COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 408
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 700
  • Сф
Вече много пъти се спомена, но имаше и мобилни екипи и телефон, на който да се обадиш за човек, трудно подвижен.

По-добре дайте пример за някой, който много е искал да се ваксинира, но не е успял. И "не успях, защото чаках Файзер, а имаше само Астра Зенека" не важи.

И защо да не важи? Всички станаха наясно, че с Модерна и Пфайзер се уреждат  богоизбраните и властта и обръчите им.. Чудесен личен пример на агитация за АЗ. Освен това, нямаше никаква единна ваксинационна политика за  възрастните и хронично болните. А ако не знаете, народа ни не над 60+ , ами още от 45+ започва  с хроничните , защото от хубав живот, нали..ама ние сме си виновни за здр. състояние както казаха тия същите. Просто гавра с народа, прехвърляне на топка към лл и искате сега да се довери тоя същия народ на тия, които го лъгаха и лъжат през ден.Колкото и да са прости хората, за операция в Сф тичат, плащат иначе не става. Търсят се светила, че иначе отекла работата. И сега?Зорлям да влезат на ваксина някаква, по желание..Народ който се оповава на "БожА работа",а няма доверие на политиците и някакви лекари из прованса и да му се сърдим?Няма защо. Излиза ,че цялата ваксинация в бг е на личен риск с какво и кога, измориха се хората, писна им.

# 11 701
  • София
Може ли някой да ми обясни това изречение, което вече втори, трети път го срещам:
„Южно африканска“ – смесени данни. Изследване на Pfizer обхващащо 800 човека в Южна Африка – нито един разболял се. Данни от Израел-  от 400 „пробива“  „южно африканската“ мутация се среща 8 пъти по-често, отколкото в неваксинираната популация.
От подчертаното едва ли не излиза, че ЮАР-ската мутация ще засяга по-често ваксинираните, което малко ми звучи абсурдно?

# 11 702
Здравейте! Не съм сигурна дали тук е мястото, но реших да ви споделя, че в централната лаборатория на ЦИБАЛАБ в София имат Pfizer. Аз се записах през системата. Бях отбелязала, че искам иРНК ваксина и в деня на ваксинацията, когато отидох ми казаха, че имат само Pfizer, но от познати знам, че им доставят от всички ваксини.

# 11 703
Може ли някой да ми обясни това изречение, което вече втори, трети път го срещам:
„Южно африканска“ – смесени данни. Изследване на Pfizer обхващащо 800 човека в Южна Африка – нито един разболял се. Данни от Израел-  от 400 „пробива“  „южно африканската“ мутация се среща 8 пъти по-често, отколкото в неваксинираната популация.
От подчертаното едва ли не излиза, че ЮАР-ската мутация ще засяга по-често ваксинираните, което малко ми звучи абсурдно?
Може да попитате и тук:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3841160542664575& … d=744053332375327

# 11 704
Скрит текст:
Брей и този журналист на Слави май е запял друга песен. Плю, плю по НОЩ, да видим сега какво ще направят. Колко месеци им трябваха, за да признаят епидемията.

Това ли онзи Убавец, който не спираше да задава заядливи въпроси по 100 пъти? Много искам да го видя сега от другата страна на бариерата
Същия убавец, който не спря да се заяжда и да провокира. Ето какво е казал:"Коремен хирург ли трябва да е начело на нещо, което е свързано с вирус? Нямам против неговите професионални качества. Този щаб трябваше да е от професионалисти, а не хора, които изпълняват политически поръчки“, заяви още той."

Кое е провокация и заяждане в това изявление?
Този човек месеци наред плюеше по НОЩ, задаваше хапливи и заядливи въпроси по брифингите и дразнеше и зрителите. Отричаше епидемията помня.

Явно трябва друго изявление да цитирате, защото от това конкретно не се вижда отричане на пандемията, а искане тя да се ръководи от професионалсти.
Ето две клипчета от миналата пролет и брифингите: https://youtu.be/gmnwAbFfPOg https://youtu.be/4tP-YWrN4UQ Открих още едно клипче от ноември, където говори и "приятелят" на Чорбанов(Георги Тодоров), който лъжеше, че Чорбанов е настинал на ски. Може би той е от специалистите, които трябва да слушаме според Балабанов. https://www.facebook.com/StanislavBalabanov78/videos/134571614787534/

# 11 705
Софт,
Препоръките на ЕС за зеления паспорт е да се признават ваксините от ЕМА, като се дава възможност на всяка отделна страна да си добавя или не и други ако иска. Но препоръката е всички да признават тези признати от ЕМА.
В Сърбия примерно се ваксинират масово с китайски, а скоро един китайски учен, каза, че не били ефективни нещо за около 50% говореше и за смесване.
Истината е, че в България всеки може да се ваксинира, ако няма предпочитание без значение дали е на 18 или на 98 и така е от средата февруари с една седмица изключение , когато спряха временно АЗ.
Но най странното е че най мрънкащите са вече ваксинирани , но продължават да повтарят, че е трябвало да поръчаме пълната си квота от 35 милиона.

# 11 706
Премиерът на Унгария Виктор Орбан частично се оттегли от по-ранно решение всички начални училища да започнат отново от понеделник 19 април.

Сега ще се върнат само първите четири класа и това също не е задължително.

Решението беше взето в отговор на общественото и експертно безпокойство относно хода, тъй като Унгария остава близо до върха на третата вълна на пандемията.

Около 10 000 души остават хоспитализирани - 1100 на вентилатори, докато 241 са починали през последните 24 часа.

По отношение на ваксинациите Унгария е водеща в повечето страни от ЕС. Около 3,1 милиона души са получили първа ваксинационна доза (32% от населението), а 1,3 милиона са получили втора доза.

Правителството стартира нова кампания с плакати, за да се опита да убеди населението да се ваксинира.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56769560

# 11 707
Ми, Ronald, не искам такъв живот. Хората да са си близки на принцип ваксинация.
Ама няма как, Щефи, държавите, които провеждат масова имунизация точно на това разчитат и по този начин мотивират - връщане към нормалното - само след ваксина. Израел са платили и на двойна (ако не и на тройна) цена Файзера, имах си аз да артисат! От днес, мисля, в Израел маските, забележете - маските, с които ние си слепнахме вече, отпадат на доста места.

Ето тук, у нас, не сме си близки на тоя принцип, както казваш, затова ще си ходим маскирани до трето пришествие! И то да е само това....ами и вълни ще имаме.

Въртим се малко в кръг.

Не е лично към Щефи, а по принцип.

Който не спазва мерки и не се ваксинира, да бъде така добър да си плати лечението, ако се разболее от Ковид. И е нужно да има ограничения за неваксинирани, ако искаме връщане към предишното нормално.
И да, за ваксинираните трябва да има привилегии - не стига, че предпазват себе си и околните, но и поемат риск от не дай, Боже! някакви дългосрочни негативни здравословни последици от ваксините за здравето си.

Който с поведението си спомага за разпрастраняване на заразата, поне да си плаща лечението после.
Чакай малко сега... Ваксинираните също се разболяват, предполага се по леко преболрдуват... Но заразяват.... Така че... Ваксината съвсем не ги освобождава от отговорността, която имат и не ваксинираните...

# 11 708
Много силно личи как държавата няма ваксинационна стратегия, няма и добра структурирана информация. Личните пък и всякакви други лекари са оставени да се ориентират - както и ние в този хаос от информация. И те са хора и са подвластни на всички психологически недостатъци като общото население.
Та не се учудвам, че съветват всякакви простотии.  
За правителството (вече в оставка) изглежда да няма значение дали умират хората или не, а да сме ок с % ваксинирани и сега щото изоставаме  - е лошо, ако бяхме на 15% щеше да сме добре.

# 11 709
Това, че с Файзер и Модерна се "уреждали випове" не е причина да не ваксинирате баба ви с наличната и то много добра ваксина Астра Зенека. Факт.
Досега освен хора, пострадали от личните им лекари, не видях примери за хора, които да са имали силно желание да се ваксинират и да не са успяли.

# 11 710
На някого може да е полезно.
В Шумен продължават зелените коридори за ваксинация с Пфайзер на хора на 65 и над 65г. Цяла седмица е вече това, утре също ще ваксинират.
Който е наблизо в района може да заведе възрастните си родители и да се възползва.

# 11 711
daisy12

Не знам кои специалисти са дали експертни оценки и анализи на "корона кризата" в България, така че да доведат до правилното ѝ управление.
Също така и кои експерти са съставили плана за ваксинация.

Ако това са специалистите от НОЩ - наистина трябва да се подменят.

# 11 712
Въртим се малко в кръг.

Не е лично към Щефи, а по принцип.

Който не спазва мерки и не се ваксинира, да бъде така добър да си плати лечението, ако се разболее от Ковид. И е нужно да има ограничения за неваксинирани, ако искаме връщане към предишното нормално.
И да, за ваксинираните трябва да има привилегии - не стига, че предпазват себе си и околните, но и поемат риск от не дай, Боже! някакви дългосрочни негативни здравословни последици от ваксините за здравето си.

Който с поведението си спомага за разпрастраняване на заразата, поне да си плаща лечението после.
[/quote]
Чакай малко сега... Ваксинираните също се разболяват, предполага се по леко преболрдуват... Но заразяват.... Така че... Ваксината съвсем не ги освобождава от отговорността, която имат и не ваксинираните...
[/quote]

Ваксинираните, и да се заразят - направили са каквото зависи от тях, за да не разпрастраняват заразата, така че нека се лекуват с обществени фондове. И данните, поне досега са, че и да заразяват - няма да се стигне до тежки случаи, защото все пак вирусът не се репликира  толкова свободно в организма, както без ваксина.

А каква е отговорността на ваксинираните към останалите? Да носят маска докато минат поне две седмици след втората доза или нещо друго?
Ваксинираните допринасят много повече за спадане случаите на зараза, затова трябва да има привилегии за тях.

# 11 713
daisy12

Не знам кои специалисти са дали експертни оценки и анализи на "корона кризата" в България, така че да доведат до правилното ѝ управление.
Също така и кои експерти са съставили плана за ваксинация.

Ако това са специалистите от НОЩ - наистина трябва да се подменят.
Те и да са дали доста често не бяха чувани от правителството. Знаем много добре кой взима решенията, Щаба само препоръчва.

# 11 714
Скрит текст:
Скрит текст:
Брей и този журналист на Слави май е запял друга песен. Плю, плю по НОЩ, да видим сега какво ще направят. Колко месеци им трябваха, за да признаят епидемията.

Това ли онзи Убавец, който не спираше да задава заядливи въпроси по 100 пъти? Много искам да го видя сега от другата страна на бариерата
Същия убавец, който не спря да се заяжда и да провокира. Ето какво е казал:"Коремен хирург ли трябва да е начело на нещо, което е свързано с вирус? Нямам против неговите професионални качества. Този щаб трябваше да е от професионалисти, а не хора, които изпълняват политически поръчки“, заяви още той."

Кое е провокация и заяждане в това изявление?
Този човек месеци наред плюеше по НОЩ, задаваше хапливи и заядливи въпроси по брифингите и дразнеше и зрителите. Отричаше епидемията помня и се държеше отвратително.
Може би искаш да кажеш, че задаваше неудобни и непланирани въпроси, с което изнервяше коремния хирург. И не се стигаше до смислени отговори. Добре, че бяха мисирките да замазват неудобните моменти.
Ако зад "неудобни въпроси" се криеха смислени и обосновани питания щеше да е добре, само че тука иде реч за един лаик, който бе пратен за сеир. Жалкото е, че сега този, отново лаик, се намира в Парламента. Първо се плю НОЩ, сега рев, "На кого ни оставяте!". Ами жалко и смешно е! Отделно, едва ли има някой с над средния интелект, който да не е наясно, че НОЩ бе смокиновото листо на един друг човек, който всичко бе взел на ръчно управление.

Общи условия

Активация на акаунт