COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 060
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 10 515
Ужас, Ли Лу, голяма разправия... Имам чувството, че имам някакъв луд късмет...(но ние сме в NRW в Германия и тук карантина има само за идващи от области с мутации на вируса.
България може да не е Risikogebiet. Цяла Австрия била такава, доколкото разбрах даже за цяла Германия. Това възможно ли е? Трябва да потърся нещо официално, може само за Великден да е било? Ти как си?

ПП Сега се сетих, че може и да си връщат политически жеста, тъй като и в Австрия всички идващи (освен десетте страни в скрития текст) трябва да се регистрират и имат или десетдневна карантина, или на петия ден негативен тест. Но карантната е минимум пет и плюс влизане с негативен тест. Естествено без дипломати, работещи, транзитни, лекари и хуминатрна помощ, за тях стига само негативен тест.

Скрит текст:
Australien
Finnland
Irland
Island
Japan
Neuseeland
Norwegen
Südkorea
Uruguay
Vatikan“

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 00:39 от Анонимен

# 10 516
Скрит текст:
ТафТаф, ще се учудиш колко хора нямат никаква представа как да зададат търсене в Гугъл. Нямат идея и как да проверяват информация, източници, нищо. А да не говорим за търсене и систематизиране на информацията.
От тази гледна точка българското образование, поне докато бях ученичка, беше пълен провал.
Може би сега с ДО, когато децата сами се учат, ще свикнат и с тези неща. Иначе беше(сега не знам как е) научете тези неща, друго не ви е нужно. Като гледам в други държави как от съвсем малки ги карат да правят презентации, да пишат есета, честно завиждам им. Това учи на дисциплина, на способността да отсяваш, да намираш каквото е нужно. При мен такива неща нямаше, имаше сух материал и наказания (двойки) ако не го знаеш точно както искат от теб. Чудесно обучение, ако са ти нужни работни мравки, но убиващо всякаква креативност и способност за самостоятелна мисъл и работа.
Тесла, голям оптимист си. Дай боже да си прав.
Лошото на този вирус е, че води две вълни. Първата е в броя заразени, а след това идва пика в смъртността.
Въобще не съм оптимист. Дори да има спад в новозаразените, което ме съмнява, смъртността ще расте тепърва. Всички, които са в болница и всички, които няма да стигнат до там ще дадат жертви. Надявам се на чудо. Надявам се управляващите да прогледнат, да се загрижат и да действат.
Надявам се повече хора да се "уплашат" и да започнат да се пазят и то, по възможност без да са се сблъскали, за да няма жертви.
Майденли, притеснението е нормално след всичко, което се изсипа по телевизията.

# 10 517
Не мислят за ковид, доколкото забелязах.
Минават с колата в момента четири граници и не мислят за корона? Разказаха ли как са пътували, проверявали ли са ги, регистрирали ли са се? Нали от Германия идват? После колко дни им е карантината? В България май няма, но обратно?

Скрит текст:
Все със самолети са около мен, наистина ми е любопитно с колата как става в момента, не се майтапя или заяждам.

Мога да напиша какво трябва да направят хората от Австрия, когато отидат в Германия, това е информация от колежката ми последната седмица: регистрира се онлайн, че ще идва, прави си тест и влиза с тест в страната като трябва веднага, като пристигне да си прави тест и в Германия. После следва десет дни карантина в Германия. Прави си негативен тест, регистрира се в австрийските служби и се връща в Австрия, където след пет дни карантина пак си прави тест или остава десет дни вкъщи.

Не съм питал за подробности по границите, те са си с тестове от Германия. Тук май няма карантина, в Германия ще стоят 10 дни, може 5 след тест. Шефът предишния път го беше викнал мъжа един ден преди да му излезе теста на работа, че имало нужда.

# 10 518
  • Немция
Ужас, Ли Лу, голяма разправия... Имам чувството, че имам някакъв луд късмет...(но ние сме в NRW в Германия и тук карантина има само за идващи от области с мутации на вируса.
България може да не е Risikogebiet. Цяла Австрия била такава, доколкото разбрах даже за цяла Германия. Това възможно ли е? Трябва да потърся нещо официално, може само за Великден да е било?
Лу Лу, напротив, България е високорискова държава според РКИ.
В почти всички немски провинции хората, които се връщат от зона с висок риск, са задължени да отидат направо до дома си или до друго подходящо жилище и да се изолират там. Карантинният период е 10 или 14 дни, в зависимост от рисковата зона и държавните разпоредби или излизаш след 5 дни от карантина след втори отрицателен тест.
Но в Нордрайн Вестфален(най-гъсто населената провинция) в момента няма задължителна карантина, което лично аз не разбирам.
Само негативен тест.

Ако България се води за страна с мутации, тогава и в Нордрайн Вестфален има задължителна карантина.

# 10 519
Скрит текст:
България може да не е Risikogebiet. Цяла Австрия била такава, доколкото разбрах даже за цяла Германия. Това възможно ли е? Трябва да потърся нещо официално, може само за Великден да е било?
Лу Лу, напротив, България е високорискова държава според РКИ.
В почти всички немски провинции хората, които се връщат от зона с висок риск, са задължени да отидат направо до дома си или до друго подходящо жилище и да се изолират там. Карантинният период е 10 или 14 дни, в зависимост от рисковата зона и държавните разпоредби или излизаш след 5 дни от карантина след втори отрицателен тест.
Но в Нордрайн Вестфален(най-гъсто населената провинция) в момента няма задължителна карантина, което лично аз не разбирам.
Само негативен тест.

Ако България се води за страна с мутации, тогава и в Нордрайн Вестфален има задължителна карантина.

Ти не разбираш, но съдът в Мюнстър реши така отдавна, Бибит. Иначе щеше и тук да има карантина...

# 10 520
  • Немция
Габи, ясно е, че някой го е решил, просто според мен по отношение на карантините би трябвало да важат еднакви правила в различните провинции.

# 10 521
Новата стат.
https://coronavirus.bg
Акцентирам върху интензивните те са 797. Слизат под 800. Хоспитализираните са 10 382.
Дали не започва най после устойчивият спад на хоспитализирани и интензивни. Защото е крайно време вече да започне. Бая време мина вече откакто R e отрицателен, заразените намаляват и вируса се свива. Би трябвало спада да е устойчив и да започне дълга серия от дни в които всеки ден да намаляват. Хубавото е че процента положителни продължава да спада 12,62%. Нещата вървят на добре. Само трябва да започне устойчивият спад на хоспитализирани и интензивни.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 01:08 от Никола Тесла

# 10 522
14- дневен индекс на починалите на 1 000 000 човека население седмица 12 и 13:

Hungary - 355.90
Bulgaria - 225.85 (204.99 за предишния период седмица 11 и 12)
Czechia - 210.12
Slovakia - 181.39
Poland - 148.58
Estonia - 115.13
Italy - 102.08
Romania - 99.44
Greece - 85.65
Croatia - 73.19
France - 64.96
Latvia - 55.04
Slovenia - 52.48
Luxembourg - 51.11
Malta - 50.53
Spain - 47.32
Lithuania - 46.17
Austria - 39.66
Belgium - 38.45
Germany -  27.64
Ireland - 26.39
Cyprus - 20.27
Netherlands - 19.47
Portugal - 9.81
Sweden - 8.33 (10.17 за предишния период седмица 11 и 12)
Finland - 6.88
Norway - 5.03
Denmark - 4.81
Liechtenstein - 0.00
Iceland - 0.00

https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea

# 10 523
Проверих данните от вчера, всъщност все още като че ли не започва устойчивият спад. Интензивните са -4, но хоспитализираните се качват + 17. Малко, но се качват. Не е това което очаквам, трябва вече да започват да слизат устойчиво и стабилно. Ако до 15 Април не почнат да слизат отчетливо, на фона на спадащият вирус, нещо странно става.

# 10 524
Нищо странно няма, системата е с доста инерция а не забравяй, че се регистрират малка част от случаите. Не бих се учудил отново да тръгне покачване свързано с отхлабването на някои мерки особено с отварянето на училищата.

# 10 525
България може да не е Risikogebiet. Цяла Австрия била такава, доколкото разбрах даже за цяла Германия. Това възможно ли е? Трябва да потърся нещо официално, може само за Великден да е било? Ти как си?

България е от миналата година Risikogebiet. Първо бяха три града, от ноември цялата страна, а от 21 март е Hochinzidenzgebiet, т.е. много рискова, което за РКИ значи повече от 200 нови случая на 100 000 население за последните 7 дни.

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Ris … ogebiete_neu.html

# 10 526
Нищо странно няма, системата е с доста инерция а не забравяй, че се регистрират малка част от случаите. Не бих се учудил отново да тръгне покачване свързано с отхлабването на някои мерки особено с отварянето на училищата.
На мен странното ми е че продължават да не слизат хоспитализираните. Защото според стат. пък аз и вярвам напълно вируса слиза с висока скорост. Едно от най добрите ни свивания се случва в момента. Нисък R, сериозен спад на заразените, а и няма причина да не и вярваме, защото и процента положителни много сериозно спадна, от 23% в края на Март, до 12% в момента. Вируса отстъпва, не и според хоспитализираните. Ще почне и там. Всъщност при интензивните имаме 2-и пореден ден надолу, при хоспитализираните обаче има 2-и пореден ден нагоре, от което следва, че не започва сериозният и устойчив спад. Явно времевият лаг е сериозен и слизането на вируса в останалата част от стат, още се бави при хоспитализираните, което мен ме учудва, защото то има и известен лаг и при новозаразените. Защото ние като кажем че Х са новите заразени, те голяма част от тях не са се заразили сега, вчера, ами сега са тествани. Т.е. не би трябвало да има и много голям времеви лаг повече от 2 седмици, между сериозен спад в новозаразените и такъв при хоспитализираните. А то вече наближаваме 2 седмици откакто вируса спада, та затова около 15 Април ако не е почнал отчетлив, устойчив и ритмичен спад всеки ден да са надолу хоспитализирани и интензивни (защото те като растат хоспитализираните, то пак ще почнат да растат и интензивните, те са обвързани),  журналистите трябва да почнат да питат, какво става, защо вируса спада, а хоспитализираните не. Защо вируса спада а болниците стоят пълни и не се опразват.

# 10 527
Възможно е повече хора, които имат нужда от грижа, да я получават в момента. Тоест преди 2 седмици, ако 10 човека са имали нужда от болнично лечение, а болницата е можела да приеме 5, само 5 са влезли в болница. В момента, ако 5 имат нужда от грижа и 5 я получават, то няма да има спад в броя хоспитализирани, но болните може и да намаляват.

# 10 528
@Tesla при положение, че се регистрират по груби оценки 20% от случаите винаги има голям елемент на несигурност, това се отбелязва от математиците когато правят прогнози. Това какво ще решат да отварят/затварят за да повлияят някак на процеса е чиста проба лотария поради огромният процент неизвестни. Може да налучкват някак си правилните решения, но е ясно, че епидемията се движи на вълни и у нас трудно може да въздейства силно на процеса.

# 10 529
Възможно е повече хора, които имат нужда от грижа, да я получават в момента. Тоест преди 2 седмици, ако 10 човека са имали нужда от болнично лечение, а болницата е можела да приеме 5, само 5 са влезли в болница. В момента, ако 5 имат нужда от грижа и 5 я получават, то няма да има спад в броя хоспитализирани, но болните може и да намаляват.
Да, това е много възможно обяснение. И е най логично.

Общи условия

Активация на акаунт