COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 322
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 385
Бе за брифинга де да знам, и без това само разтягат локуми, няма да ми липсва. Иначе Недоволна, права си, че не трябва тестове за пътувания да се плащат от ЗК, ама като чуя как другите /германци, британци, шведи и т.н./ никога не биха направили еди какво си, защото са много примерни, много се ядосвам. И в другите държави има хора, които не спазват мерки и правила.. поне като гледам в Инстаграма ми.. но ние все генерализираме как ние сме много лоши, другите - добри.

# 11 386
Гледам във фейсбук се радват, че нямало брифинг. Явно можело и без брифинг на НОЩ да се мине. Да, то и без дневна статистика могат някои, ама това е друг въпрос. Мерки да няма, брифинг да няма и мислят, че ще се реши проблема.

# 11 387
ПСР-ите за пътуване все пак важат 72ч. от датата, на която се прави тестът. Докато излязат резултатите, обикновено на следващия ден, докато си вземеш бланката от лабораторията, пък да я дадеш за превод, да го изчакаш и ще стане другата седмица. И ще трябва да се плаща за спешен превод, който е значително по-скъп.

В лабораторията до нас опашките не намаляват изобщо.

# 11 388
Здравейте, може и да има отговор, но аз не намирам нищо. Колко време след поставена първа доза ваксина Астра Зенека може евентуално да имам тромбизи. Тоест ако е минало повече от месец, може ли да се появят?

# 11 389
Гледам във фейсбук се радват, че нямало брифинг. Явно можело и без брифинг на НОЩ да се мине. Да, то и без дневна статистика могат някои, ама това е друг въпрос. Мерки да няма, брифинг да няма и мислят, че ще се реши проблема.
Да! А като има брифинг го гледат и коментират онлайн. Някакъв вид разстройство на съзнанието ще да е това.  Който не му е интересен/полезен брифинга - както всичко останало, което е по ТВ - просто го пропуска.

# 11 390
Здравейте, може и да има отговор, но аз не намирам нищо. Колко време след поставена първа доза ваксина Астра Зенека може евентуално да имам тромбизи. Тоест ако е минало повече от месец, може ли да се появят?

Не. Някои като англичаните казват, че трябва да се наблюдава до 1 месец, ама това е презастраховка, по-скоро е 2 седмици като случаите са основно между 4 и 10 дена от ваксината. Също така засега няма данни да има такива случаи след втората ваксина.

# 11 391
До 14 дни ги дават тромбозите.

# 11 392

Повечето случаи са до около 14-тия ден, повечето преди 14-тия, някои единични и след това, например 1 случай на 16-тия ден. Като цяло се счита, че това е рисковият период.

# 11 393
Странно. Смъртните случаи са високи, интензивните растат, а хоспитализациите намаляват. Едновременно с това няма места по болниците.
      Да не са решили сега да намаляват броя на леглата/пътеките?

# 11 394
И на мен това ми прави впечатление.

# 11 395
Освен да е започнал спад на вълната, но при липса на всякакви мерки ще е голям късмет.

# 11 396
Хм, аз разбирам от последните изказвания, че обмислят, който не иска втора доза Астра, реално да няма заделена втора доза от иРНК. А един вид да изчака още малко и ако се дореди да си се ваксинира наново като неваксиниран по нормалния ред с 2 дози иРНК. Освен ако не решат нещо друго на общоевропейско ниво, че не им се хабят РНК ваксините. Правилно ли съм разбрала? Ако е така, дано да го обяснят по-ясно, иначе много хора с Астра ще останат излъгани. Ще си мислят, че ще чакат само за една различна доза иРНК , която им се полага, а не за две нови. Плюс, че трябва да се записват наново и реално няма да имат предимство като вече ваксинирани за втора доза.

Да, май така излиза. Който не иска втора АЗ, чака 2 месеца и след това започва да търси начини да получи 2 рнк ваксини. Така хем дават избор, хем не поемат отговорност да осигурят веднага въпросните ваксини на желаещите да получат различна ваксина. И то ще трябва да се бодат 1 път допълнително и реално излишно, ако желаят сертификат.

Ами то по-добре да си сложиш двете АЗ и след няколко месеца, ако искаш една РНК ъпдейтната за новите варианти. Така ще се "бетонираш" откъм имунитет. Simple Smile

# 11 397
  • София
Това с двете дози рнк ми е толкова излишно, че...
Имам антитела, имам една доза АЗ, сега ако ще ми сервират и две рнк, ще стане манджа с грозде.

# 11 398
Освен всичко друго това е и разхищение на ваксини във времена на недостиг! Никоя държава не е измислила нещо толкова "умно". Всичко е за да не се ангажират да запазят втори дози.
Скрит текст:
Но зелените паспорти май и с тест за антитела ще може да се вземат.

# 11 399
  • София
Странно. Смъртните случаи са високи, интензивните растат, а хоспитализациите намаляват. Едновременно с това няма места по болниците.
      Да не са решили сега да намаляват броя на леглата/пътеките?

Явно наистина намаляват леглата. Не виждам друго обяснение. Направените тестове не са достатъчни за статистиката, смъртните случаи са за съжаление показателни.

Общи условия

Активация на акаунт