COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 476
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 320
  • При семейството си
Как си личи от постовете кой има и на каква възраст са децата му.
Ние, възрастни, съзнателни хора сме една година ту присъствено, ту хоум офис. Вече сме демотивирани и за едното, и за другото. Колективът, организацията ни доста се промениха, не в положителна посока. Психически също ни се отразява.
Но децата, ДО са ни работещата Мярка.

# 10 321
Рорик, съжалявам, че така се е случило с баща ти, но оставИ тези приказки "ако имаш дни" и т. н.
Какви хапченца, дето си ги пиеш и лекуваш ковид!? Не си виждала хора да не могат да си поемат глътка въздух, да дърпат системите, кислород, който се следи постоянно и регулира, вливки поне 3 пъти дневно, и огромно безсилие, тотална слабост... Спри да се излагаш повече и се моли да не ти се случва!

# 10 322
  • в страната на чудесата
Фани, между чувството ти за незащитеност след втората ваксина и реалните опасности стоят страхове, чиято жертва няма нужда да стават други хора.

Еготизмът на ваксинираният страхуващ се и на неваксинирани я отрицател е сходен. Към ситуацията следва да се подхожда в обществен интерес, който често не съвпада с личния ти.

Като не искаш да “обслужиш” някого, смени заниманието си. Незаменими хора в момента няма

# 10 323
  • на пистата
Не съм писала и чела от 10дни в темата,ще се върна да прочета.Ше споделя моите наблюдиния.
Ноември познавах 2-3-ма болни,сега....всеки втори,който познавам е болен.Много от тях в болница на кисролод.И то хора на по 42-48години.Първата ми братовчедка и мъжът и на по 55г го изкараха много тежко вкъщи,купиха си кислородни бутилки.Племеника им е лекар в Пирогов,лекуваха ги със 17вида лекарства и витамини Sad но слава богу вече са по-добре.Да видим какви последствия им е оставил ковид.
Детето ми утре се връща в училище,притеснено ми е,но не виждам друг начин.Предстои му матура,налегнала го е една апатия а беше отличен ученик,справяше си перфектно до скоро.Имам чувство,че вече не го вълнува образованието му нататък.Исках да го остава вкъщи,но сам пожела да се върне в училище за да може да усвои материала по-добре.Две сесмици ще треперя сега...

# 10 324
  • в страната на чудесата
Нямаш ли ваксина?!
Защо ще трепериш? За него ли?

# 10 325
  • София
Ами да са се ваксинирали. Поне в България има повече възможности за това. Ако не са, проблемът си е техен.
Ми не е така. Аз съм ваксинирана вече, но пак се чувствам незащитена.
Скрит текст:
Ти си ваксинирана и си мислиш, че мъките ти са свършили.
Не, според мен ще свършат, когато повечето , болшинството хора се ваксинират и такива са в магазина, както пишеш. Ако само аз и ти сме ваксинирани и другите с маски под брадата или как да е , болни са отишли, да не мислиш, че сме защитени? Не сме, според мен.
Твое право е да избереш как да се чувстваш. За мен антитела + ваксина + редовен спорт = доста добър шанс, което ме прави по-спокойна. Дали това означава стопроцентова гаранция? Разбира се, че не, определено не си мисля, че мъките са свършили. Съгласна съм, че трябва масова ваксинация, за да се подобри драстично положението. Само че, междувременно нямам намерение да наказвам себе си или детето си заради чуждата паника, независимо дали става въпрос за паника от вируса или паника от ваксината.

# 10 326
  • на пъпа на Златията
Ами да са се ваксинирали. Поне в България има повече възможности за това. Ако не са, проблемът си е техен.

Ваксините  не решават проблема.
Ваксините ще решат проблема , когато осигурят  защита за цял живот или поне до 70-тата година на човек .
И когато се намери лекарство .
Свърши се до тогава с  вчерашното "нормално"
Не е нормално да изкачиш 5 стълби и да се задъхваш.

Лейка ,  всеки решава за себе си . Аз не искам да ограничавам детето ти и не го ограничавам . Това си е твое решение. Носиш си последствията. Учителите не ти искат болното дете  , не аз.
Проблемът е  че не знаеш дали е болно или здраво , защото не искате да ги изследват .
В понеделник изследване и връщане  у дома . Това е решението .  /Едно време учителката ни пощеше  на входа на училище и намереше ли въшка те връщаше у дома .

Аз имам друг проблем . Не мога да ида на лекар , защото или е болен , или пред вратата му има заразени и се връщам 3 пъти вече.  , ...
Е , ще се лекувам  дистанционно .

# 10 327
  • на пистата
Нямаш ли ваксина?!
Защо ще трепериш? За него ли?
Нямаме,така и не успяхме да се вредим ва нашия малък град.Личната ваксинира само свекърва ми.Ние не попадаме в нито една група.Трепяра за него повече Sad миналата година изкара един вирус,последствията от който още си носи.Като знам как се спазват и мерките в училище.На предното връщане се отваряше само 1 прозорец в стаята им,сто пъти звънях и писах на диресторката поне това да поправят.Да видим сега дали се е променило нещо.

# 10 328
  • в страната на чудесата
Учителите на моето дете са ваксинирани. И категорично предпочитат децата присъствено.
Потърси друг лекар, все още в страната има избор.

НиМ, качете се на колата и се ваксинирайте в София или в близък голям град с коридор. Който има желание, намира начин.
Не разбирам очакванията някой да се погрижи за Вас. Решение има и е просто.

# 10 329
  • София

Ваксините  не решават проблема.
Ваксините ще решат проблема , когато осигурят  защита за цял живот или поне до 70-тата година на човек .
Скрит текст:
И когато се намери лекарство .
Свърши се до тогава с  вчерашното "нормално"
Не е нормално да изкачиш 5 стълби и да се задъхваш.

Лейка ,  всеки решава за себе си . Аз не искам да ограничавам детето ти и не го ограничавам . Това си е твое решение. Носиш си последствията. Учителите не ти искат болното дете  , не аз.
Проблемът е  че не знаеш дали е болно или здраво , защото не искате да ги изследват .
В понеделник изследване и връщане  у дома . Това е решението .  /Едно време учителката ни пощеше  на входа на училище и намереше ли въшка те връщаше у дома .

Аз имам друг проблем . Не мога да ида на лекар , защото или е болен , или пред вратата му има заразени и се връщам 3 пъти вече.  , ...
Е , ще се лекувам  дистанционно .
Напротив, решават проблема. Стига да са масови. Тогава го решават масово. А ако не са, го решават в достатъчна степен индивидуално. Нали ти по-рано в темата агитираше другите да се ваксинират? А ти самата ваксинира ли се? Защото, ако ти си ваксинирана и сложиш качествена маска, си защитена много сериозно и можеш да отидеш при лекаря си. От теб зависи.

# 10 330
  • София
Ваксини има в момента, хората не искат. Искат обаче децата да не ходят на училище. Не го разбирам.

Лоска, Вие сте ваксинирана, нали?
+1
Абсолютно съм съгласна! Имам третокласничка, искам да ходи на училище в безопасна среда. Нямам против да е с маска, тя си я носи, нямам против и тестване за по-сигурна и спокойна среда, но няма. Хората не искат ваксини, нищо не искат . Само свобода и права! Работя в рискова среда, с възрастни и болни хора, но е факт, че само аз съм ваксинирана и сега още една колежка се реши, защото масата колеги се разболяха от Ковид. Не, че аз съм застрахована, никой не ми е обещал нищо на 100%, като всичко в този живот, но поне съм направила каквото мога.

# 10 331
  • на пистата
Учителите на моето дете са ваксинирани. И категорично предпочитат децата присъствено.
Потърси друг лекар, все още в страната има избор.
Идея си нямам учителите на моето дали са ваксинирани.Но нали ще общува с още 30деца в класа.Детето ми е разумно и отговорно,носи си маската в училище и постоянно мие ръце(така се научи от малък).Опитах да се запиша на 60км от града ни,няма празен час до края на април.Нашата лична ваксинира само хора.над 65г.Може и да е гадно,но опитах и с връзки към общината,но когато дойдоха ваксините тези,които се бяха отказали предния път сега искаха и пак ударих на камък.Ще търся друг вариант.

# 10 332
  • в страната на чудесата
Елате в София. Ваксини има в коридорите. Ето днес се качете на колата и елате. Ако пътят е повече от 4 часа, елате утре.

# 10 333
Обаче рорик го е написала: имаш въшки, не влизаш в училище. А защо сега не става това при нас? Е, не са въшки, а вирус. А на запад са възприели, показваш - тест, влизаш в училище.

# 10 334
Защото хората не искат да бъдат карантинирани. И това между другото донякъде е оправдано, защото държавата не желае по никакъв начин да помогне на хората в карантина.

Общи условия

Активация на акаунт