COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 388
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 470
  • на пъпа на Златията
След една година пак ще кажа.
Ами маски.
Гледам  измислили за маска само за нос . Ами  весело ,  като клоуни.
Вирусът няма да удари синусите от там мозъка .  . А през устата отива  в киселините  на стомаха ,
Знам ли .
И аз се зарадвах на снощните резултати , ама  се сетих че е  неделя .
Ами   до гуша ми дойде тая гад .

# 10 471
Цитат
да се реформира училищният календар заради извънредната епидемична обстановка, и децата да имат кратка лятна ваканция, дълга зимна, а не обратното, както е в момента. Така нямаше да се стигне до тук поледната година толкова много ДО да са имали учениците, и почти да не са ходили на у-ще. То като махнеш Септември, Май и Юни, останалото време от учебната година, е неподходящо за непрекъснато отворени прозорци.
Да,но нека някой се пробва да съкрати и без ковид,въздългата лятна ваканция в Б-я.Ще скочат хиляди родители да кажат,че всичко им е планувано и да не пипат тримесечната,лятна ваканция.НО,когато е въпрос на живот и смърт и сложат на ДО обучение скъпоценните им дечурлига,същите родители гракват,че няма кой да им гледа децата за някакви си две седмици.Оправдават се и със железният аргумент,че децата им ще бъдат неграмотни.Ако едно дете е неграмотно не са виновни учителите,а само и единствено родителите.Не може да разчиташ и да изискваш един учител да ''налее'' знания на 26 деца с мнооого различно възпитание и навици,а някои от тях и със соп.Всеки родител трябва да поеме отговорност за собственото си дете,а не да си намира причини да прехвърля вината на учители,властта и т.н.На първо място е въпрос на оцеляване,после всичко останало.

# 10 472
  • София
Ха, учителите не отговаряли за грамотността Laughing

Хайде тогава и лекарите да не отговарят за лечението.

# 10 473
Лекарство, което евентуално може да допринася за по-леко изкарване на Ковид.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10160831290018146&id=650518145

# 10 474
  • в страната на чудесата
Будезонид Simple Smile
Между другото има подобни данни за пулмикорт. Все инхалаторни КС. Емпирично се дават често, хубаво е, че има и студии

# 10 475
Това лекарство май го има навсякъде, чудя се защо лекарите в България не го включват в лечението, вместо неща, за които е съмнително, че помагат.

Пулмикорт е буденозид. Simple Smile

# 10 476
  • в страната на чудесата
Дават го Лили, нали това казвам. Вкл небулизации. Преди няколко месеца бяха първите коментари по форумите за пациентите с пулмикорт.
Комбинираните инхалаторни КС с д-ри също.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 22:33 от Leika_moja

# 10 477
  • на пъпа на Златията
Уф , обърках се вече.
Ами нали казват че  след 10-тия ден вече ПСР  -а ти е отрицателен и нямаш вирус.
Ако се случи лошо . Не е виновен вируса?

Скрит текст:
Рекох да се разсея и попаднах на една забрана в Норвегия . Има населено място с 1000 местни жители  Лонгиир.и там е забранено да се умира, Толкова е студено че телата замръзват и не се разлагат., Забранено е да се   погребват хората там . Ако се разболееш  или си над  60г , те карат в Осло . От 50-та година  е забранено да се ползва  гробището  защото тогава са установили  че телата от испанския грип  не са били разложени . 
А уж някои вируси  умират от студа , други от слънцето .                      .

# 10 478
Продължавам да се чудя на оптимизма, че само да се стопли времето и да отворим прозорците, и вирусът ще избяга. То надеждата е хубаво нещо, но не и безоснователната. Трябва да ни е достатъчен примерът с Бразилия какво става на топло време без мерки. Нали всички тук са учили присъствено? Ми хайде да си спомним къде е Бразилия. Предимно около екватора със съответния климат. Там зима в смисъл на температури няма. В прословутия Манауш минималните температури през зимата са над 20 градуса. Помогна ли им?

Без мерки, докато не се открие лекарство, няма оправяне. Поне докато преобладаващата част от населението не узрее да приеме, че трябва да се ваксинира. И после да се надяваме, че поредният вариант на вируса няма да прескочи ваксините.

То хубаво се радваме на намаляващите бройки заразени в статистиката. Но всички са съгласни, че тези бройки са малка част от фактически заразените. На какво се базира убеждението, че всички заразени, невлизащи в статистиката, ще го изкарат леко и няма да се нуждаят от болнично лечение? И въобще, на фона на препълнените болници, където не приемат хора дори със сериозни дихателни проблеми, и изписват леко закрепените със съвет към роднините да си набавят кислородни апарати за в къщи, оптимизмът ми се вижда доста преждевременен.

Сравненията с миналото лято, което започна с по 30-40 случая дневно, са безпредметни. Сега тръгваме от 100 пъти по-високи стойности(и то само официалните) плюс нов значително по-заразен вариант на вируса.

Аз ще дам обратни аргументи. Че колко мерки имаше през лятото, ми точно николко. Имаше ли тежка вълна, да препълни болниците и прочие, да няма къде да се лекуват хората, че да им казват за болница сте, ама няма места. Не, имаше леко краткотрайно и бавно покачване на вируса през лятото защото махнахме маските на закрито. Като ги върнахме, вируса започна да слиза. Аз никога не съм твърдял че само с отворени прозорци може да се пребори вируса. Твърдя че силата на отворените прозорци, на пролетно-лятната обстановка, е голяма. Да кажем равна на мерки като затворени заведения, затворени у-ща в периода есен/зима. Ако не беше така, и отворените прозорци не бяха голяма сила, това което ни се случи Ноември, Декември, и сега, трябваше да ни се случи още през Август, Септември. Защо през лятото е възможно да се свива вируса само с маски на закрито, а през есента и зимата, не са достатъчни. Кое е различно. Пролетно-лятната обстановка. Защото липсва силата на отворените прозорци. Държавата на отворените прозорци, където виждаш отворени прозорци навсякъде, блокове, кооперации къщи, автомобили, о-вени сгради, офиси, ГТ, влакове, рейсове, отворени прозорци навсякъде. За Бразилия, ЮАР съм си казал мнението защо там не проработиха. Важно е тука да работят.

Цитат
Продължавам да се чудя на оптимизма, че само да се стопли времето и да отворим прозорците, и вирусът ще избяга.
Точно това очаквам, и в буквален и в преносен смисъл. Вируса да избяга навън в държавата на отворените прозорци, навсякъде, вкъщи, в у-ще, офиса, колата, рейса, влака, и т.н. да е много по трудно да се достига инфекциозна доза, защото заради непрекъснато отворените прозорци, вируса ще изтича навън.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 22:32 от Никола Тесла

# 10 479
  • При семейството си
Дават го Лили, нали това казвам.

Не се ли отричаха инхалациите при Ковид или го дават под някаква друга форма?

# 10 480
Лейка, сигурно съм пропуснала. В проучването са го давали при ранни симптоми.

# 10 481
  • в страната на чудесата
Незнам. Небулизация и инхалация. Обикновено инхалаторните КС нямат системна резорбция.
Защо да се отричат?

# 10 482
Скрит текст:
Продължавам да се чудя на оптимизма, че само да се стопли времето и да отворим прозорците, и вирусът ще избяга. То надеждата е хубаво нещо, но не и безоснователната. Трябва да ни е достатъчен примерът с Бразилия какво става на топло време без мерки. Нали всички тук са учили присъствено? Ми хайде да си спомним къде е Бразилия. Предимно около екватора със съответния климат. Там зима в смисъл на температури няма. В прословутия Манауш минималните температури през зимата са над 20 градуса. Помогна ли им?

Без мерки, докато не се открие лекарство, няма оправяне. Поне докато преобладаващата част от населението не узрее да приеме, че трябва да се ваксинира. И после да се надяваме, че поредният вариант на вируса няма да прескочи ваксините.

То хубаво се радваме на намаляващите бройки заразени в статистиката. Но всички са съгласни, че тези бройки са малка част от фактически заразените. На какво се базира убеждението, че всички заразени, невлизащи в статистиката, ще го изкарат леко и няма да се нуждаят от болнично лечение? И въобще, на фона на препълнените болници, където не приемат хора дори със сериозни дихателни проблеми, и изписват леко закрепените със съвет към роднините да си набавят кислородни апарати за в къщи, оптимизмът ми се вижда доста преждевременен.

Сравненията с миналото лято, което започна с по 30-40 случая дневно, са безпредметни. Сега тръгваме от 100 пъти по-високи стойности(и то само официалните) плюс нов значително по-заразен вариант на вируса.

Аз ще дам обратни аргументи. Че колко мерки имаше през лятото, ми точно николко. Имаше ли тежка вълна, да препълни болниците и прочие, да няма къде да се лекуват хората, че да им казват за болница сте, ама няма места. Не, имаше леко краткотрайно и бавно покачване на вируса през лятото защото махнахме маските на закрито. Като ги върнахме, вируса започна да слиза. Аз никога не съм твърдял че само с отворени прозорци може да се пребори вируса. Твърдя че силата на отворените прозорци, на пролетно-лятната обстановка, е голяма. Да кажем равна на мерки като затворени заведения, затворени у-ща в периода есен/зима. Ако не беше така, и отворените прозорци не бяха голяма сила, това което ни се случи Ноември, Декември, и сега, трябваше да ни се случи още през Август, Септември. Защо през лятото е възможно да се свива вируса само с маски на закрито, а през есента и зимата, не са достатъчни. Кое е различно. Пролетно-лятната обстановка. Защото липсва силата на отворените прозорци. Държавата на отворените прозорци, където виждаш отворени прозорци навсякъде, блокове, кооперации къщи, автомобили, о-вени сгради, офиси, ГТ, влакове, рейсове, отворени прозорци навсякъде. За Бразилия, ЮАР съм си казал мнението защо там не проработиха. Важно е тука да работят.

Цитат
Продължавам да се чудя на оптимизма, че само да се стопли времето и да отворим прозорците, и вирусът ще избяга.
Точно това очаквам, и в буквален и в преносен смисъл. Вируса да избягва навън в държавата на отворените прозорци, навсякъде, вкъщи, в у-ще, офиса, колата, рейса, влака, и т.н. да е много по трудно да се достига инфекциозна доза, защото заради непрекъснато отворените прозорци вируса изтича навън.

Първо, мнението ти за Бразилия е доста на ниво юношески приключенски роман. Но да вземем твоя пример с нищетата, защо мислиш, че нещо, което не работи във фавелите на Рио, ще работи във Факултето или Столипиново?
Хубаво би било да си прав, но няма как да стане. Мислиш ли, че ако беше толкова лесно, никой освен теб в целия свят нямаше да се сети и да нареди навсякъде да отворим прозорците?

Второ - не сравнявай покачване от база 30 случая клъстерно разпространение с покачване на база минимум 3000 случая дифузно и с по-заразен вариант на вируса.

# 10 483
  • При семейството си
Незнам. Небулизация и инхалация. Обикновено инхалаторните КС нямат системна резорбция.
Защо да се отричат?

Останала съм с впечатление, че ако не се отричат, то поне не се препоръчват и аз лично не познавам някой, на който да са изписани, особено за домашно лечение.

# 10 484
Отворените прозорци са много важни, но не са панацея. Мога да дам пример с училищата септември и октомври - беше топло и бяха отворени всички прозорци непрекъснато. А края на октомври и ноември какво се получи?

Общи условия

Активация на акаунт