COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 854
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 895
  • София
Скрит текст:
Понеже си говорите за изборите утре да дам информация от първо лице. Както съм писала и в темата - от изборна администрация съм. Така се "сдобих" и с ваксината си. Сега се връщам от избирателната секция, която подготвихме за утрешния ден.
В училищата, СИК този път са през стая, не както до сега във всяка. Раздадоха огромно количество маски - хирургични и FFP2 - не само за комисите, за да се раздават на хората. Много ръкавици ...
На входа на училището също ще има хора, които ще раздават маски и ръкавици.
Дезинфектанти има колкото искаш и навсякъде - наистина огромно количество. Всякакви - спрейове, течни с попма, специални за дезинфекция на изборната секция. Ще има хигиенисти от училищата, които редовно ще ползват тези "специалните". Днес за около 2 часа - минаха 2 пъти и избърсаха навсякъде. Предполагам, че утре ще минават също на всеки час.
Разрешено е да бъдат отворени непрекъснато прозорците. Това е ново. В обикновена обстановка не се разрешава.
Всеки може да носи собствен химикал, това също е ново - единственото условие е да бъде със синьо мастило, за да е валидна бюлетината Simple Smile
Има плексигласови прегради пред чиновете, на които стоят членовете на комисиите.

Опашки по принцип по избори в България няма, така че не се очаква точно утре да се случат Simple Smile
И наистина пътуването в ГТ или обикалянето около час в голям хипермаркет ми се струва по-опасно от това утре да отидеш до изборна секция.

Пиша това, не за да агитирам да се гласува, а защото правя сравнение с ГТ, който ползвам непрекъснато в последната година. Прекарвам по около 2 часа на ден в ГТ - нагледах се на какво ли не.

От 7-те човека комисия само аз съм ваксинирана ... вярно, че не е представителна извадка, но предполагам, че по повечето комисии е така ... и сега пак идва въпроса - къде са ваксините Simple Smile
Не повече от 10% от цялата изборна администрация са ваксинирани. А от 1 месец непрекъснато се говори за тази част от обществото, едва ли не всички ваксини Пфайзер, които пристигаха все за там бяха ...

Къде е това със секции през стая и непрекъснато забърсване?! Аз също бях в централно софийско училище,но видях доста по различна ситуация. Във всички стаи на етажа има,една до друга са.По 10-12 маски на член от комисията, само медицински(хирургични)дезинфектанти,памук и дезинфектант за машината. Разбрах,че ние ще си правим дезинфекцията.Относно ваксините-и аз се учудих,че масово членовете не са се ваксинирали,а мислех,че ще съм само аз! Освен в моята секция познавам доста хора и в съседните,та поразпитах.

ev55, така се надявах организацията да е еднаква навсякъде ... егати, пак не е така, както трябва.
24 МИР, източен квартал. Най-голямото училище в него. В нашата секция има общо 750 избирателя по списък.
Получихме 5 кутии х 100 бр. хирургически маски, 200 бр. ръкавици, 30 бр FFP2 маски, 10 л. туба "специален", медицински дезинфектант - мирише смъртоносно Simple Smile, 6 туби с дезинфектант с помпа - всеки по 500 мл.
Отделно на входа на училището са струпани огромни количества от всичко изброено ... ще се раздават и там.
Хигиенист, който работи в училището днес мина 2 пъти и го използва по предназначение. Каза, че всички хигиенистки от училището утре са на работа и те ще дезинфекцират.

За Балтов - писала съм многократно в темата. За мен това е най-големия г*з*б*и*е* от всички наредени около властимащите.
Не спира да обвинява само и единствено хората. Това е и причината да ми е супер отвратителен. Основната.
Последното, което ми направи огромно впечатление беше как при една от инспекциите в Пирогов (когато ни показваха обновеното детско отделение) се молеше да се направи нещо с паркинга пред Пирогов, защото бил отдаден под наем и пироговци имали затруднения с този факт. За което е прав, разбира се. И хоп - изненада - договорът за наем на паркинга със съответната фирма подписан преди само 1 година е разписан от една страна от фирмата наемодател и от втора страна, познайте от кой ... Балтов.
Симпатичен, миловиден травмотолог, женен за бивша министЕрка.
Как да не го харесва и да не му вярва човек.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 16:22 от ninnann

# 8 896
Ако имате възможност си върнете Нова ТВ от днес от 12.30
Много силен материал за Ковид зоната в Света Анна и съдбите на хората и разказите на болни и лекари.
След такъв материал, на човек му се преобръщат представите за реалността.
Много добре представена действителността и съм много приятно изненадан от позитивизма на младите лекари дето ги даваха и откровеността им.
Препоръчвам с две ръце, наистина докосва сърцето.

# 8 897
Според тази таблица България ще получи 3,2 млн. дози от Pfizer до края на юни - 1 856 000 дози от първото споразумение с Pfizer (имали сме право на 4,5 млн. дози, но сме отказали цялата квота) и сега ни компенсират с 1 152 000 дози + 108 000 дози (първите дози са от близо 3 млн. дози, разпределени межди петте държави, при които ваксинацията изостава), а вторите дози са нашият дял, разделен солидарно според населението от оставащите 7 млн. дози.

Още вчера ви казах, че иРНК ваксини ще има и в България сега от април, само имайте търпение. Отделно след юни Pfizer ще започне да изпълнява и доставя по второто споразумение и в таблицата се вижда, че България ще получи общо 5 708 000 дози от Pfizer.

https://twitter.com/nchrysoloras/status/1377286770593779714?ref_ … a_bulgariia_da%2F

# 8 898
Нали казваха, дори често и тук, във форума, че ваксинирането е 100% за предпазване от хоспитализация и смърт. Това не е ли вярно и, ако не е, някой може ли да покаже верните проценти за всяка ваксина.
С други думи - коя ваксина би ти спасила живота с най-голяма сигурност.

Никога не е било вярно, а това какво и защо се повтаря е отделен въпрос... вече веднъж обясних за 100%.
И няма верни проценти поне докато не съберем достатъчно надеждни данни.

Ваксините бяха тествани в клиничните изпитвания до колко предпазват от симптомно (леко и средно) протичане и до там. Ето тук да си го четете от Ерик Топол, даже ще му използвам хубавата картинка.

Не беше изследвано до колко ваксинираните предават вируса, защото това изисква много тестове и отнема много време, но от опита с ваксини се знае, че ще го ограничат значително, просто все още нямаме достатъчно надеждни данни да кажем с колко точно процента.

Същото не може да твърди, че ваксините пазят на 100% от "тежко протичане, хоспитализация и смърт", не само защото такива ваксини по принцип не съществуват може би в най-добрия случай говорим за 97%, а защото изпитванията не продължиха достатъчно дълго за да има в тях достатъчно тежки случаи и да имаме някакъв по-реален процент, но пак от опита се очаква да е много висок процент, за което пак събираме данни от реалното им приложение.

Иначе в тази табличка се вижда, че и Файзър и Модерна са имали по 1 тежък случай, а Джонсън с едната доза 5 случая, останалите просто са имали късмет да нямат, но не може да се твърди някакъв процент на базата на толкова малък брой случаи, въпреки че те го правят.

# 8 899
  • София
Според тази таблица България ще получи 3,2 млн. дози от Pfizer до края на юни - 1 856 000 дози от първото споразумение с Pfizer (имали сме право на 4,5 млн. дози, но сме отказали цялата квота)
Скрит текст:
и сега ни компенсират с 1 152 000 дози + 108 000 дози (първите дози са от близо 3 млн. дози, разпределени межди петте държави, при които ваксинацията изостава), а вторите дози са нашият дял, разделен солидарно според населението от оставащите 7 млн. дози.

Още вчера ви казах, че иРНК ваксини ще има и в България сега от април, само имайте търпение. Отделно след юни Pfizer ще започне да изпълнява и доставя по второто споразумение и в таблицата се вижда, че България ще получи общо 5 708 000 дози от Pfizer.

https://twitter.com/nchrysoloras/status/1377286770593779714?ref_ … a_bulgariia_da%2F

Експертни стратези Close
Няма да пиша КОЙ от българска страна преговаряше и беше "пратеник" по договарянето, защото веднага ще ме изтрият.
За него в темата се пише или добро, или нищо.
Една от причините да сме на дъното на класациите към момента с около 1% ваксинирани с две дози дължим на него.

# 8 900
И аз се връщам от получаване на материалите за изборите, но съвсем не съм обнадеждена за утрешната безопасност.
При нас секциите са във всяка стая, както винаги е било.
По прозорците са наредени саксии, единия е затрупан с чинове, заради разместването, има всъщност само един, който би могъл да се отваря.
Председателката понечи да се ръкува с мен при представянето си, на което аз отказах. Тя ме попита "Пазите ли се? Понеже аз го изкарах." Аз ѝ казах, че това не променя правилата. И ако мисли да стои без маска утре, ще я докладвам. Отделно в автобуса, който ни транспортира под конвой от общината до училището, някои си бяха съвсем без маски, не под носа/под брадата, а въобще без?! Попитах 2 госпожи, те го били изкарали и не били опасни.
В училището не видях изобщо хигиенисти, камо ми някой нещо да е почиствал. Урната тънеше в прах, бърсахме я.
Иначе има много и навсякъде дезинфектанти, маски, ръкавици.
Но за поведението на хората съм отчаяна.
Ще бера много ядове утре. Rage

# 8 901
  • Другата България
Нали казваха, дори често и тук, във форума, че ваксинирането е 100% за предпазване от хоспитализация и смърт. Това не е ли вярно и, ако не е, някой може ли да покаже верните проценти за всяка ваксина.
С други думи - коя ваксина би ти спасила живота с най-голяма сигурност.

Никога не е било вярно, а това какво и защо се повтаря е отделен въпрос... вече веднъж обясних за 100%.
И няма верни проценти поне докато не съберем достатъчно надеждни данни.

Ваксините бяха тествани в клиничните изпитвания до колко предпазват от симптомно (леко и средно) протичане и до там. Ето тук да си го четете от Ерик Топол, даже ще му използвам хубавата картинка.

Не беше изследвано до колко ваксинираните предават вируса, защото това изисква много тестове и отнема много време, но от опита с ваксини се знае, че ще го ограничат значително, просто все още нямаме достатъчно надеждни данни да кажем с колко точно процента.

Същото не може да твърди, че ваксините пазят на 100% от "тежко протичане, хоспитализация и смърт", не само защото такива ваксини по принцип не съществуват може би в най-добрия случай говорим за 97%, а защото изпитванията не продължиха достатъчно дълго за да има в тях достатъчно тежки случаи и да имаме някакъв по-реален процент, но пак от опита се очаква да е много висок процент, за което пак събираме данни от реалното им приложение.

Иначе в тази табличка се вижда, че и Файзър и Модерна са имали по 1 тежък случай, а Джонсън с едната доза 5 случая, останалите просто са имали късмет да нямат, но не може да се твърди някакъв процент на базата на толкова малък брой случаи, въпреки че те го правят.

Това го закови на първа страница.
Защото след толкова време и толкова говорене все още има хора, които твърдят, че ваксинираните не могат да заразяват, както и другото, което си описал, че не е така.
Но по-лошото е това, че и вярват в казаното.

# 8 902
  • София
Не намирам нито един източник, който да твърди, че въпросните ваксини дадени ни по милост ще бъдат тук до юни. Казват само, че ще ни дадат на нас и на останалите закъсали и коментират Чехия и тн. Ако някой има линк, който да не се позовава на изказвания на Бойко Борисов, и да не е български, ще се радвам да прочета, а още повече ще се радвам, че не съм права ако се окаже, че е вярно.

# 8 903
Скрит текст:
Понеже си говорите за изборите утре да дам информация от първо лице. Както съм писала и в темата - от изборна администрация съм. Така се "сдобих" и с ваксината си. Сега се връщам от избирателната секция, която подготвихме за утрешния ден.
В училищата, СИК този път са през стая, не както до сега във всяка. Раздадоха огромно количество маски - хирургични и FFP2 - не само за комисите, за да се раздават на хората. Много ръкавици ...
На входа на училището също ще има хора, които ще раздават маски и ръкавици.
Дезинфектанти има колкото искаш и навсякъде - наистина огромно количество. Всякакви - спрейове, течни с попма, специални за дезинфекция на изборната секция. Ще има хигиенисти от училищата, които редовно ще ползват тези "специалните". Днес за около 2 часа - минаха 2 пъти и избърсаха навсякъде. Предполагам, че утре ще минават също на всеки час.
Разрешено е да бъдат отворени непрекъснато прозорците. Това е ново. В обикновена обстановка не се разрешава.
Всеки може да носи собствен химикал, това също е ново - единственото условие е да бъде със синьо мастило, за да е валидна бюлетината Simple Smile
Има плексигласови прегради пред чиновете, на които стоят членовете на комисиите.

Опашки по принцип по избори в България няма, така че не се очаква точно утре да се случат Simple Smile
И наистина пътуването в ГТ или обикалянето около час в голям хипермаркет ми се струва по-опасно от това утре да отидеш до изборна секция.

Пиша това, не за да агитирам да се гласува, а защото правя сравнение с ГТ, който ползвам непрекъснато в последната година. Прекарвам по около 2 часа на ден в ГТ - нагледах се на какво ли не.

От 7-те човека комисия само аз съм ваксинирана ... вярно, че не е представителна извадка, но предполагам, че по повечето комисии е така ... и сега пак идва въпроса - къде са ваксините Simple Smile
Не повече от 10% от цялата изборна администрация са ваксинирани. А от 1 месец непрекъснато се говори за тази част от обществото, едва ли не всички ваксини Пфайзер, които пристигаха все за там бяха ...

Къде е това със секции през стая и непрекъснато забърсване?! Аз също бях в централно софийско училище,но видях доста по различна ситуация. Във всички стаи на етажа има,една до друга са.По 10-12 маски на член от комисията, само медицински(хирургични)дезинфектанти,памук и дезинфектант за машината. Разбрах,че ние ще си правим дезинфекцията.Относно ваксините-и аз се учудих,че масово членовете не са се ваксинирали,а мислех,че ще съм само аз! Освен в моята секция познавам доста хора и в съседните,та поразпитах.

ev55, така се надявах организацията да е еднаква навсякъде ... егати, пак не е така, както трябва.
24 МИР, източен квартал. Най-голямото училище в него. В нашата секция има общо 750 избирателя по списък.
Получихме 5 кутии х 100 бр. хирургически маски, 200 бр. ръкавици, 30 бр FFP2 маски, 10 л. туба "специален", медицински дезинфектант - мирише смъртоносно Simple Smile, 6 туби с дезинфектант с помпа - всеки по 500 мл.
Отделно на входа на училището са струпани огромни количества от всичко изброено ... ще се раздават и там.
Хигиенист, който работи в училището днес мина 2 пъти и го използва по предназначение. Каза, че всички хигиенистки от училището утре са на работа и те ще дезинфекцират.

За Балтов - писала съм многократно в темата. За мен това е най-големия г*з*б*и*е* от всички наредени около властимащите.
Не спира да обвинява само и единствено хората. Това е и причината да ми е супер отвратителен. Основната.
Последното, което ми направи огромно впечатление беше как при една от инспекциите в Пирогов (когато ни показваха обновеното детско отделение) се молеше да се направи нещо с паркинга пред Пирогов, защото бил отдаден под наем и пироговци имали затруднения с този факт. За което е прав, разбира се. И хоп - изненада - договорът за наем на паркинга със съответната фирма подписан преди само 1 година е разписан от една страна от фирмата наемодател и от втора страна, познайте от кой ... Балтов.
Симпатичен, миловиден травмотолог, женен за бивша министЕрка.
Как да не го харесва и да не му вярва човек.

Аз съм в 23 МИР. Никакви ффп2 маски нямаме. Никакви хигиенистки не видях. Ръкавиците май пак са само за нас,даже аз предложих да даваме на хората,които нямат.Аз лично не мога нищо да върша с ръкавици. Явно зависи от конкретната община.
За Балтов- напълно подкрепям мнението.

# 8 904
Ройтерс става ли? https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-eu-vaccines-idUSKBN2BO6NM

И още намирам. Включително и изказвания  от Хърватия, които се радват не по-малко от нас. От тук инфо, че тези 10 млн. са предварителна доставка от договорените до края на третото тримесечие - https://www.euractiv.com/section/coronavirus/news/eu-countries-s … f-pfizer-vaccine/ .

# 8 905
Не намирам нито един източник, който да твърди, че въпросните ваксини дадени ни по милост ще бъдат тук до юни. Казват само, че ще ни дадат на нас и на останалите закъсали и коментират Чехия и тн. Ако някой има линк, който да не се позовава на изказвания на Бойко Борисов, и да не е български, ще се радвам да прочета, а още повече ще се радвам, че не съм права ако се окаже, че е вярно.

Бояна, коментирахме го това - тези 10 млн. дози са от второто споразумение с Pfizer и компанията се е съгласила да ги изтегли и достави на ЕС през второто тримесечие, иначе е щяло да си ги получим през третото или четвъртото тримесечие, когато ще се доставят дози от второто споразумение. А това го чух от шведския координатор по ваксините, тези 10 млн. дози ще ги получим сега между април-юни.

# 8 906
На Бояна трябва лично Урсула да й го съобщи.
Не знам защо най мрънкащите тук по някаква случайност са вече ваксинирани.
Вместо аз да мрънкам на всяка страница , че два пъти съм се презаписвал в регистъра и си чакам ваксината, то обратното.
Дори трябва да се спомене, че в момента Курц и Бабиш го отнесоха, защото се чувстват ощетени, а бяха водещите за сбирката във Виена.
Според португалското председателство до последно е било на косъм заради тях да не се одобри разпределението, а дори Курц от отпуснатите под 200 хиляди дози за Австрия, е казал, че ще дари 30 хиляди на Чехия.
До там се е издребнявало. За 30 хиляди ваксини, а на нас ни пращат милион и триста близо.

Доколкото знам Мутафчийски е нашия представител за поръчката на ваксините и напълно го разбирам, защо е заложил на по-лесната за съхранение ваксина, защото знае, че трудно ще се справим с ваксини дето трябва да ги държим на - 70 градуса, като в страната доскоро имахме само 3 фризера за такива температури.

# 8 907

Мисля, че става дума за разпределението на тези 10 милиона дози, които се издърпват от доставките за 3-то и 4-то за 2-ро тримесечие. Обсъждат го на много места. Тук лично Урсула.
https://twitter.com/vonderleyen/status/1371759257004171266?ref_s … o-eu%2Fa-56885943

ПП Естествено, че ще ни пращат най-много, след като очевидно сме най-закъсали откъм ваксини поради най-криви сметки. Освен това съм сигурна, че който и да е преговарял, на нищо не е залагал лично, а е изказвал общата позиция на нашето правителство и/или експерти, на които им е работа да вземат решения, да осигуряват бюджет и логистика и пр.

# 8 908
  • София
Ройтерс става ли? https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-eu-vaccines-idUSKBN2BO6NM

И още намирам. Включително и изказвания  от Хърватия, които се радват не по-малко от нас. От тук инфо, че тези 10 млн. са предварителна доставка от договорените до края на третото тримесечие - https://www.euractiv.com/section/coronavirus/news/eu-countries-s … f-pfizer-vaccine/ .
Не пише, че ще ни ги доставят до юни. Хърватския премиер казва, че на тях ще ги доставят до юни, но никъде не виждам от ЕС да казват подобно нещо или пък да го казват за нас. Иначе тези и други статии намирам и аз. Не виждам никъде официално твърдение от официалните лица, от които зависи, и в него да се споменава срок. Но дано да е така, де, много неща се казаха къде ли не, практиката я виждаме и сами.

Но нека да е така и да ги получим до юни. Това ще бъдат 600 000 ваксинирани с две дози. Ще напреднем малко, но да не забравяме, че сме повече от 6 млн тук. С тези дози ще достигнем 10% ваксинирани. Наистина е прекрасно и много по-добре от този 1%, който сме достигнали сега. Балтов каза благодарение на кого.

# 8 909
Pure писа преди време, че Швеция чака 2160000 ваксини през април. Ние чакаме 700000+ 400000 (1/3 от по милост 1200000)=1 100 000 дози. Пак не излиза сметката за пропорционално на населението: Швеция са 10 мил., ние уж 7 мил. Някой от нашите управляващи ( знаем кой нарежда) не е поръчал възможните ваксини. А за липсващата разяснителна кампания дори не казвам дума.

Общи условия

Активация на акаунт