COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 333
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 570
  • sofia
Фанфанито, същите разсъждения имам и аз. Вече двама души познати са с 2 игли АЗ и са в болница с Ковид.  В добавка-  временно е дори и т.нар. имунитет, след няколко месеца все едно си без ваксина, отделно и за новите щамове нищо не се знае.
Брей, кога са успели да им сложат и втората доза АЗ?

# 9 571
  • София
Каквото и да казаха ЕМА, все едно. Отношението към нея на хората у нас в общия случай няма да се промени. Защо да искаш да си поставяш ваксина, която може да носи риск макар и малък, като има други, които нямат този риск ( или поне НЕ ЗНАЕШ, което е по-важното)? Не бива да се подценява психологическия момент. А с тези медийни съобщения, пък пресконференции, пък изявления само се затвърждава мнението, че явно работата е дебела.

Мигла, кога успяха да получат втора доза АЗ твоите познати? Или ти не си в България?

# 9 572
Кои са тия с две игли АЗ, при положение, че тепърва изтичат 10-те седмици на първите ваксинирани с АЗ? Вече ми писва от дрънканици.

# 9 573
Аз обаче подозирам, че нашите могат да се направят на по католици и от папата и от днес да забраним използването на Астра Зенека. Няма да ни е за първи път...
  И това няма да има значение, защото хората вече не искат Астра Зенека.

# 9 574
  • София
Скрит текст:
Аз обаче подозирам, че нашите могат да се направят на по католици и от папата и от днес да забраним използването на Астра Зенека. Няма да ни е за първи път...
  И това няма да има значение, защото хората вече не искат Астра Зенека.

Има огромно значение, защото ще трябва като кажат А, да кажат и Б, и да измислят какво да поставят като втора игла на хора с първа от Астра Зенека. Ето, Германия каза - слагаме иРНК. И тук ще трябва да решат и ако са решили да копираме сляпо Германия докрай, ще трябва и това да направят.

# 9 575
Кои са тия с две игли АЗ, при положение, че тепърва изтичат 10-те седмици на първите ваксинирани с АЗ? Вече ми писва от дрънканици.
Първите ваксинирани може би са успели да получат и втора доза тъй като тогава се спазваше първичната процедура.

# 9 576
Съншайн, по - скоро имам предвид неваксинираните. ИНаче да,  за тези с първа доза, трябва да знаем какво следва.

# 9 577
Не знам дали някой от хората, които пишат тук и живеят в Англия/Обед. кралство вече е писал. Малко "променени" цифри относно хората с тромбоза след Астрата. 79 човека до 31 март, от които 3 под 30 години.

Линк:https://twitter.com/SophyRidgeSky/status/1379809654901968898?ref … hi-imposes-curfew

# 9 578
Фанфанито, същите разсъждения имам и аз. Вече двама души познати са с 2 игли АЗ и са в болница с Ковид.  В добавка-  временно е дори и т.нар. имунитет, след няколко месеца все едно си без ваксина, отделно и за новите щамове нищо не се знае.
Има ли вече с две дози АЗ в България?

# 9 579
Ако е в България, няка как да има реваксинация с АЗ, защото още не са изтеки 10-те седмици от първите, коридори, когато започнаха да ваксинират с нея.

# 9 580
Първите ваксинирани може би са успели да получат и втора доза тъй като тогава се спазваше първичната процедура.
Дори и на такива, на които им бяха написали на картончетата 4 седмици, после казаха, че удължават.

# 9 581
  • Варна
"Здравните министри от ЕС 27-те държави-членки тази вечер ще обсъдят препоръките на Европейската агенция по лекарствата (EMA) относно редкия риск от образуване на кръвни съсиреци от ваксината AstraZeneca.

„Очакваме това съобщение да има пряко и непосредствено въздействие не само върху националните ни планове за ваксинация, но и върху доверието на нашите граждани във ваксини срещу COVID-19“, се казва в писмото.

То беше изпратен от португалското председателство на ЕС във вторник, за да покани здравните министри на извънредна виртуална среща в 18:00 часа (1600GMT) в сряда, след решението на регулатора."

# 9 582
Явно всички ваксинирани с две дози в болници, са познати на Мигла...
Случайност ...
Е не трябва все пак да се забравя, че по форумите всеки може да си пише каквото иска.
Направи ми впечатление, че и други потребители бяха писали за някаква огромна бройка заразени познати по болници.
Все пак една проста сметка показва, че в болниците са 10 хиляди от над 6 милиона. Пада се по няма и двама на хиляда.

Иначе четох , че във Великобритания освен, че ограничават да се използва АЗ само за хората под 30 и препоръчват, ваксиниралите се с нея с по една доза да си завършат имунизацията с нея.
И това е правилно, защото никой досега не е правил каквито и да е изследвания да комбинира АЗ с пфайзер, модерна, джонсън
Направо ще си бъде експеримент.

# 9 583
  • София
Уф, то ни така, ни иначе за ваксинираните с първа доза АЗ. От една страна, ок отхвърляме рискът от АЗ, от друга - пък да поемем и рискът от страничните реакции на другите, пък и евентуално от самото комбиниране, че не ни стига Астрата Joy
Според мен е най-добре да се броят за ваксинирани и само с една доза (по аналогия на Джонсъна). След, примерно, 6 месеца ваксиниране на чисто с каквото там ще има и така. За който има желание - да си завърши с втора доза АЗ по график. Пфу, що ли не ме сложат за министър Joy

# 9 584
  • София
Иначе смятам, че има още сценарии за развитие на сагата АЗ. Първи сценарий включва ъпдейт на ваксината, което се очаква с всички налични ваксини заради щамове, варианти и прочее. Заедно с това тече пълна реабилитация, включително от АстраЗенека-скептичните държави. Не знам откъде долитат тия гръмки реплики, че "тая ваксина вече никой не я ползва", но това не е така и най-вече - без нея ще зацикли не само България.
Вторият сценарий е по-лош и включва дискредитиране на още препарати на принципа на търговска война и/ или "една жена каза". Медиите гръмват, почват наново с апокалиптичните заглавия и така накрая на полето на ваксинацията остават шепа играчи, за чиито препарати се борят хората.
И в трите случая (заедно с този в момента) масовата ваксинация се бави въпреки готови изводи и медицински заключения, а с това се бави връщането към нормалното.

Общи условия

Активация на акаунт