COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 818
  • 22 610
  •   3
Отговори
# 10 545
Не знам как има смелчаци, навити да изкарат вируса, при положение че има леко преболедували които се влачат по няколко месеца като парцал. Какво грипче, какво вирусче. Аз за 40 години такова чудо не бях виждала.
    Чак ми е странно сега, че се чувствам толкова добре. В един момент си мислех, че никога няма да свърши това влачене.
    На лекото грипче, с леките симптоми.
А за каращите го по тежко... Confused

Аз 4 месеца бях без обоняние и вкус. След терапия с кортикостероид ми се върна малко обонянието... не на 100%. Дори вече не помня какво беше да може да усещаш вкуса на храната и да помиришеш нещо... Ако се запалим в нас, няма да разбера, че мирише на дим Sad Пък аз го изкарах леко, но последиците още си ги нося  и това са явните, а дали има скрити... Е, много хора имат много по-страшни проблеми от загуба на обоняние, но от обикновен грип не ми се случвало такова нещо...

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 10:44 от Ели-Мели

# 10 546
Ако някой се интересува или е решил да кажа, че в Пирогов теста за неутрализиращи антитела е 46лв. На гладно до обяд е хубаво да се отиде и да не е петък.

# 10 547
Не разбирам това желание за тестване и изследване на какво ли не. Позлатихте ги тези лаборатории!

# 10 548
Загубата на убоняние казаха че е неврологичен проблем. Мен пък ужасно ме болеше вратът месеци наред. Все още като си завъртя главата на дясно ми опъва и боли.

Не знам дали има спад в момента, ама покрай Великден се очаква отново скок, и не само в България.
     На всичкото отгоре и времето е едноо... Откога го чакаме да се стопли, а то...

Лейди, някой хора просто не ги хваща ваксината. И ако аз например съм една от тях, ще искам да си знам, за да действам с повишено внимание. Не че не се пазя и по принцип, и не че бих спряла да се пазя след ваксина... Но повечето си имаме и някакво балонче, и обикновено точно от там се заразяват хората.

# 10 549
Ladybird_
Аз не направих ваксината, за да пътувам, а да имам някаква защита. Най-вече да съм възможно по-безопасна, защото си мисля и ми тежи, че аз заразих близък човек и едвам не го изгубих.
На много места чета, че някои хора няма да изградят защита от ваксината или ще е слаба. Може и аз да съм от 10%. Нито искам да ме боцкат, нито пари да давам. Но и искам да знам да съм спокойна.

# 10 550
Загубата на убоняние казаха че е неврологичен проблем. Мен пък ужасно ме болеше вратът месеци наред. Все още като си завъртя главата на дясно ми опъва и боли.

Аз изначално имам проблеми с носа. Когато се разболея винаги първо ми се запушва носа и определено вирусът ме удари точно там веднага. Нали има теории, че ковид е като влакче на ужасите... обикаля цялото тяло и търси слабото място. Един лекар го беше разказвал в едно предаване по Нова. На мен УНГ ми каза, че клетките на обонянието са много крехки и трудно се възстановяват, да не съм се надявала много...

# 10 551
Ladybird_
Аз не направих ваксината, за да пътувам, а да имам някаква защита. Най-вече да съм възможно по-безопасна, защото си мисля и ми тежи, че аз заразих близък човек и едвам не го изгубих.
На много места чета, че някои хора няма да изградят защита от ваксината или ще е слаба. Може и аз да съм от 10%. Нито искам да ме боцкат, нито пари да давам. Но и искам да знам да съм спокойна.

Ваксината пази теб, а не другите. Ти може и да си защитена и пак да заразиш. Изследването няма да ти помогне.
Единствено помагаш на лабораторията да си генерира печалба....

# 10 552
  • Русе
Може ли някой , който е подал документи за онлайн обучение да ми пише. Още на 8 март подадох и за двете деца, за едното получих писмо, че ми разрешават до края на годината. За второто не получих нищо, но за него подадох седмица по късно. Сега разбирам,  че за второто са ми разрешили само за месец и госпожата пита защо не е на училище.  Права си е жената, но моля само за самата бланка, да не би аз да съм объркала нещо. Сега май нова молба трябва да занеса, поне да е правилно написана.
 Благодаря много, че сте тук и пишете. При нос, на село вирус няма, маски няма (50%) , инфо6също. Ето майка утре трябва да е на ваксина, но даде назад, защото е с Хипотериоидизъм,  а чела, че не е ок да се ваксинира. Поне за татко, дето е с Паркинсон разбрахме, че няма проблем.

# 10 553
Топ китайски служител за контрол на заболяванията заяви, че ефикасността на ваксините Covid в страната е ниска, при рядко признание за слабост.
В пресконференция Гао Фу добави, че Китай обмисля смесването на ваксини като начин за повишаване на ефикасността. Китай е разработил четири различни ваксини, одобрени за обществена употреба, въпреки че някои опити в чужбина предполагат ефективност до 50%.

По-късно г-н Гао заяви, че коментарите му са били погрешно интерпретирани.
Повече от 100 милиона души в Китай са получили поне една доза от ваксината.

Пекин настоява, че ваксините са ефективни и заяви, че ще дава визи само на чужденци с китайска ваксина.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-56712829

# 10 554
Мойта щерка, казвала съм, от средата на ноември, та до днес, все още не е с възстановено обоняние. Пак се радвам, че започна нещичко да усеща, защото след като се натрови преди няколко месеца от изпарения, направо бях загубила надежда.

В момента усеща етеричните масла, с които тренираше обонянието, и то доста остро, но не усеща оцет от бутилката, парфюм, храна. Преди няколко дни ѝ се доповръща от миризмата на току-що направено кафе, днес не го усеща.

# 10 555
И сега какво стана, да не се окаже, че нашите западни съседи, дето се хвалят с много ваксинирани с китайски ваксини, да не са чак толкова ОК. 50%  не е много обнадеждаващо, а пък това говорене за смесване на ваксини съвсем го удря на експериментален подход и опитни зайчета.
Другарят Гау Фу дръзнал да признава такива неща , го чакат тежки дни, а може и да са само часове.

# 10 556
Топ китайски служител за контрол на заболяванията заяви, че ефикасността на ваксините Covid в страната е ниска,
Ако използват само китайската ваксина, при положение че ефективността е 50%, нищо чудно.

# 10 557
Топ китайски служител за контрол на заболяванията заяви, че ефикасността на ваксините Covid в страната е ниска,
ако използват само китайската ваксина при положение че ефективността е 50%, нищо чудно.

Бих се учудила, ако Китай приложи не китайска ваксина или ако официално излезе със становище, че нещо китайско не е както трябва.

Всеки китаец изказал различно мнение/пък бил той и топ учен/ после се разкайва за думите си....

Дори лекаря, който сигнализира, че има проблем в Китай в началото на пандемията си замина от вируса....
Както и други лекари, които дори развиха някакъв странен симптом на ковид - да почернеят....., като такъв симптом после не се повтори из света....

# 10 558
Така е.
Язък им за най-скъпата ваксина. Simple Smile

# 10 559
Наскоро написах за умрял в Норвегия от корона вирус отявлен конспиратор, според когото корона вирусът не съществува.
Та той събирал съмишлениците си на срещи, както също написах, и сега става ясно, че една 70 и няколко годишна жена, участвала на срещите и също конспираторка, е умряла от корона вирус. Семейството й казва, че последните дни е имала симптоми на заболяване на дихателните пътища, но е отказвала да се тества или лекува. Освен, че не е вярвала, че корона вирусът е реален, е била и анти-ваксърка. Семейството й уточнява пред медиите, че те не споделят възгледите й и че им е много мъчно, че тя е умряла по такъв начин.

Това си е чисто самоубийство според мен. Какви са тези принципи, заради които е готова да умре? Нито да се тества, нито да отиде в болница да получи здравна помощ. Сигурно ще има още смъртни случаи след тези събирания. 

Общи условия

Активация на акаунт