COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 511
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 615
Разбира се, че имате право на мнение, но това не ви дава автоматично имунитет срещу критика, другите също имат право да критикуват това мнение. Това също е от 21-вия век. Simple Smile

# 9 616
  • Bristol
Няколко седмици повече изчакване за друга ваксина, за мен са оправдания риск, а не "бодни тая Зенека" щото нали ползите и риска.
Те не казаха ли на пресконференцията, че и при други ваксини е засечен този проблем, но при по-малко хора. Един вид шансът да "спечелиш" е по-малък от колкото при АЗ, но пак си я има лотарията?

# 9 617
Казаха, че е в рамките на очакваното при другите ваксини, няма превишение.

# 9 618
Въпросният потребител не живее ли в Дания? Ако е така, тогава е доста глупаво да обяснява на хората в България за рисковете и чакането. В крайна сметка всеки сам си преценява.

# 9 619
  • Варна
Искам да питам, тези от вас, които са си правили вече първа доза ваксина, но не втора още, дали някой си е правил тест за антитела - 2-3 седмици след първа доза и би ли било показателно такова изследване за степента на защита, докато се чака втора доза?

Аз си направих тест за вирусонеутрализиращи антитела в Кандиларов 22 дни след първа доза на АЗ. Не съм се сблъсквала с Ковид преди това.
Резултат 12.7 при референтна стойност над 30 Sad.

Може ли малко повече информация какъв е този тест? Това проценти ли са?

Резултатът е посочен като число, но референтните стойности са в проценти, затова приемам, че са проценти.
Името на теста е Anti-SARS-CoV-2-VNT

# 9 620
Фанфанито, същите разсъждения имам и аз. Вече двама души познати са с 2 игли АЗ и са в болница с Ковид.  В добавка-  временно е дори и т.нар. имунитет, след няколко месеца все едно си без ваксина, отделно и за новите щамове нищо не се знае.

На какъв период са им сложили на твоите познати втората доза АЗ?

# 9 621
Скрит текст:
Искам да питам, тези от вас, които са си правили вече първа доза ваксина, но не втора още, дали някой си е правил тест за антитела - 2-3 седмици след първа доза и би ли било показателно такова изследване за степента на защита, докато се чака втора доза?

Аз си направих тест за вирусонеутрализиращи антитела в Кандиларов 22 дни след първа доза на АЗ. Не съм се сблъсквала с Ковид преди това.

Резултатът е посочен като число, но референтните стойности са в проценти, затова приемам, че са проценти.

Да, май се сещам кой е теста, но честно казано не съм запозната какви са "обичайните" стойности след първа доза АЗ. Да не е като с "потенциално протективния титър" на Рамус, който почти никой с АЗ не покрива след първата доза, пък знаем от реалността, че много хора вече имат имунитет.
При всички положения обаче най-достоверен ще е резултатът от теста 2-3 седмици след втората доза.

За Астра Зенека, радвам се, че не я спряха, така който иска може да си постави втора доза и вече няма да има повече чуденици. Моята е след по-малко от месец. Честно казано нямам никакви колебания.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 20:20 от LillyM

# 9 622
  • Другата България
Скрит текст:

Днес бях в Цибалаб по друг повод, и лаборантката ми го препоръча този тест.
Съвсем лаишки - това е тест колко от всички антитела, които имаш, реално биха неутрализирали вируса.
Защото можеш хипотетично да имаш 100, но от тях само 10 да са вирусонеутрализиращи.
Препоръча първо тест количествен за антитела, и след това този.
Аз мисля да направя и двата на края на месеца, да видим.

# 9 623
Въпросният потребител не живее ли в Дания? Ако е така, тогава е доста глупаво да обяснява на хората в България за рисковете и чакането. В крайна сметка всеки сам си преценява.

Да в Дания живея, това не означава, че нямам близки и приятели в България, за които ми пука. И изобщо за българите, кръвта вода не става.

# 9 624
  • София
За алергичните шокове след иРНК и случаите на съсиреци в САЩ ще си говорим по-нататък явно...

# 9 625

Да в Дания живея, това не означава, че нямам близки и приятели в България, за които ми пука. И изобщо за българите, кръвта вода не става.

Нямах това предвид. Става дума за това, че Дания не може да се сравнява с България, където вирусът се разпространява почти свободно. Ако живеех в Дания, сигурно и аз щях да чакам неопределено време.  За хората, които живеят в България обаче рискът да се срещнат с вируса е много по-висок това първо и второ други ваксини поне доскоро нямаше в т.н. зелени коридори. Човек реагира според обстоятелствата, в които се намира.

# 9 626
  • София
Пиша по повод ваксините и заразяването.
Прекарах Ковид 3 седмици през Ноември с всички екстри - главоболие, болки по цялото тяло, кашлица, задух и температура. Имах антитела и дарявах плазма през Януари.
През Февруари се ваксинирах и имах двете дози на Модерна.
Имах контакт 10 дни след втората доза - в затворено помещение, в рамките на 5 часа и на включен на топло климатик. В рамките на 5 часа с другото момиче стоях рамо до рамо, тъй като подреждахме документи. Тя беше абсолютно видимо здрава. През нощта получава втрисане, силно главоболие, а на следващия ден цялата палитра от симптоми. Оказа се положителна.
Пиша това, за да окуража всички, че аз НЕ се заразих при този абсолютно близък контакт в рамките на толкова часове.
Хипотези много - може това, че съм го карала да е помогнало, може да не е била от хората, които заразяват, но е факт, че бях ваксинирана, а нейните симтоми се развиха абсолютно скорострелно.
П.С След моя случай, половината офис, който не искаше да се ваксинира се записа за ваксина. Повечето твърдяха, че този стрес-тест им е помогнал да вземат това решение.

# 9 627
В Дания зелени коридори изобщо няма. На всички е ясно, че спрат ли напълно Зенека, ваксинирането ще се забави. Което от своя страна води до удължаване на мерки, още и още икономически загуби и т.н, но въпреки това не бързат да я пуснат в употреба датчаните. Смятате ли, че са по- прости от нас? Та ние в България даже със секвенирането на пробите не се справяме.

# 9 628
  • София
Смятам, че ако ние я спрем, решението ще бъде абсолютно глупаво.

# 9 629
Аз нищо не разбрах, ако съм дебела пушачка и пия контрацептиви как точно ще ме наблюдават?! Някой загря ли какво трябва да значи или само "казали сме".

Общи условия

Активация на акаунт