COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 479
  • 22 610
  •   3
Отговори
# 11 505
Мутафчийски ще ми липсва.

# 11 506
  • При семейството си
Защо се изненадвате за НОЩ? Те бяха в ролята на съветник на кабинета. В момента кабинетът е в оставка, логично е и функцията на НОЩ да се прекрати.

Защото някои продължават да мислят, че пандемията се управлява от медици, медицински, а не от политици, политически.

# 11 507
  • София
Бояна,
Нека Симидчиев да поеме. Народното събрание е най-висшият орган в страната. Те могат да му възложат на Симидчиев да се справи с кризата. А ти да му ръкопляскаш.
Само не знам как ще се справи със силните на деня, защото те имат по различно мнение за пандемията от година насам.
Репортера на Слави, дето искаше чувалите е в парламента, може пък и той да оглави новия НОЩ.
Разбирам чувствата ти, но в страната има закони. Докато не бъде избрано ново правителство, старото носи отговорност и то пълна. Ако се сърдят пак носят отговорност, защото създават вакуум в управлението, какъвто законът не предвижда.
Но те започнаха още преди изборите с планът да отменят всички мерки, които и без това бяха крайно неадекватни и недостатъчни, та сега ако не ги изберат пак тях да видим ние. Еми, хубаво. За такива неща има съд, вероятно ще го посетят в бъдеще.

# 11 508
Цитат на: Lemy link=topic=1308546.msg42686637#msg42686637
date=1618503221
Мутафчийски ще ми липсва.
Няма да ми липсва. Казват, че е отличен хирург, там явно е много полезен. Не е обаче нито вирусолог, нито инфекционист, нито пулмолог. Та управлението на епидемията ще мине и без него.

# 11 509
Мен единствено ме притеснява,да не реши ББ напук да не удължи мерките
А в момента кои са мерките, освен зелените коридори, които са най-тъпата мярка изобщо, и ротацията на учениците ?
Има и още, при това доста и от голяма важност за да не станем като в Манаус. А ако не удължат извънредната обстановка (както за съжаление се очертава като възможност), всички те автоматично ще отпаднат.
Примери - носенето на маски на закрито. Ако не са задължителни, представяте ли си какво ще е в хранителните супермаркети и на други места.
За сега поне на книга заведенията, фитнесите, кина, театри и игрални зали работят с намален капацитет и при повечето с маски. Ако отпаднат мерките - всичко пълно на макс без маски.
Публиката на спортни състезания - знаем колко хора се заразиха на запад на открито от футболни дербита.
Ротацията на по-големите ученици, не че е най-добрата мярка. А ще отпаднат дори и маските в коридорите.
И може би това, което не се коментира, но може да допринесе най-много за следващата вълна, която по-скоро ще е цунами - спирането на хоум офисите. В много от големите фирми офисите са огромни помещения с много хора, с обща вентилация, която разнася всички вируси. Отделно градският транспорт поне в София отново ще е претоварен. Ако някой не е ползвал метрото в час пик, да знае, че понякога е проблем всички да успеят да се натъпчат вътре. А ако са без маски, при общата вентилация на метрото?

# 11 510
Ами носи я.
Преценява , че разпуска НОЩ и го прави.
Какъв ти е проблемът. Днес Борисов пак е казал, че говорил с Урсула и тя му е казала, че освен 2.7 милиона дози на пфайзер ще има още 750 хиляди до края на юни за нас.
Тоест като дойдат ваксините, новите правят план за ваксинация и ще разполагат с близо 4 милиона дози от пфайзер и модерна.
Доколкото се сещам извънредната обстановка е обявена до края на този месец засега и мерките са разписани до края на месеца. Промяна в мерките няма да има от сегашните, новите да си преценяват.

# 11 511
  • София
Скрит текст:
Ами носи я.
Преценява , че разпуска НОЩ и го прави.
Какъв ти е проблемът. Днес Борисов пак е казал, че говорил с Урсула и тя му е казала, че освен 2.7 милиона дози на пфайзер ще има още 750 хиляди до края на юни за нас.
Тоест като дойдат ваксините, новите правят план за ваксинация и ще разполагат с близо 4 милиона дози от пфайзер и модерна.
Доколкото се сещам извънредната обстановка е обявена до края на този месец засега и мерките са разписани до края на месеца. Промяна в мерките няма да има от сегашните, новите да си преценяват.
Да, до края на април е.

# 11 512
001, демонстрираното поведение от ББ е напълно безотговорно. Кабинетът е в оставка, но изпълняващ тези функции. Най-логично беше НОЩ да функционират до избор на ново правителство. Ако падне извънредната обстановка изцяло след 30.04., защото няма кой да удължи срока, това ще е проява на безотговорност на всички политици в БГ.

# 11 513
Към момента налични ваксини
Аз - 240000
След приспадане за втора доза
Файзер - 25000
Модерна - 8000

# 11 514
001, демонстрираното поведение от ББ е напълно безотговорно. Кабинетът е в оставка, но изпълняващ тези функции. Най-логично беше НОЩ да функционират до избор на ново правителство. Ако падне извънредната обстановка изцяло след 30.04., защото няма кой да удължи срока, това ще е проява на безотговорност на всички политици в БГ.
Възмутена съм, пандемията няма нищо общо с политиката.
Да идва мангъров и да се свършва.

# 11 515
Добре, но защо тогава твърдят, че след Модерна и Пфайзер нямало нито един подобен случай?
Като много добре помня /не ми се търсят линкове/, че се имаше регистрирани такива случаи?

Кой твърди това ?
Може би някой неразбрал журналист
Не е добре да се четат медии по време на чума.
Само мед. литература
ЕМА не е разследвала тези ваксини, защото на Европейска почва няма достатъчно случаи

Това твърдят в американските медии. Преди малко слушах интервю с лекар - който го е страх от векторната ваксина на Джонсън и Джонсън да се ваксинира с иРНК ваксина, защото нямало нито един подобен случай.
Не става дума ЕМА да разследва случаи в САЩ или обратното.
Принципно въпросът е - има ли такива редки тромбози и след иРНК ваксините - защото такива случаи има.

Ако на някой му е интересно - доклад на канадците - от стр. 6 нататък: https://www.publichealthontario.ca/-/media/documents/ncov/epi/co … -report.pdf?la=en

# 11 516
Току-що по новините съобщиха, че в момента България разполага с над 400 000 дози.

От тях:
- 240 000 дози от АЗ
- 125 000 дози от Pfizer, 100 000 от тях се пазят за втора доза
- 48 000 дози от Модерна, 40 000 дози се пазят за втора доза

От РНК ваксините в момента има 33 000 свободни дози.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/koronavirusat-balgarija-razpolag … -rnk-vaksini.html

# 11 517
TafTaf,
Както вече казах и без НОЩ мерките са разписани до края на месеца.
Знае се кои ходят на училище, къде се носят маски, кога отварят моловете, кога дискотеките. Ако до 30 април няма ново правителство сегашното може да ги продължи с още месец.
Кое не разбрахте и какво очаквахте, ако го има НОЩ , че другата седмица ще затворят пак ресторантите или какво...
Казано е каквото трябва и как ще се случва до края на месеца.
Сегашното правителство дори и до декември да разпише мерки е без никаккво значение, защото новото може да ги отмени в първия си ден.

# 11 518
  • София
В момента има ли къде човек да отиде свободно и да се ваксинира без да е от някоя от групите?

# 11 519
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Закриването на НОЩ преди функциите им да са делегирани на друг (ако въобще има на кой) е една подигравка с нас и с тях. Аз не считам, че са банда некадърници, събрани да ни плашат. Много често съветите им бяха саботирани и неглижирани по политически причини... поредното доказателство за мен, че политиката е яма с помия. Днешният театър е поредното поругаване на инстанция, което в настоящата ситуация е в ущърб на обществото.

Днес личната на майка ми я извика и ѝ поставиха Модерна (друг човек е бил възпрепятстван, иначе не се знаеше кога ще ѝ дойде реда).

Общи условия

Активация на акаунт