COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 599
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 600
Потенциален самоубиец е този който не желае да се ваксинира независимо от ваксината. А на АЗ тези странични ефекти са толкова редки, че граничат с 6-ца от тотото.
Еее, сега...ми някои може да не искат да играят тото,камо ли да улучат шестица...

# 9 601
Barsa, вие не преболедувахте ли ковид? Това тото по принцип е доста по-опасно и от най-опасната ваксина. А в България специално опцията да не се включиш в някоя от лотариите с всеки изминал ден става все по-малка.

# 9 602
  • Варна
Искам да питам, тези от вас, които са си правили вече първа доза ваксина, но не втора още, дали някой си е правил тест за антитела - 2-3 седмици след първа доза и би ли било показателно такова изследване за степента на защита, докато се чака втора доза?

Аз си направих тест за вирусонеутрализиращи антитела в Кандиларов 22 дни след първа доза на АЗ. Не съм се сблъсквала с Ковид преди това.
Резултат 12.7 при референтна стойност над 30 Sad.

# 9 603
Нашите излизат с препоръка АЗ да се прилага с " повишено внимание" при жените под 60 г.

# 9 604
Австрия също изостава с ваксинацията, Германия и тя не напредва особено
Общо Австрия е получила 2 милиона ваксини, а са сложили 1.813.867, което прави 16,84% с една доза и 6,5% с две, та все пак зависи с кои страни в ЕС сравняваме. Поръчали са най-много АЗ, което.. не е било умно, но евтино. Тук май само тестовете ще освобождават, затова ги пуснаха безплатно.

# 9 605
  • Другата България
Искам да питам, тези от вас, които са си правили вече първа доза ваксина, но не втора още, дали някой си е правил тест за антитела - 2-3 седмици след първа доза и би ли било показателно такова изследване за степента на защита, докато се чака втора доза?
Аз си направих тест за вирусонеутрализиращи антитела в Кандиларов 22 дни след първа доза на АЗ. Не съм се сблъсквала с Ковид преди това.
Същият тест, приятелка в София.
Само че след преболедуване.
Вирусонеутрализиращи антитела 82.

# 9 606

Може ли малко повече информация какъв е този тест? Това проценти ли са?

# 9 607
  • София
Нашите излизат с препоръка АЗ да се прилага с " повишено внимание" при жените под 60 г.

Как се реализира на практика това "повишено внимание" казаха ли?

# 9 608
  • През девет планини в десета...
и как точно се изразява това повишено внимание. Писна ми само да се имитира дейност.

# 9 609
  • София
Пфайзер започват производство на ваксините си във Франция. Не съм по конспирациите, но започва да просветва историята с АЗ. Целият ЕС заложи на неосъществената френска ваксина на Санофи и сега явно някак ще ги компенсират с друго производство.

У нас е драма, че и част от лекарите са антиваксъри, или не си следят нещата, та хората и като ги питат пак стигат до форума и ужасите от това или онова. Дано премине тази вълна, защото иначе ще си караме под ключ до края на света. Или пък с препълнени болници. Нито едно от двете не се търпи още отсега.

# 9 610
Слушах пряко включване по Би Ти Ви и спряха излъчването до заключението на щаба. После почна да говори лекар.

# 9 611

Как се реализира на практика това "повишено внимание" казаха ли?
Подробен разговор дали се позват хормонални контрацептиви, някакви други лекарства свързани с кръвосъсирване или предишни проблеми с тромби.

# 9 612
Barsa, вие не преболедувахте ли ковид? Това тото по принцип е доста по-опасно и от най-опасната ваксина. А в България специално опцията да не се включиш в някоя от лотариите с всеки изминал ден става все по-малка.
Изкарахме го тежко,да....Та след всичко случващо се до сега с ваксините,като че ли не ми се иска да изтегля шестицата...А,така се надявах ваксината да джакпот за всеки..

# 9 613
Fenris, как ще е същото? Всъщност, да,  заключението е същото, но изводите са различни. Joy Норвегия не спря ли изцяло АЗ? А , виж, ЕМА не го препоръчват. Само оставят всеки да си реши Joy

Но сериозно, добре е, че нямат противоречия реално. Иначе щеше да е странно, че и по-зле. Надявам се да ни държиш в течение ако нещо ново изскочи за АЗ при вас.

Става дума за това, че причинява редки случаи на съсирек с ниски тромбоцити и хипарин-индуцираното как се казваше, не мога да мисля сега. Това, което норвежците също откриха и което и ние обсъждахме в темата. Добре е, че няма различия наистина.

Какво стана сега? ЕМА излезе със същото заключение като норвежците.

Fenris, а норвежците продължават ли да разследват случаите в търсене на причините? Защото другите май се отказаха.
Аз като неспециалист все си мисля, че не може да няма нещо, което ги обединява, и което е причина при някои хора да се получава еднаква реакция, която не се получава при другите.

Да, разследват. Още е спряна изцяло при тях. Не съм прочела да са излезнали с официално становище. Последно прочетох, че втора доза за хората с първа доза АЗ ще е Модерна.

# 9 614
Lilly_m и pehoko живеем в 21 век имаме право на мнение. Не всички в темата сме в тотален стрес от вируса и не всички ходим с по пет маски една върху друга. Шофьор съм, карам всеки ден, наясно съм с риска, но шофирането освен ползи ми носи и удоволствие. С ваксина или без искам не искам трябва да продължавам да спазвам едни и същи рестрикции, иначе казано удоволствие засега никакво. Няколко седмици повече изчакване за друга ваксина, за мен са оправдания риск, а не "бодни тая Зенека" щото нали ползите и риска.

Общи условия

Активация на акаунт