COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 602
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 620
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Тесла, откъде-накъде ще си мислим, че задръстваме системата, ние да не сме някакви врачки и да сме длъжни да им следим доставките, разпределенията и преразпределенията? Както lovely е написала - за чий е активна тая опция за избор? Записала съм час за 26-ти в Пирогов за майка ми за Пфайзер или Модерна - явно имам два избора - да се чувствам виновна, или да духаме супата...

# 10 621
Изобщо не са виновни хората, които се записват през системата, нито я “задръстват”.

Виновни са некадърниците, които направиха системата по този начин. Трябваше да има ясно разпределение на ваксините и количествата. Влизаш в системата, избираш си ваксина и след това ти показва местата, на които ще я има, както и евентуални свободни часове. Но като пише, че я има, да я има, ако ще и след два месеца.

В момента според системата едва ли не навсякъде има всичко, а реално рядко има нещо различно от АЗ.

# 10 622
Скрит текст:
Не знам как ще се ваксинират много хора у нас като конспирациите не спират.
Масово се смята, че с ваксината ти вкарват вирус и те заразяват.
То бива, бива невежество, но нашето е прекалено.

Скоро някакъв невеж човек ми изпляска “руското откритие”, че коронавирусът бил бактерия, защото...нямало как от вирус да умират толкова хора. После ми съобщи че ваксината ми бърка в РНК-то.

Обясних, че аз РНК нямам, защото съм човек, а не вирус, и едни неща за Еболата...но не ме чу. 😀 Сигурен съм, че още го говори това.

Как така нямаш РНК? Rolling Eyes

# 10 623
Въпросният господин не правеше разлика между РНК и ДНК. Обяснявах му за еукариотни и прокариотни клетки, вируси и т.н. Според него РНК-то на човека носело основната генетична информация. Обясних му, че това е ДНК при хората. Ясно, че човешките клетки имат и ДНК, и РНК, но ако бяхме изпаднали в тези детайли, така като слушаш, че “ковид е бактерия”, докъде мислиш щях да стигна? Представи си, че в случая говориш с 6 годишно дете, което обаче има аргументи и не приема други.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 15:40 от Hope4C

# 10 624
LemonDesi,
Ако майка ви е над 65 , запишете й час в Иван Рилски и не през електронния регистър, а за заления коридор за ваксинация на възрастни хора с пфайзер.
Иначе днес са дошли 62 хиляди дози на пфайзер, но половината пак отиват за личните лекари и приоритетно за хората над 65, останалите вероятно пак ще са за хора по фазите дето са се сетили, че вече искат ваксина.
Утре пристигат 20 хиляди АЗ и след два, три дни първите на джонсън

# 10 625
Вчера си говорех с баща ми, когото рядко виждам напоследък, понеже е лекар в една от големите столични болници. Сподели, че кислородната инсталация на болницата не смогва да подава кислород към нуждаещите се пациенти, защото не е проектирана да работи с такива мощности... Отделно доставките на кислород в болниците се бавят и ако за днес са заявили XXX брой бутилки им докарват XX,  за да може да заредят с по толковаи другите болници...

В началото, миналата година и аз си мислех, че това са някакви "фафли" и е просто "грипче", но вече не мисля така.

# 10 626
Тесла, откъде-накъде ще си мислим, че задръстваме системата, ние да не сме някакви врачки и да сме длъжни да им следим доставките, разпределенията и преразпределенията? Както lovely е написала - за чий е активна тая опция за избор? Записала съм час за 26-ти в Пирогов за майка ми за Пфайзер или Модерна - явно имам два избора - да се чувствам виновна, или да духаме супата...
Масово хората се записват, с искането за Файзер или Модерна, и понеже може само с АЗ, се отказват, ама дотогава часа е зает вместо да е свободен за някой който е съгласен на АЗ. Той духа супата и отива някъде за напред вместо да се ваксинира на мястото на отказалите се. В крайна сметка държавата трябва по някакъв начин да забърза процеса и е проблем че масово хората отказват АЗ. Получава се голямо желание за ваксинация масово заети часове за седмици напред, а сме последни по ваксинация в цяла Европа. Иначе по желание не сме последни защото са заети часове за седмици напред. За това казвам че трябва да им се каже на хората, ако не желаете АЗ не се записвайте, преди еди коя си дата, когато ще са пристигнали големи доставки за Файзер и Модерна и ще има избор, в мометна задръствате с-мата и заемате часове за хора които биха се ваксинирали с АЗ. Другият вариант е правителството ясно да каже, за зелени коридори, свободно ваксиниране имаме в момента толкова и толкова от предпочитаните ваксини Файзер и Модерна, и с тях ще ваксинираме еди къде си от еди кога си до кога. И да се разделят потоците, който иска Файзер и Модерна да заема отделни часове, който иска АЗ да се записва и да заема отделни часове.

# 10 627
Благодаря, 0001!

# 10 628
Само в Иван Рилски ли ще е това ваксиниране на 65+? Там никой не вдига изобщо.

# 10 629
засега да и при личните лекари.
Тези дни ще трябва да обявят графиците по дни за новите доставки и ще се разбере кога ще се вредят хората и от електронния регистър.
Както вървят нещата, май ще е след Великден.

# 10 630
Johnson & Johnson за пореден път намалиха дозите за Швеция за месец април. Първоначално трябваше да доставят 208 000 дози за април, после цифрата спадна на 67 000 дози, сега в петък Агенцията за обществено здраве актуализира цифрата на само 31 000 дози/април.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott … vaccinleveranser/

# 10 631
засега да и при личните лекари.
Тези дни ще трябва да обявят графиците по дни за новите доставки и ще се разбере кога ще се вредят хората и от електронния регистър.
Както вървят нещата, май ще е след Великден.
Ами тук преди някой каза, че се чакат доставки на Пфайзер на 5, 12 и 19 април. Чудя се защо се замълча за тези доставки и къде отиват те?

# 10 632
Който не може да се ваксинира, защото няма друго, освен АЗ, няма смисъл да се оплаква, значи не му е спешно.

# 10 633
Ами аз и мъжът ми се ваксинирахме с АЗ, ама след като онкологът е препоръчал на майка ми да се ваксинира с Файзер или Модерна, не ми идва отвътре да се правя на по-знаеща.

# 10 634
lovely,
Да пристигат и днес са дошли 62 хиляди, половината се пазят за втора доза, половината отиват за личните лекари и каквото остане за тези по фазите и по списъците.
Всичко ще се промени, като започнат да пристигат договорените от Борисов допълнителни дози, от по 200-300 хиляди на седмица, което е планувано от края на месеца, но вероятно заради многото почивни дни , ще започне реално след празниците.

Общи условия

Активация на акаунт