В училищата, СИК този път са през стая, не както до сега във всяка. Раздадоха огромно количество маски - хирургични и FFP2 - не само за комисите, за да се раздават на хората. Много ръкавици ...
На входа на училището също ще има хора, които ще раздават маски и ръкавици.
Дезинфектанти има колкото искаш и навсякъде - наистина огромно количество. Всякакви - спрейове, течни с попма, специални за дезинфекция на изборната секция. Ще има хигиенисти от училищата, които редовно ще ползват тези "специалните". Днес за около 2 часа - минаха 2 пъти и избърсаха навсякъде. Предполагам, че утре ще минават също на всеки час.
Разрешено е да бъдат отворени непрекъснато прозорците. Това е ново. В обикновена обстановка не се разрешава.
Всеки може да носи собствен химикал, това също е ново - единственото условие е да бъде със синьо мастило, за да е валидна бюлетината

Има плексигласови прегради пред чиновете, на които стоят членовете на комисиите.
Опашки по принцип по избори в България няма, така че не се очаква точно утре да се случат

И наистина пътуването в ГТ или обикалянето около час в голям хипермаркет ми се струва по-опасно от това утре да отидеш до изборна секция.
Пиша това, не за да агитирам да се гласува, а защото правя сравнение с ГТ, който ползвам непрекъснато в последната година. Прекарвам по около 2 часа на ден в ГТ - нагледах се на какво ли не.
От 7-те човека комисия само аз съм ваксинирана ... вярно, че не е представителна извадка, но предполагам, че по повечето комисии е така ... и сега пак идва въпроса - къде са ваксините

Не повече от 10% от цялата изборна администрация са ваксинирани. А от 1 месец непрекъснато се говори за тази част от обществото, едва ли не всички ваксини Пфайзер, които пристигаха все за там бяха ...
Къде е това със секции през стая и непрекъснато забърсване?! Аз също бях в централно софийско училище,но видях доста по различна ситуация. Във всички стаи на етажа има,една до друга са.По 10-12 маски на член от комисията, само медицински(хирургични)дезинфектанти,памук и дезинфектант за машината. Разбрах,че ние ще си правим дезинфекцията.Относно ваксините-и аз се учудих,че масово членовете не са се ваксинирали,а мислех,че ще съм само аз! Освен в моята секция познавам доста хора и в съседните,та поразпитах.
ev55, така се надявах организацията да е еднаква навсякъде ... егати, пак не е така, както трябва.
24 МИР, източен квартал. Най-голямото училище в него. В нашата секция има общо 750 избирателя по списък.
Получихме 5 кутии х 100 бр. хирургически маски, 200 бр. ръкавици, 30 бр FFP2 маски, 10 л. туба "специален", медицински дезинфектант - мирише смъртоносно

Отделно на входа на училището са струпани огромни количества от всичко изброено ... ще се раздават и там.
Хигиенист, който работи в училището днес мина 2 пъти и го използва по предназначение. Каза, че всички хигиенистки от училището утре са на работа и те ще дезинфекцират.
За Балтов - писала съм многократно в темата. За мен това е най-големия г*з*б*и*е* от всички наредени около властимащите.
Не спира да обвинява само и единствено хората. Това е и причината да ми е супер отвратителен. Основната.
Последното, което ми направи огромно впечатление беше как при една от инспекциите в Пирогов (когато ни показваха обновеното детско отделение) се молеше да се направи нещо с паркинга пред Пирогов, защото бил отдаден под наем и пироговци имали затруднения с този факт. За което е прав, разбира се. И хоп - изненада - договорът за наем на паркинга със съответната фирма подписан преди само 1 година е разписан от една страна от фирмата наемодател и от втора страна, познайте от кой ... Балтов.
Симпатичен, миловиден травмотолог, женен за бивша министЕрка.
Как да не го харесва и да не му вярва човек.