COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 457
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 520
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Добре, но защо тогава твърдят, че след Модерна и Пфайзер нямало нито един подобен случай?
Като много добре помня /не ми се търсят линкове/, че се имаше регистрирани такива случаи?

Кой твърди това ?
Може би някой неразбрал журналист
Не е добре да се четат медии по време на чума.
Само мед. литература
ЕМА не е разследвала тези ваксини, защото на Европейска почва няма достатъчно случаи

Това твърдят в американските медии. Преди малко слушах интервю с лекар - който го е страх от векторната ваксина на Джонсън и Джонсън да се ваксинира с иРНК ваксина, защото нямало нито един подобен случай.
Не става дума ЕМА да разследва случаи в САЩ или обратното.
Принципно въпросът е - има ли такива редки тромбози и след иРНК ваксините - защото такива случаи има.

Ако на някой му е интересно - доклад на канадците - от стр. 6 нататък: https://www.publichealthontario.ca/-/media/documents/ncov/epi/co … -report.pdf?la=en

При тях точно обратното- 0 сериозни  случаи, докладвани след АстраЗенека.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 19:50 от Роузи

# 11 521
Пехоко, утре според мен ще излезе здравното министерство с отговор, нали уж Ангелов беше назначил експертна комисия. В момента все още не е разрешено (у нас) да се слага РНК като втора доза след астрата.
Aз няма да си слагам втора доза а първа доза от някоя от другите, което е не по-различно от това да се слага доза на преболедувал от ковид.

# 11 522
Вчера в темата за ваксините, потребителката писа, че са се боцнали свободно с втора доза Аз във ВМА.

# 11 523
001, демонстрираното поведение от ББ е напълно безотговорно. Кабинетът е в оставка, но изпълняващ тези функции. Най-логично беше НОЩ да функционират до избор на ново правителство. Ако падне извънредната обстановка изцяло след 30.04., защото няма кой да удължи срока, това ще е проява на безотговорност на всички политици в БГ.
Най-вероятно до края на месеца няма да има избрано ново правителсто. Просто има технологично време за това, а останаха само две седмици.
Не знам защо си мисля, че този, който от днес излезна в отпуск, се държи като дете, което реве - на си ти куклите, дай си ми парцалките. Или както казват шопите - не искам на мене да ми е добре, а на Вуте да му е зле...
Моля да не ми се трие поста, не е политически.
А, и сега какво ще правим с вторите ваксинации с АЗ, след като няма да има щаб, който да реши какво да се прави?

# 11 524
А, и сега какво ще правим с вторите ваксинации, след като няма да има щаб, който да реши какво да се прави?
Има здравен министър в оставка. Той решава какво се прави.

# 11 525
  • Mediterraneo
Баце преди няколко дни каза, че ще приключи с пандемията много скоро. Гледа да си удържи на думата човекът.

# 11 526
  • При семейството си
Недоволна, има Ваксинационен щаб, който няма нищо общо с НОЩ,

# 11 527
  • София
Сирос, мерси Simple Smile

Скрит текст:
001, демонстрираното поведение от ББ е напълно безотговорно. Кабинетът е в оставка, но изпълняващ тези функции. Най-логично беше НОЩ да функционират до избор на ново правителство. Ако падне извънредната обстановка изцяло след 30.04., защото няма кой да удължи срока, това ще е проява на безотговорност на всички политици в БГ.
Най-вероятно до края на месеца няма да има избрано ново правителсто. Просто има технологично време за това, а останаха само две седмици.
Не знам защо си мисля, че този, който от днес излезна в отпуск, се държи като дете, което реве - на си ти куклите, дай си ми парцалките. Или както казват шопите - не искам на мене да ми е добре, а на Вуте да му е зле...
Моля да не ми се трие поста, не е политически.
А, и сега какво ще правим с вторите ваксинации с АЗ, след като няма да има щаб, който да реши какво да се прави?

Според мен, ако датата наближава, трябва да се звъни там, където е била първата. Ако там ваксинират – добре, ако не – да се търси къде могат да направят втората.

# 11 528
Добре де нали от новите парламентарни групи поискаха ББ да преустанови всички свои действия докато е в оставка за да не вредял, упрекнаха го как бил раздал няколко милиарда през последните месеци. Щом като го искат повечето народни представители не трябва ли така да стане.
И щом има нови народни представители всички заедно да гласуват и да решат дали да удължават извънредната обстановка.
Кабинетът в оставка според мен не трябва да прави нищо освен това което вече е разписано и уточнено, защото ако направи нещо допълнително или някакви промени веднага от новия парламент ще възразят и напук на ББ могат да ги отменят.
А замисляли сте се че някой от парламентарните групи  може да е поискал вече закриването на НОЩ.

# 11 529
Аз не съм наясно, но си мисля, че НОЩ не може и не трябва да бъде разпускан.
Това все едно при война, преврат и т.н. Това е надпартийно, свързано с грижа за здраве и живот на гражданите на една страна, не е свързано с някакви икономически, политически, военни и други интереси.
Вярно е, че беше създаден такъв щаб от правителството на ББ, но такъв щаб има мисля във всички страни. Това е следене на ситуацията, на епидемията, на болниците, починали, заразени..как така ще ги разпускат. Това не е правителствена, партийна организация. някаква комисия към НС, това е оперативен щаб за борба със зараза преносима.
Логически тогава всичко до края на месеца би трябвало да отпадне, щом няма щаб. Нали той налага мерките и дава препоръките. Министрите пък се съобразяват с тях. Вярно, че щаба играеше по мнение на ББ, ама имаше и хора в него дето макар и рядко си имаха позиция и си я казваха-Мутафчийски, Балтов..
Това, че Мутафчийски не бил инфекционист, виросолог, не знам какво си, ама човека в началото на епидемията четеше всичко излизащо, като информация в чужбина и мед. специалисти публикации. Дори казваше, че е във връзка пряка с колеги в чужбина. Та..Мангъров  не знам дали е по-информиран. А и май обща медицина всеки лекар първо учи и после взимат специалности, та.. Лично аз имах познат ренгенолог, после заемаше административно длъжност в болница, ами ..много повече разбираше от всякакви болести и беше компетентен от професорите при които бях ходила на преглед. Та...си е до професионалист, както във всяка професия, а при лекарите има и друго-усет за диагностика, та..дълга тема.
На мен също ще ми липсва Мутафчийски. Харесвам такива хора-ясни, прями ..допадаше ми много и най-вече му имах доверие.
Става страшно, не че не беше. Днес научих за колежка дето изкарала ковид и е крила. Беше болнични уж за децата нещо алергии. Днес се изпусна, че е било ковид, заради ваксините, имала антитела това била защитена , ама ще си направи изследване (това по повод на моето) и ЛЛ така била казала. Е как може ...а аз се пазех уж за ваксината , пушехме заедно.. не знам и не е единствена и не е само при мен така. Трябва да има здрава ръка и правила, добре бяха почнали, ако бяха оставили Мутафчийски и тази Бенатова дето...бе всичко щеше да е различно и си мисля, че щяхме по-добре и от Израел да бяхме, ама..сами си го направихме.

# 11 530
Парламентът е законодателен орган, не издава заповеди и не му е в компетенциите да се занимава със здравни проблеми. Това е задължение на правителството.

# 11 531
Фактът, че FDA & CDC до момента не препоръчват пауза на ваксините на Файзер и Модерна, говори достатъчно красноречиво какъв точно е рискът при тях. Като цяло, американските регулаторни органи за лекарствата са най-строги (справка - талидомид).

Също ще отбележа, че точно те видяха проблем при Янсен след само 7 милиона ваксинации. Тоест, за да не са видяли такъв проблем при иРНК след 40-50М поставени дози, значи, че най-вероятно проблем от подобен мащаб няма.

Останалото е лов на вещици и малко сензация. Мисля, че това имаше предвид и Adventurer.

# 11 532
Това твърдят в американските медии. Преди малко слушах интервю с лекар - който го е страх от векторната ваксина на Джонсън и Джонсън да се ваксинира с иРНК ваксина, защото нямало нито един подобен случай.
Не става дума ЕМА да разследва случаи в САЩ или обратното.
Принципно въпросът е - има ли такива редки тромбози и след иРНК ваксините - защото такива случаи има.

Ако на някой му е интересно - доклад на канадците - от стр. 6 нататък: https://www.publichealthontario.ca/-/media/documents/ncov/epi/co … -report.pdf?la=en
[/quote]

При тях точно обратното- 0 сериозни  случаи, докладвани след АстраЗенека.
[/quote]

Само имайте предвид, че Covishield е АстраЗенека, но произведена в Индия.

# 11 533
001, до края на месеца сигурно няма да има ново правителство. Изпълнението на функциите на правителството в оставка би трябвало да показва някаква отговорност към обществото. Няма никаква причина ББ да разпуска НОЩ. Нормалното беше да функционират, докато има нов МС. Това се нарича приемственост.

# 11 534
Май тука сме в друга реалност. Гледам хората мислят, че вируса се е изправил заедно с НОЩ. Де да беше така щяхме да черпим, ама за съжаление няма такава опасност. Нощ не трябва да бъде разпускан независимо от разните настроения, които има.

Общи условия

Активация на акаунт