COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 886
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 585
Чак пък самоубиец и ковид парти. Някои хора съвсем изплискаха легена. Хайде на някой на 60 години с високо кръвно и диабет да му обяснявате за рисковете от 1 на милион от много рядка тромбоза.
То ще рече човек, че вие на автомобил сигурно никога не се качвате, щом сте такива спецове по оценка на рисковете. Simple Smile

# 9 586
Правилно ли си спомням, че в началото Оксфорд направиха гаф с резултатите, че една доза е по- ефективна от две?
Може да се окаже, че и с една доза сте достатъчно защитени.

# 9 587
Коктейл от Астра и Файзер или Астра и Модерна/Джонсън кой гарантира, че е ок?!

# 9 588
Ами аз съм с Модерна и вече има 3 седмици от втората игла, та много би ми се искало да знам какво и що е станало. При мен за турбеколоза нещо съм имала проблем , като дете. После ми липсват други ваксини, май ме не хващат също, бе утрепвам ги си мисля, отровна съм и нещо им правя. Все си имам проблеми, а от игли припадам и изпадам в истерия (като дете, сега ме е срам, ама пак съм шоу)
Знам, че има хора дето няма да ги хванат ваксините, други няма да се разболяват от вируса -природно са защитени или нещо такова, трети са прилепчиви и какво и да правят все се сдобиват с гадинката. Не ми е за парите, ама ме е страх и от иглата , и от омешването, но ми е влезнала "мисъл" и сега това искам да знам. Някак, ако имам нещо изработено ще се чувствам малко по-спокойна.
За ваксините мисля, че ЛЛ трябва само АЗ да боцкат. За другите в центровете. Не бих рискувала при ЛЛ да си сложа от Пфайзер или дори Модерна. Това е мое мнение и е твърдо.
То излизат данни, че при Пфайзер и Модерна има повече хора с тромбози, от това, което сте писали и дали линкове. Няма безопасна ваксина. Но и от Ковид прекарал леко дори пак можеш и дори по-голяма е вероятността да развиеш тромбоза. Та...няма избор голям, избираш по-малкото зло, поне аз така разсъждавам.
Четох, че в световен мащаб последната година е намаляла средната продължителност на живота в страните. Това си е истински мор за мен. При нас още не сме видели трагедията си мисля, има наистина нещо дето ни пази от безумията ни, но ...имам чувството, че тепърва предстои лошото. Не е това, които ни говорят, хора сблъскали се в последните дни и споделили тук го потвърждават. Чудя се на медиците на първа линия докога ще им стигнат силите. Виждам и в ежедневните данни , че има по 60-100 заразени на ден. Другите са на границата на силите си. Доброволци да ги заместят няма. Тези хора настина са герои за мен. За съжаление ЛЛ пак ще напиша не ги виждам в схемата изобщо.  Пазете се колкото може, пазете и децата си, поне в близките месеци, дано премине тази вълна по-бързо, ама си мисля сега почва, а места в болниците няма вече.

# 9 589
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз смятам да си сложа и втората доза Астра Зенека.

# 9 590
  • София

Германия Grinning
Иначе не би трябвало да има проблем като че ли. Радка Аргирова например предполага, че даже щял да бъде по-силен имунитетът.

# 9 591
Какво стана сега? ЕМА излезе със същото заключение като норвежците.

# 9 592
Никой,взеха хората на мезе.При мишките нямало проблем.....

# 9 593
Потенциален самоубиец е този който не желае да се ваксинира независимо от ваксината. А на АЗ тези странични ефекти са толкова редки, че граничат с 6-ца от тотото.

# 9 594
Оценка на ползата и риска от ваксината на Астра Зенека при 3 различни варианта на разпространение на вируса за различните възрастови групи:

Нисък риск от излагане на ковид:

Скрит текст:

Среден риск от излагане на ковид:

Скрит текст:

Висок риск от излагане на ковид:

Скрит текст:

https://twitter.com/alex_freeman/status/1379808289278545922

И при трите варианта за хората над 30 години ползите винаги надвишават рисковете. Единствено при ниско разпространение рисковете за групата до 30 години са повече от ползите. Това вероятно обяснява и решението на Обединеното Кралство.

# 9 595

Fenris, а норвежците продължават ли да разследват случаите в търсене на причините? Защото другите май се отказаха.
Аз като неспециалист все си мисля, че не може да няма нещо, което ги обединява, и което е причина при някои хора да се получава еднаква реакция, която не се получава при другите.

# 9 596
  • София
Fenris, как ще е същото? Всъщност, да,  заключението е същото, но изводите са различни. Joy Норвегия не спря ли изцяло АЗ? А , виж, ЕМА не го препоръчват. Само оставят всеки да си реши Joy

Но сериозно, добре е, че нямат противоречия реално. Иначе щеше да е странно, че и по-зле. Надявам се да ни държиш в течение ако нещо ново изскочи за АЗ при вас.

# 9 597
fanfanito,
Щом си с две дози и то от преди 3 седмици, все пак може леко да се успокоиш.
За мен тези постоянни тестове за антитела, само депресират и натоварват хората. Затова аз не мисля да си правя като се ваксинирам. Дори и днес да имаш антитела след два месеца може да нямаш. Всеки месец ли ще ходим по лабораториите...
Ти имаше ли някакви по сериозни реакции след първа и втора игла...

# 9 598
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Fenris, а норвежците продължават ли да разследват случаите в търсене на причините? Защото другите май се отказаха.
Аз като неспециалист все си мисля, че не може да няма нещо, което ги обединява, и което е причина при някои хора да се получава еднаква реакция, която не се получава при другите.

Има. Тези Тромбоцитен фактор4/ PF4 авто антитела

Само вметка, според мен, а не според ЕМА

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 20:56 от Роузи

# 9 599
Аз бях писала тук за реакциите. Първа игла-нищо цял първи ден, на другия ме заболя малко под мястото с боцканото, на третия се усили , но само там. След това премина и нищо, нито главоболие, нито температура, втрисане, нищо.
Втора игла-първите часове нищо. На сутринта не мога да стана, боли ме цялото тяло, главата ми тежи и се пръска, повръща ми се, едвам отидох до 00 и пак в леглото, температура не съм мерила, но може и да съм имала някаква, нямах сили за нищо, дори не се храних, нищо не можех, изплаших се малко, заспах някак. Следобяд вече гледам по-добре и ставам почти нормално, кръст, крака слаби болки, движа се, гледам, глава пих беналгин и парацетамол. Вечерта да се къпя и гледам голямо петно розаво под боцнатото, не кърваво червено , но ясно се виждаше. Добре ,че тук четох и на други места, че това е нормално, та...го отсвирих и не се притесних. На втория ден след ваксината вече нищо ми нямаше, ръката съвсем леко наболваше, ама не като след първата игла. Нищо друго повече нямах. След седмица обаче имах аритмия, понякога и главоболие силно, но аз и без ваксина си имам понякога такива проблеми и не бих казала, че е от ваксината. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт