COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 679
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 335
Wink След две седмици ще имаме колективен имунитет, правителството обещава - https://www.24chasa.bg/novini/article/9697610

# 10 336
Ходила е 6 дни на училище и месец на спорт от началото на ноември до сега.
Ние ще наваксваме лятото, отсега съм ги записала на плуване четири седмици. За мен е голям проблем липсата на движение в тази възраст, както и социализацията. Основният проблем всъщност! Освен това има и спад в нивото, вече е и доказано чрез статистика в оценките. Защото поне в Австрия критериите в оценяването не са се променили и хич не ги интересува кой има пари за частни уроци и кой няма. Както казах, всеки се спасява в един момент сам.

Аз също мисля, че тази ситуация ще е много години и се опитвам да го приема без драматизъм. Мъжът ми е толкова обнадежден, положително настроен, чак му завиждам.

# 10 337
  • София
Класната на сина ми изкара ковид, но не се зарази от дете, а от член на семейството, защото преди да се разболее беше в карантина. За учебната година поне 3 деца от класа са имали ковид болен възрастен вкъщи.

# 10 338
  • Където морето целува небето...
При нас масово учителите го изкараха през ноември и бяха с много антитела при първите списъци за ваксини. До колкото знам ще се ваксинират за новата учебна година.
В момента три деца от класа на синът ми са на почивки (поне толкова виждам в соц. мрежи). Къщи за гости и хотели с големи компании от по двайсетина човека, софри, танци. Чудно! И утре те ще влязат в клас от 8 до 16:30 с деца, които си спазват мерките. За уточнение - тези, които сега са по къщите за гости, бяха от най-крякащите против тестване на децата. Много съжалявам, че нямаха смелост управляващите да кажат, че може да се ходи на училище само с тест.

# 10 339
  • 1st floor
Вчера се разхождахме по еко пътеките край Мелник. Рано сутринта оставихме колата там. Следобед се спукнахме от другия край на града, за да се доберем до колата и направо останах изумена какви тълпи народ имаше...всички ресторанти с маси навън се пукаха по шевовете, улицата и тя пълна...направо не очаквах. През целия ден срещнахме само две семейства по пътеките и тази лудница в града ме шашна.

# 10 340
В Индия са поставени над 100 млн дози ваксина.
Програмата за наблюдение е проучила 617 случая на "тежки нежелани събития", включително 180 смъртни случая след ваксинация до 29 март, според докладите.

Установено е, че "смъртните случаи са се случили в случаите, когато лицето е имало основни заболявания, включително сърдечни проблеми, високо кръвно налягане и диабет".
https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-india-56345591

# 10 341
Елате в София. Ваксини има в коридорите. Ето днес се качете на колата и елате. Ако пътят е повече от 4 часа, елате утре.
Лейка, преди писах и си държа на мнението, че съм благодарна в темата каквото споделяш и обясняваш, защото просто повече разбираш, не ти знам специалността. Но, някак отношение и възгледи житейски не ми допадат и се чудя тук ли живееш или някъде в чужбина. Така и не разбрах, не съм се и интересувала. Но сега се питам, ако живееш тук и в София , защото и аз съм така, значи сме в паралелни светове и двете. Толкова полярно на мен човек, като подход и разбиране рядко срещам. Как лесно качи хора от провинцията в кола за ваксини и път. Ми дали имат пари хората, дали могат, дали им е удобно, дали знаят къде точно да се метнат и спрат , ама..това лесно. Лесно ти е на теб, някои не могат да се оправят или нямат възможност. А и във ВМА се разбра вчера, че са спрели ваксините дори на записаните от платформата още в 12.30ч. В Пирогов било пълно и са чакали с часове, без значение записаното. 4 часа към София, няколко часа да чакат, после обратно и с неясен резултат за успех. Иначе, какво толкова, начин се намирало.
И какво общо имат ваксинираните учители на детето ти. Ти сигурно си ги питала и знаеш кой си е сложил ваксина, че и те са ти казали истината. Дори така да е, то учителите не са 20 човека в стаята и твоето дете, а е обратното. Важни са другите деца и техните родители дали са ваксинирани и добре го знаеш. Защото точно с тях е близо , с децата твоето дете и седи до и около тях. Направо...не знам , не го очаквам от човек навътре в нещата да разсъждава така. Извини ме, но...
А моите страхове са основателни и дори признати от хора в другите страни, затова и се бърза с масова ваксинация. Ако няма покритие на голяма част от населението , то боцнатите не са в безопасност и те , каквото биха получили при друго съотношение. А, че тук няма скоро да ги стигнем другите страни и на всеки лаик е вече ясно в медицината. И да..аз имам 2 работни места и на двете съм с хора свързана с общуване. Кое по-точно да сменя според теб и защо? Защото аз взимам мерки, пазя и се отнасям сериозно, защото се ваксинирах или защото на другите не им пука за мен. Значи...аз пък предлагам при мен да идват само ваксинирани и то със сертификат , показват и тогава ползват услуги където и да е. Никой не е длъжен да си рискува здравето и живота за безумците. Сори , това мисля и не ме е срам изобщо. Докато не светне лампа някъде , че трябва да искаме, а не да се примиряваме  изход не виждам. Аз съм направила и правя достатъчно, очаквам от другите същото. Ако не...те да не влизат където трябва да се спазват мерки и да е безопасно. Да си стоят те вкъщи, а не аз. Това е и с училищата между другото и "белите" страни така са го направили.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 11:54 от Анонимен

# 10 342
Значи е по-добре хората живеещи извън София да се юрнат към София за ваксина, отколкото да се изпрати ваксина към населените им места......
Егати безумието!

# 10 343
  • София
Значи е по-добре хората живеещи извън София да се юрнат към София за ваксина, отколкото да се изпрати ваксина към населените им места......
Егати безумието!
То не е по-добре, но ако съм аз няма да чакам справедливост, а ще запаля колата или ще се кача на влака и отивам. Даже още на първите коридори. Но преди няколко седмици приятелка се ваксинира в Пловдив. Никой не беше имало, минала за 5 минути. Та има и в другите по-големи градове явно.
В малките населени места е проблем за възрастни и трудно подвижни хора, но това и в големите не е решено, защото явно не са приоритет.

# 10 344
Елате в София. Ваксини има в коридорите. Ето днес се качете на колата и елате. Ако пътят е повече от 4 часа, елате утре.
Лейка, преди писах и си държа на мнението, че съм благодарна в темата каквото споделяш и обясняваш, защото просто повече разбираш, не ти знам специалността. Но, някак отношение и възгледи житейски не ми допадат и се чудя тук ли живееш или някъде в чужбина. Така и не разбрах, не съм се и интересувала. Но сега се питам, ако живееш тук и в София , защото и аз съм така, значи сме в паралелни светове и двете. Толкова полярно на мен човек, като подход и разбиране рядко срещам. Как лесно качи хора от провинцията в кола за ваксини и път. Ми дали имат пари хората, дали могат, дали им е удобно, дали знаят къде точно да се метнат и спрат , ама..това лесно. Лесно ти е на теб, някои не могат да се оправят или нямат възможност. А и във ВМА се разбра вчера, че са спрели ваксините дори на записаните от платформата още в 12.30ч. В Пирогов било пълно и са чакали с часове, без значение записаното. 4 часа към София, няколко часа да чакат, после обратно и с неясен резултат за успех. Иначе, какво толкова, начин се намирало.
И какво общо имат ваксинираните учители на детето ти. Ти сигурно си ги питала и знаеш кой си е сложил ваксина, че и те са ти казали истината. Дори така да е, то учителите не са 20 човека в стаята и твоето дете, а е обратното. Важни са другите деца и техните родители дали са ваксинирани и добре го знаеш. Защото точно с тях е близо , с децата твоето дете и седи до и около тях. Направо...не знам , не го очаквам от човек навътре в нещата да разсъждава така. Извини ме, но...
А моите страхове са основателни и дори признати от хора в другите страни, затова и се бърза с масова ваксинация. Ако няма покритие на голяма част от населението , то боцнатите не са в безопасност и те , каквото биха получили при друго съотношение. А, че тук няма скоро да ги стигнем другите страни и на всеки лаик е вече ясно в медицината. И да..аз имам 2 работни места и на двете съм с хора свързана с общуване. Кое по-точно да сменя според теб и защо? Защото аз взимам мерки, пазя и се отнасям сериозно, защото се ваксинирах или защото на другите не им пука за мен. Значи...аз пък предлагам при мен да идват само ваксинирани и то със сертификат , показват и тогава ползват услуги където и да е. Никой не е длъжен да си рискува здравето и живота за безумците. Сори , това мисля и не ме е срам изобщо. Докато не светне лампа някъде , че трябва да искаме, а не да се примиряваме  изход не виждам. Аз съм направила и правя достатъчно, очаквам от другите същото. Ако не...те да не влизат където трябва да се спазват мерки и да е безопасно. Да си стоят те вкъщи, а не аз. Това е и с училищата между другото и "белите" страни така са го направили.

Какви ваксинирани учители?? Масово не са, по- малко от 20% казаха, че са. Според мен, са и по- малко. В някои училища може да не е така, но това са изключения.
А и е абсолютно невъзможно да ги строим и разпитаме ваксинирани ли са, не ни дължат това обяснение и не вярвам някъде да се атчитат един по един пред родителите, нито пък има гаранция, ако го казват, че е така.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 12:05 от loska

# 10 345
В Англия също голямата част от учителите не са ваксинирани, защото професията не е "приоритетна". Приоритет са здравните и социалните работници, както и хората по възраст. Така че учителите под 50г. не са ваксинирани.

# 10 346
Добре, нали АЗ залежаваше по складовете на болниците, какво стана сега, че пак няма ваксини?

# 10 347
  • София
Ами май все още залежава. Разпределението и организацията може би куцат. Също и това, че за много от хората АЗ е равно на "няма ваксини". На доста места го срещам като коментар "Как да се ваксинирам като няма ваксини? Имаше само АЗ. Тръгнах си.".

# 10 348
В Англия също голямата част от учителите не са ваксинирани, защото професията не е "приоритетна". Приоритет са здравните и социалните работници, както и хората по възраст. Така че учителите под 50г. не са ваксинирани.
Тук в Ирландия също, но за разлика от България в училищата има и се спазват мерки.

# 10 349
Не е добре да "залежава" ваксина насред бум на епидемия.
Докато хората се пазят от редки странични ефекти от ваксината - умират от ковид.....

Общи условия

Активация на акаунт