COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 733
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 475
  • София
Aко се  запиша за 2-ра доза същата като първата ваксина ли трябва да е или няма значение - в смисъл за тези които ваксинират дали гледат? Аз лично предпочитам друг вид.
Пехоко, утре според мен ще излезе здравното министерство с отговор, нали уж Ангелов беше назначил експертна комисия. В момента все още не е разрешено (у нас) да се слага РНК като втора доза след астрата.

Предполагам, моето предположение си е, че ще допуснат и двата варианта. Пак мое мнение, ако искаш втора доза, различна от Астрата, вероятно ще имаш пак поне няколко дни дискомфорт. Ако нямаш други съображения - не заменяй астрата.

# 11 476
Националният оперативен щаб прекратява дейността си. Пандемията в България свърши, не се карайте:smile:

# 11 477
Благодаря, Pure!  Аз затова чета тук, за да видя мнения и данни от различни държави.

Ами не знам какво да мисля вече. 1 на 40,000 е различно от 4 на 1 милион.

Фаучи каза, че в момента изследват дали при Джонсън и Джонсън ваксината и редките ефекти има хормонална връзка. Аз това исках да го знам преди доста време: ясно да кажат дали има връзка между тия редки ефекти и хормонални терапии и противозачатъчни. Има много жени, които ги приемат.

Също бих искала да видя и резултати от подобни изследвания и за другите ваксини, не само Джонсън и Дж. поднесени по достъпен начин като за хора без медицинско образование.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 18:46 от Cool_Cat

# 11 478
Националният оперативен щаб прекратява дейността си. Пандемията в България свърши, не се карайте:smile:
И аз идвах с тази новина! И сега какво следва ...кой ще събира и анализира данни, за да се вземат решения? То и кой ще ги взема не е ясно....

# 11 479
Не е ясно. Бойко Борисов е обиден и закрива всичко:smile:

# 11 480
И означава ли това, че оставаме на тъмно със  статистическата информация?

# 11 481
Порталът остава според мен.

# 11 482
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Ами не знам какво да мисля вече. 1 на 40,000 е различно от 4 на 1 милион.

Да, това е 25 на милион
Но те от началото казаха, че са 18 на милион, като 2 от тях са фатални, средно разбира се

# 11 483
И аз идвах с тази новина! И сега какво следва ...кой ще събира и анализира данни, за да се вземат решения? То и кой ще ги взема не е ясно....

Чорбанов от Има такъв народ?!

# 11 484
  • София
И аз идвах с новината за НОЩ. Почувствах се така, сякаш сме изоставени на произвола на съдбата - всеки да се спасява сам, както може Sad

# 11 485
Който трябва по закон - министерски съвет. Боко измисли НОЩ с една единствена цел - те да обират негативната енергия на хората по затварянията, а той да е на бял кон.

# 11 486
Закриват НОЩ. Най-сетне. Алелуя. Крайно време беше това незаконно нещо да си ходи там където му е мястото - в болниците и научните институти и министерски съвет да си влиза в задълженията по управлението на пандемията.
И кое му беше пък "незаконното" на "нещото"?

То е ясно, че е МС. И с НОЩ пак МС ги вземаше. Но той е в оставка...,а кога ще има нов?

# 11 487
Здравейте,
По повод "медийните сензации", който иска може да прочете:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8014568/

Thrombocytopenia following Pfizer and Moderna SARS‐CoV‐2 vaccination

# 11 488
Здравейте,

Здравей,

С тази разлика, че ние това го знаем отдавна и е поствано много пъти, но не е точно за това въпросът, да не говорим, че е някак наивно да се мисли, че официално публикувана информация е едва ли не тайна за целия свят.   

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ajh.26132

Благодаря за включването!

# 11 489
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Здравейте,

17 случая на 20 милиона

Като от тях:
"One patient had known ITP in remission; another had mild–moderate thrombocytopenia in 2019 with note of positive anti‐platelet antibodies, a third had previous mild thrombocytopenia (145 × 109/L) while a fourth had inherited thrombocytopenia with baseline platelet counts of 40–60 × 109/L. Three other patients had known autoimmune conditions including hypothyroidism, Crohns disease, or positive tests for anti‐thyroglobulin antibodies. "

Общи условия

Активация на акаунт