COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 560
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 535
Мне, мерси. Ако може без такива морални специалисти, искащи тотален локдаун на всичко, от който е съмнително, че ще излезем с нула Ковид. Но пък е сигурно, че накрая ще сме съсипани психически и материално. Децата ни също.
В момента хиляди семейства са съсипани психически и най-вече физически от тази пандемия. Цял град с размерите на град Монтана липсва от картата на България поради много "умното" управление до сега като здравната система е в пълен блокаж. Честно казано не виждам какво по-лошо може да се случи от това .... локдаун е една куха фраза в нашата държава, никога не е имало за разлика от почти всичките ни съседи, ако това ще е цената - нямам нищо против.

# 11 536
  • София
Преборихме пандемията и вече ще по трием ръце. Бразилия на Балканите. Пазете се, много се пазете, защото мерки няма да видим.

# 11 537
  • София
Пехоко, утре според мен ще излезе здравното министерство с отговор, нали уж Ангелов беше назначил експертна комисия. В момента все още не е разрешено (у нас) да се слага РНК като втора доза след астрата.
Aз няма да си слагам втора доза а първа доза от някоя от другите, което е не по-различно от това да се слага доза на преболедувал от ковид.
Ясно ми е това, но защо?

# 11 538
TafTaf,
Мерките се разписват само и единствено от здравния министър.
Днес той е информирал парламента, че отстъпва мястото си на следващия в листата, докато изпълнява задълженията си на министър, защото не е допустимо да е едновременно и депутат и министър.
Костадин Ангелов и правителството определят докога действат мерките, а те продължават да функционират.

# 11 539
Фактът, че FDA & CDC до момента не препоръчват пауза на ваксините на Файзер и Модерна, говори достатъчно красноречиво какъв точно е рискът при тях. Като цяло, американските регулаторни органи за лекарствата са най-строги (справка - талидомид).

Също ще отбележа, че точно те видяха проблем при Янсен след само 7 милиона ваксинации. Тоест, за да не са видяли такъв проблем при иРНК след 40-50М поставени дози, значи, че най-вероятно проблем от подобен мащаб няма.

Останалото е лов на вещици и малко сензация. Мисля, че това имаше предвид и Adventurer.

След като тази и други публикации не са тайна
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8014568/

Thrombocytopenia following Pfizer and Moderna SARS‐CoV‐2 vaccination

на какво основание твърдите, че FDA & CDC са най-строги?

# 11 540
Преборихме пандемията и вече ще по трием ръце. Бразилия на Балканите. Пазете се, много се пазете, защото мерки няма да видим.
И аз това се опасявам за мерките. Неизвестността е ужасна.

# 11 541
  • Немция
Днес са ни доставили джонсън и сме го прибрали по фризерите.
Урсула и тя се е боцнала днес, но не казва с какво.
Урсула се е боцнала с Бионтех/Пфайзер.

https://www.rnd.de/politik/ursula-von-der-leyen-gegen-coronaviru … V5G7FBHA5HLA.html

# 11 542
Ясно ми е това, но защо?
Защото за мен лично е по-смислено да се "буустнеш" с ваксина която организмът ти не познава отколкото с такава която вече познава.

# 11 543
Добре де, това все едно щаба за бедствия и аварии да разпуснат в страната. Става земетресение, наводнение и какво? Никой нищо не прави, не помага на населението или какво, не мога да си го обясня.
То правителство си мисля, че до есента няма да имаме. Ще се мота с месеци, после 2-3 служебно, после нови избори и отново откриване, напасване, избиране и т.н. А до есента какво става? Ваксините си имали и те някакви дето отговарят, ама дали е така. То кой разписва договори за поръчки и доставки, плащания и т.н. Не съм наясно, но са свързани нещата. Било уговорено , предвидено, записано, ама вярвате ли , че така ще остане. Кой ще поеме отговорност или действа по нещата. Ако беше по друго време и нямаше вирус, дето сме почти първи по смъртност,  нищо не се тества , а болниците пълни, това..аз не мога да го разбера какво ще става до есента. Преди четох, че директори в болници нещо имало ударно смяна по време на изборите, не беше свързано с темата и затова не го коментирах. Сега какво става, нещо..мен на конспирация ме избива, ама.. Това да не е предвидено да се омажем така яко, че народа да почне да вие от болка и безизходица.

# 11 544
  • София
Ами носи я.
Преценява , че разпуска НОЩ и го прави.
Какъв ти е проблемът. Днес Борисов пак е казал, че говорил с Урсула и тя му е казала, че освен 2.7 милиона дози на пфайзер ще има още 750 хиляди до края на юни за нас.
Тоест като дойдат ваксините, новите правят план за ваксинация и ще разполагат с близо 4 милиона дози от пфайзер и модерна.
Доколкото се сещам извънредната обстановка е обявена до края на този месец засега и мерките са разписани до края на месеца. Промяна в мерките няма да има от сегашните, новите да си преценяват.
Нали се следи обстановката, принципно. Иначе си прав, може да прави каквото си иска, просто е смешно това, да не река нелепо. Преди ни шашкаха с нови решения и брифинги през пет минути, сега изведнъж мерките са разписани докрая на месеца. Но карай, по-добре да приключим и някой наистина да осигури ваксините, които те не поръчаха и сега трябва да получаваме по милост от Урсула, Курц и други приятели на Борисов, според самия него.

Реално сега имаме около 15 000 ваксини, защото толкова остават от ваксините, които все още се използват. АЗ очевидно не е ясно дали ще се използват и за втора доза, та сме на кота нула. И то с най-нисък процент ваксинирани възрастни хора и рискови болни в Европа, за което някак си били виновни самите те.

# 11 545
  • София
TafTaf,
Както вече казах и без НОЩ мерките са разписани до края на месеца.
Знае се кои ходят на училище, къде се носят маски, кога отварят моловете, кога дискотеките. Ако до 30 април няма ново правителство сегашното може да ги продължи с още месец.

Сигурно ли е? Не трябва ли първо да се гласува от парламента удължаване на извънредната епидемиологична обстановка или както там се казваше. Тя нали приключва до края на април.

# 11 546
Фактът, че FDA & CDC до момента не препоръчват пауза на ваксините на Файзер и Модерна, говори достатъчно красноречиво какъв точно е рискът при тях. Като цяло, американските регулаторни органи за лекарствата са най-строги (справка - талидомид).

Също ще отбележа, че точно те видяха проблем при Янсен след само 7 милиона ваксинации. Тоест, за да не са видяли такъв проблем при иРНК след 40-50М поставени дози, значи, че най-вероятно проблем от подобен мащаб няма.

Останалото е лов на вещици и малко сензация. Мисля, че това имаше предвид и Adventurer.

След като тази и други публикации не са тайна
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8014568/

Thrombocytopenia following Pfizer and Moderna SARS‐CoV‐2 vaccination

на какво основание твърдите, че FDA & CDC са най-строги?

На цялата им история относно одобряването/отхвърлянето на лекарства. Освен това и в момента реагират бързо и адекватно, когато се налага.

Не знам защо хората си мислят, че FDA, CDC, MHRA и EMA участват в някаква задкулисна договорка да потопят две ваксини, докато прикриват други две, във времена на глобална пандемия. Абсурдно е. За да паузират едни, а не други, значи, че имат причина за подобно решение. Тези неща не се решават на боб и по симпатии, а след цялостна оценка на полза/риск сред населението и сред определени популации. Освен това всеки случай се разглежда от експерти в тези агенции и се гледат всички обстоятелства (предишни заболявания и т.н.).

# 11 547
TafTaf,
Както вече казах и без НОЩ мерките са разписани до края на месеца.
Знае се кои ходят на училище, къде се носят маски, кога отварят моловете, кога дискотеките. Ако до 30 април няма ново правителство сегашното може да ги продължи с още месец.

Сигурно ли е? Не трябва ли първо да се гласува от парламента удължаване на извънредната епидемиологична обстановка или както там се казваше. Тя нали приключва до края на април.

Мисля, че с последните промени в Закона за здравето, извънредната епидемиологична обстановка се обявява от Министерския съвет по предложение на здравния министър, без да се гласува извънредно положение в НС.

# 11 548
Ама само тук мислим, че трябва да има НОЩ, за масата няма вече вирус и всичко е цветя и рози. Чавка ли им изпи акъла на хората се питам. Най-страшна е неизвестността за мен, но като това радва хората, да се радват. Само човек, който не е пострадал от вируса може да блещи такива работи.

# 11 549
Добре де, аз вече съвсем се обърках, ще има ли доставки на рнк края на април?

Общи условия

Активация на акаунт