COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 733
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 060
  • Пловдив
740 нови, 4129 теста,
82 починали,
10649 хоспитализирани, 747 в интензивно отделение.

Броят на починали за неделя сякаш никога не е бил толкова голям.

# 9 061
  • София
Огромен е да, ужасно скръбно. Ама е така защото това са резултатите от огромния ръст, който вървеше предните седмици. 18% . Има спад. Понеделникът е винаги най - страшен. Като се има предвид, че данните не покриват реалната обстановка, положението е драма.
И понеже съм  от  паникьорите (както един социолог се изрази) се боя 10 дни след днешната изборна акция какво ще ни връхлети.

# 9 062
  • София
Аз не гласувах, ама като гледам кадри по телевизията, направо е страшно. Абсолютно никаква дистанция няма...

# 9 063
Страшно много починали, какво ли ни очаква в понеделник.

# 9 064
  • в страната на чудесата
И понеже съм  от  паникьорите (както един социолог се изрази) се боя 10 дни след днешната изборна акция какво ще ни връхлети.
Ще ни връхлети политическа криза.

# 9 065
  • София
На изборите не беше по-претъпкано, отколкото е в ГТ например.

# 9 066
  • При семейството си
На изборите не беше по-претъпкано, отколкото е в ГТ например.

Абсолютно, особено ГТ в София. Както и от някои вериги магазини за хранителни стоки през уикенда.

# 9 067
Това не прави ситуацията приемлива. Напротив,за мен ГТ е един огромен развъдник,за който не правят нищо.

# 9 068
За какъв градски транспорт говорите и сравнявате.
Около 3 милиона са се струпвали по опашките да гласуват, че ще има отражение след десетина дни е ясно, дано само не е много отчетливо.
Освен това, като чета това за Слави, едва ли точно в края на изборния ден са му се появили симптоми на ковид.
Приказки от 1001 нощ, точно той за 10 минути ще му намерят тест или за 2 часа дори и пср ще му направят.
Просто не му отива на цялата кампания, дето отричаше вируса да кажат, че е заразен преди изборния ден , а и концерти прави преди 2 дни.
Сега понеже вече мина изборния ден, мога да го споделя и видеото което се завъртя в нета, където репортера му дето питаше Мутафчийски за чувалите и труповете постоянно , вече е депутат, защото е първи в листата им.
И на него се чува как Слави му казва, Браво, Браво сега Мутафчийски плаче и и истеричен смях.
Без коментар

# 9 069
  • Там,където се събуждам щастлива.
След днешните изборни резултати не очаквам нищо положително за овладяване и подобряване на положението. Във всяко отношение. Останаха отворените прозорци спасението на народа.

Най - уникалното в цялата ситуация е как мнозинството хора в карантина бяха лишени от правото да гласуват, което е заложено в Конституцията.

# 9 070
  • При семейството си
Това не прави ситуацията приемлива. Напротив,за мен ГТ е един огромен развъдник,за който не правят нищо.

Факт. Не правят вече 1 година.

# 9 071
Тук (Пловдив) дистанция мираж. Чака се отвън, скупчени 20 човека, под навеса на входа, защото вали, топлят се с дъха си един вид. Не се оплаквам от организацията, да, има го и другаде, в извън изборната обстановка, но някак ми е неприятно вече, да ми дишат във врата и ми се иска да не ми се случва никаде.
Като искаш да не ти се случва никъде, избирай подходящото време. Аз отидох в 8 часа. Нито опашка имаше, нито дъжд валеше. За моя изненада дори и бабички нямаше. Всичко стана за 3 минути.
Друго ми направи впечатление на мен обаче. А това е огромният брой ангажирани с изборния ден. В стаята имаше 10 човека само персонал! Това като го умножите за всяка стая, за всяко училище, то става нещо страшно. Излишни пари бих казала аз. Един човек стоеше на вратата. Двама приемаха личните карти. Трети ти връчва бюлетината и й слага първия печат. Четвърти слага втория печат. Пети дреме на урната. Шести стои при машината. Седмият май им беше отговорника. Имаше и още трима дето гледаха в тавана и незнам за къв стояха там. Може да са били наблюдатели, незнам. Но ако на това му се вика организация на избори по време на пандемия, то нищо чудно, че не можем да смъкнем бройките!

# 9 072
Гледам в момента по телевизията кадри от предаването на протоколите, хората са цяла нощ там, един върху друг.

# 9 073
  • София
Ангелов и компания слънце ще ви се видят, а НОЩ ще бъде разформирован в първия възможен момент. Корона, чао...

# 9 074
  • София
Изборите няма да се отразят  на разпространението толкова, но пък сега като продължим да избухваме може някой и това да си мисли. Истината е, че не се контролира разпространението изобщо и ако някога някой сформира правителство има шанс да спрем да сме като ластик. Дори и особено при служебно правителство, че друго трудно ще има, а и бавно.
Самите избори няма какво да ги коментирам. Видя се стратегията на Бойко колко се одобрява. И не само по този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт