COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 461
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 10 440
  • Бургас
И аз мисля, че пикът на третата вълна премина и ще намаляват случаите, ваксинациите също ще помогнат, ама 3 млн. Ваксинирани до месец май е пълна фантастика

# 10 441
  • вкъщи
Нали се сещате ,че бройките са  много повече от обявените, просто защото масово не се тестват. Моята близка само тя се тества,а зарази още шест човека. Но не са си правили тест. Така, че бройките са нереални . Отдавна е така.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 20:12 от лелка

# 10 442
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калинка, от края на януари чаках да отворят Койкенхоф (така ли се чете) и даси направим еднодневна екскурзия, но... днес прочетох, че планират следващата седмица да отвори за три дни само пробно. Не четох какви ще са изискванията за посещение.

Ако живееш в Нидерландия, отивай веднага на сайта им и резервирай билети. Трябва в определена локация да се тествате 24 часа преди посещение. Безплатно е. На сайта е линка и виждаш къде при вас има място. Инсталираш платформата и вкарваш номера от теста и там излиза резултата, който показваш на входа.

Аз също исках да отида, но тест локацията при нас е заета и трябва 80 км да пътувам за друга. Отказах се.
Иначе е голямо удоволствие сега, защото няма да има много хора.

При нас почнаха да продават бързи тестове в дрогериите. Струват 5 евро. Ако е положителен, трябва да направиш ПСР безплатен към РЗИ. Причината да е толкова късно е, че до последно не искаха, за да не започнат хората да не ходят на ПСР.

# 10 443
Ами като са нереални, значи в момента не са официалните 500 хиляди преболедували, а са над 2 милиона , като ваксинират и още два милиона в следващите два, три месеца и ще имаме по-спокойно лято.
Над два милиона ваксинирани естествено и още толкова с ваксини.

# 10 444
  • Другата България
Нали се сещате ,че бройките са  много повече от обявените, просто защото масово не се тестват. Моята близка само тя се тества,а зарази още шест човека. Но не са си правили тест. Така, че бройките са нереални . Отдавна е така.
То не е и нужно да се замислиш, за да достигнеш до това прозрение.
Бройките падат, същевременно хора със сатурация под 70 си стоят вкъщи, защото в болниците места няма.
В съседната тема всеки втори пост е такъв, в София СП идва след 4-5 часа, защото медиците са изтощени и просто не смогват, това е ресурса, с който разполагат. Големите градове с много бройки също изнемогват, и не само.
А че не се тестват, не се тестват, това също е ясно.
Ние също не се тествахме всички, само аз бях положителна, като проявиха близките ми същата симптоматика, с какво да са - с морбили? Но не са излизали от вкъщи от 11.03. - от датата на положителния ми ПСР, все още не са.
Надали всички обаче правят същото. Как да падат бройки тогава?

# 10 445
  • на пъпа на Златията
На мен нещо не ми е ясно  със статистиката.
Някъде прочетох че за  смърт от ковид в другите държави отчитат  един месец  след положителния тест.
Ние тук как отчитаме . Щом е имал положителен тест и го има в списъка  и почине се отчита че Ковид е виновен .
То няма и значение де ,  щото расте общата смъртност .
Според мен и няма значение броя на направените тестове.
 . .

# 10 446
Тесла, свива се от има няма седмица, а предната седмица намали силно растежа си. А ние веднага разпуснахме, дори не изчакахме да свърши седмицата. Това означава, че ще спада известно време и после пак ще тръгне нагоре. Този път от високи нива и все още пълни болници. Тия отворени прозорци в училищата до голямото междучасие все още ще са затворени. Студено е още.
Мен това ме притеснява най много, студеният фронт, който отново ще направи у-щата един от двигателите на епидемията, а студа е проблем не само за ролята на у-щата. Колкото е по топло, толкова са повече отворените прозорци и навсякъде в цялата държава, генерално погледнато си мисля че вируса е изпята песен до есента. В момента все още е много тежко и напрегнато положението защото не са започнали да слизат хоспитализираните и интензивните устойчиво. Те трябва до дни да започнат своето устойчиво слизане, всеки ден да са по малко от предният. Иначе генерално погледнато много грешки бяха допуснати. Голяма грешка, беше оптускането на мерките на 1 март, защото тогава ситуацията беше съвсем разлина, вируса катареше, вълната набираше скорост, и те просто я засилиха и ни докараха до сегашното положение, 10 000+ хоспитализирани, 800+ интензивниви по един самолет хора да умират всеки ден. А тогава пролетно-лятната обстановка, държавата на отворените прозорци, заведенията на открито и т,н, бяха много далеч, че да се очаква скоро да се обърнат тенденцията, те просто засилиха вируса. Сега обаче сме в по оптимистична ситуация за бъдещето. Аз мисля че е възможно отново леко да надигне глава вируса, с махането на мерките заради идващият студен фронт, (та наистина беше по добре да изчакат малко с махането на мерките) но генерално погледнато, идва пролетта, държавата на отворените прозорци, идва пролетно-лятната обстановка която трябва да сложи край на проблема Ковид, поне до есента. Когато ще броиме ваксинирани и ще се осланяме на ваксините.

# 10 447
Тесла, за 2 седмици изчакване говоря, не повече. Да се види ясно тенденцията навсякъде.  Но явно други са им сметките.

# 10 448
Не мога да разбера какъв е проблемът с отворените прозорци. Цяла зима бяха отворени прозорците в училишето на дъщерята във Великобритания. Навън беше 2 градуса. На обяд 5-6-7 градуса. Тя не се разболя, не настина, бяха и с шапки по едно време.
Между другото настина като се стопли. На 15 градуса.

# 10 449
  • София
Какъв да е проблемът - студено е. Зима, два градуса. Аз бих си спряла детето от училище, пък който ще да приказва как неговото не било настинало. Два градуса - мозъкът ти замръзва, да не говорим за ръката да пише. И всичко това, за да са на всяка цена в училище? Не, мерси!

# 10 450
И в България стоят в училищата на отворени прозорци, но не навсякъде.
Но да се сравнява климатът на Великобритания с българския е нелепо.
Дори аз не издържах на отворените прозорци в офиса, а при нас това е правило и си ходихме "загънати", но спазвахме правилата.

# 10 451
Според мен се залага прекалено много, че топлото време ще ни реши проблемите, а ние реално не знаем колко е голям ефектът на сезонността. Да, миналото лято нямахме експоненциален растеж, но нямахме и отворени училища например. Да не напомням, че в държави като Бразилия и Южна Африка ги удари когато при тях беше лято. Така че ще видим.

# 10 452
Имам питане - има ли много случаи на запазени часове за ваксинация през his.bg, които не се състоят, без да има предупреждение (в моят случай: ваксинационният център не работеше)? Или изтеглих къса клечка Simple Smile и къде бих могла да сигнализирам?

# 10 453
  • София
В офиса компютърът и другата техника не търпят студ. Обаче хората трябва да търпят. Децата също.

# 10 454
И в Германия било зле положението, за разлика от най-добре управляваната световна пандемия в България. Били починали 104 човека за последното денонощие. От 83 млн население.
Само се чудя защо не се поучат от нашия опит , че да сложат край на пандемия и ограничения?
Ето ние го измислихме.....челен опит. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт