COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 969
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 340
Тесла, извинявай, но ей така се създават легенди. А и статията ти е пачуърк от стари новини.

# 11 341
  • София
А защо всички векторни минаха в една графа на неблагонадеждни?
Днес специално репортаж с Путин как си сложил втора доза, но естествено не казаха коя ваксина. Доволен, щастлив, пита репортера дали се е ваксинирал, онзи май нещо смота, че не е. Путин казва, че вече се вижда положителното от ваксинирането.

# 11 342
Както бях написала по рано днес, че може 1АЗ и 2Пфайзер...
Сега проф. Кантарджиев също така изрази мнение, че ако човек вече е получил една доза от ваксината на AstraZeneca и иска да смени ваксината, е най-добре изчака два месеца след поставянето на първата доза, и след това може да си сложи две дози от тази на Pfizer през 21 дни.

# 11 343
Тесла, извинявай, но ей така се създават легенди. А и статията ти е пачуърк от стари новини.
В смисъл че не е актуална ли. Аз не знам какво е реалното положение в Германия, но статията е от днес, на Дойче веле. Мен ме учудва как немците стигат до такава ситуация, ако се доближават до нея. Защото си спомням в началото на епидемията когато беше италианският ужас, даваха данни че в Германия има много повече капацитет като интензивни легла в сравнение с Италия. Нещо от сорта на няколко пъти повече на глава от населението. Тогава се анализираше че една от причините за италианският ужас през пролетта е много слабият капацитет на тяхната здравна с-ма.

# 11 344
В момента се готви "преврат" на държавата над провинциите. Трудно е за обяснение, но в общи линии провинциите бламират постоянно Меркел и на практика те си се самоуправляват, защото това е федерална република. Сега същата Меркел, която преди две седмици взе смехотворено решение, заради което на другия ден поиска прошка, иска с определен кръг тя да ръководи пандемията. Съответно се пускат постоянно статии с разнопосочни мнения, критики и анализи, а българската секция на Дойче Веле е направила някаква странна смес. По принцип това е медия по-зле и от Блиц и Шок заедно.

Нищо му няма на този етап на положението в Германия, освен че ваксинацията върви сравнително бавно.

# 11 345
Лабораториите в големите болници слагат холограма върху сертификата на англ.език, което предотвратява злоупотреби.
Цибалаб също слага холограма.

И да се ползва направление за тест, холограмата не се слага ако е на български език. После превод и легализация са  безсмислени. Няма как да се правим на тарикати. Щом ще пътуваш, ще си плащаш теста.

Справка за превод от бълг. на англ. може да се направи в гугъл. В една от специализираните фирми, таксата е 40 лв легализация + 18 лв превод на страница = 58 лв.

# 11 346
Легализации и преводи за тест?

# 11 347
Легализации и преводи за тест?
Да, за да спестят някой лев, като източат здравната каса (симулират болест заради безплатен тест), за да си веят з....ка някъде, без да си платят теста. Не вярвам някой в Германия да направи това, но у нас всеки гледа как да мине метър, въпреки че ще плати след това много пари за почивка или екзотично пътуване.

# 11 348
  • Немция
В момента се готви "преврат" на държавата над провинциите. Трудно е за обяснение, но в общи линии провинциите бламират постоянно Меркел и на практика те си се самоуправляват, защото това е федерална република. Сега същата Меркел, която преди две седмици взе смехотворено решение, заради което на другия ден поиска прошка, иска с определен кръг тя да ръководи пандемията. Съответно се пускат постоянно статии с разнопосочни мнения, критики и анализи, а българската секция на Дойче Веле е направила някаква странна смес. По принцип това е медия по-зле и от Блиц и Шок заедно.

Нищо му няма на този етап на положението в Германия, освен че ваксинацията върви сравнително бавно.
Ами очаквано е да се вземат единни мерки за цялата страна. Стигна се дотам, че всяка провинция или отделни градове започнаха да изпробват различни модели в корона кризата, без да се вземат предвид нарастващи числа.

Не съм убедена, че цитираните новини от Тесла са един миш маш от старо и ново.
Не ги следя под лупа, но и не виждам съмнителна и остаряла информация.

Очаква се да се увеличат интензивните в Германия , но под триаж разбирам и невъзможност на всеки интезивен да получи адекватно лечение.
Нормално е да се бие аларма предварително, а не след като тотално са я загазили.

Между другото в съседни на нас градове откриха единични случаи на бразилската мутация.
Нямат връзка помежду си.

Има и опасения, че забавеното ваксиниране може да доведе до развитието на мутации, резистентни на ваксините.

# 11 349
Бибит, не се е стигнало дотам, а винаги в новата история си и било така. Чудото на федерализма го наричат.

Ако не си убедена, почни най- накрая да четеш.

Недоволна, и в Германия има хора, които правят всичко за глътка свобода. Много и към съда се обръщат и има ефект.

# 11 350
Здравейте,
Дали някой има опит с ваксината на Модерна ?
Може ли слагането на втората доза да се забави с 4 дена ?!

Аз съм с Модерна, но само първа доза. Не виждам проблем да се забавите с 4 дена. В началото, когато тук в САЩ ваксините бяха кът, вторите дози се забавяха дори с много повече от няколко дена.

# 11 351
  • на пистата
А у нас каза ли се вече коя мутация е открита в Северна България?

# 11 352
  • Варна
Само на мен ли ми направи впечатление, или нещо не съм разбрала.
Майката на починалия 43 мъж е с положителен тест за ковид, а пък не е изолирана, говори с журналисти.

# 11 353
  • Немция
Ако не си убедена, почни най- накрая да четеш.
Софт, благодаря за милите думи! Wink Чета, но друго разчитам.

# 11 354
Недоволна, и в Германия има хора, които правят всичко за глътка свобода. Много и към съда се обръщат и има ефект.
Какво значи глътка свобода? Задължително ли е да е зад граница? А ако някой го иска, да си плати теста от джоба.
Поне в Бг има много начини за доста повече от  "глътка" свобода, без да се прави тест.
Миналото лято почивахме два пъти - в Родопите и на морето, при това съвсем безопасно, без преки контакти с чужди хора. И без нужда да се правят тестове.
Определено не съм съгласна с моите здравни вноски някой да си прави тест, за да се вее някъде по света. Докато много хора наемат кислородни концентратори, за да спасят близките си, защото не ги приемат в болница.
Който иска по време на пандемия да пътува по света, да е така любезен да си плати теста от джоба си.
И ние до 2019 вкл. щъкахме по околните страни, но явно в близко бъдеще няма да се получи. Какво от това, че ми се е дояла автентична сръбска скара или искам отново да съм в Гърция или по Карпатите.

Общи условия

Активация на акаунт