е сложно. Малко воля и сериозно отношение са нужни.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 20:05 от Шарлот

# 8 890
Понеже си говорите за изборите утре да дам информация от първо лице. Както съм писала и в темата - от изборна администрация съм. Така се "сдобих" и с ваксината си. Сега се връщам от избирателната секция, която подготвихме за утрешния ден.
В училищата, СИК този път са през стая, не както до сега във всяка. Раздадоха огромно количество маски - хирургични и FFP2 - не само за комисите, за да се раздават на хората. Много ръкавици ...
На входа на училището също ще има хора, които ще раздават маски и ръкавици.
Дезинфектанти има колкото искаш и навсякъде - наистина огромно количество. Всякакви - спрейове, течни с попма, специални за дезинфекция на изборната секция. Ще има хигиенисти от училищата, които редовно ще ползват тези "специалните". Днес за около 2 часа - минаха 2 пъти и избърсаха навсякъде. Предполагам, че утре ще минават също на всеки час.
Разрешено е да бъдат отворени непрекъснато прозорците. Това е ново. В обикновена обстановка не се разрешава.
Всеки може да носи собствен химикал, това също е ново - единственото условие е да бъде със синьо мастило, за да е валидна бюлетината Simple Smile
Има плексигласови прегради пред чиновете, на които стоят членовете на комисиите.

Опашки по принцип по избори в България няма, така че не се очаква точно утре да се случат Simple Smile
И наистина пътуването в ГТ или обикалянето около час в голям хипермаркет ми се струва по-опасно от това утре да отидеш до изборна секция.

Пиша това, не за да агитирам да се гласува, а защото правя сравнение с ГТ, който ползвам непрекъснато в последната година. Прекарвам по около 2 часа на ден в ГТ - нагледах се на какво ли не.

От 7-те човека комисия само аз съм ваксинирана ... вярно, че не е представителна извадка, но предполагам, че по повечето комисии е така ... и сега пак идва въпроса - къде са ваксините Simple Smile
Не повече от 10% от цялата изборна администрация са ваксинирани. А от 1 месец непрекъснато се говори за тази част от обществото, едва ли не всички ваксини Пфайзер, които пристигаха все за там бяха ...

Къде е това със секции през стая и непрекъснато забърсване?! Аз също бях в централно софийско училище,но видях доста по различна ситуация. Във всички стаи на етажа има,една до друга са.По 10-12 маски на член от комисията, само медицински(хирургични)дезинфектанти,памук и дезинфектант за машината. Разбрах,че ние ще си правим дезинфекцията.Относно ваксините-и аз се учудих,че масово членовете не са се ваксинирали,а мислех,че ще съм само аз! Освен в моята секция познавам доста хора и в съседните,та поразпитах.

# 8 891
  • София
Е , това избор ли се нарича ? Какъв избор е това?
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/v-sledvashtite-3-mesetsa-poluch … a-se-izbira-video

# 8 892
Защото пълните квоти ваксини отреждат на България да ПЛАТИ 35 милиона дози , нищо , че е ясно че няма как да ползва повече от 15 от тях, освен ако не ни бодат на всеки 28 дни.
България си е поръчала ваксини, но те вместо да ни ги дават са ги изнасяли за Великобритания за да има за БоДжо.
21 милиона дози от ЕС са изнесени за Великобритания, а ние сме получили само 30% от това дето е трябвало да ни доставят от АЗ

# 8 893
Нали казваха, дори често и тук, във форума, че ваксинирането е 100% за предпазване от хоспитализация и смърт. Това не е ли вярно и, ако не е, някой може ли да покаже верните проценти за всяка ваксина.
С други думи - коя ваксина би ти спасила живота с най-голяма сигурност.

# 8 894
Защо да дойдат в края на годината новодоговорените ваксини? До края на годината се очаква цялата доставка на Пфайзер, от които тези 10 млн. са само част и се очакват да бъдат доставени авансово през второто тримесечие. Това по информация на чужди медии, едва ли всички са се наговорили да пишат едно и също по повод наште избори.

Общи условия

Активация на акаунт