COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 420
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 670
  • София
Кунчев - след среща с главния здравен комисар на Европа, Португалия, която е в най-тесни връзки с Бразилия от всички евро страни, няма нито един вариант, различен от Британския. Спряла е полетите към Бразилия преди месец.
За сметка на това, в централна Италия, имало 5-6% заразени с бразилката мутация. Казва, че не могат да предотвратят разпространението на вариантите, мутациите, но биха могли да опитат да ги забавят.

# 11 671
Да, Ангелов каза че най-вероятно решението за АЗ, ще трябва да е тяхно.
Вероятно няма да има стриктна забрана за поставянето им на хора под 60 години.
Има желание за единен подход, за да не се създава недоверие у хората.

# 11 672
Бoяна ,
С това , че не е необходимо да се хвърля ваксина. Както Бояна е можела да е там, така е можело да викнат и баба Мария да й я сложат.
Тези оправдания , че си се жертвала да не се хвърлят ваксини, не минават за разумно оправдание, а в същото време да казваш, как стотици хиляди възрастни още чакат ваксина.

# 11 673
Премерен брифинг,  по-добре щом нещо и НОЩ не са сигурни, да не създават критерий коя възрастова група и пол е подходяща за ваксина Х.

Малко ЕЖК, не знам дали е вярно, вчера си говорих с близки, които имат роднини в Израел,  били им две дози ваксина на въпросните,  говорело се, че ще трябва и трета. Седнали на кафе, дошли от персонала и първото нещо се изрепчили дали имат ваксина, че сядат.
По ТВ тук дават кадри от там на всенародно добруване и връщане на живота, но явно под форма на строго подчинение.

# 11 674
За баба Мария и в момента има налична хубава ваксина - Астра Зенека, която при възрастните, а вероятно и при останалите прави по-добър клетъчен имунитет и предпазва по-добре от тежко протичане. Но баба Мария или не желае да се ваксинира, или чака "по-добра" ваксина Файзер.

# 11 675
  • София
Премерен брифинг,  по-добре щом нещо и НОЩ не са сигурни, да не създават критерий коя възрастова група и пол е подходяща за ваксина Х.

Малко ЕЖК, не знам дали е вярно, вчера си говорих с близки, които имат роднини в Израел,  били им две дози ваксина на въпросните,  говорело се, че ще трябва и трета. Седнали на кафе, дошли от персонала и първото нещо се изрепчили дали имат ваксина, че сядат.
По ТВ тук дават кадри от там на всенародно добруване и връщане на живота, но явно под форма на строго подчинение.
В какъв смисъл горното?
Отдавна, отдавна се знае, ноторно е дори, че в Израел право на кафенце в кафенце имат само ваксинираните. Израел никога не са крили тази си политика, напротив - целенасочено я водят. Израел не е Китай.

Да, у нас пък персоналът ти се репчи и без да е принуден да задава по 100 пъти на ден въпроса имаш ли сертификат за ваксинация.
"Сигурно и трета доза" - един ден, е повече от сигурно за всички, но е несигурно Кога ще е, предвид, че още повечето хора не са получили първа и втора доза.

# 11 676
  • София
За баба Мария и в момента има налична хубава ваксина - Астра Зенека, която при възрастните, а вероятно и при останалите прави по-добър клетъчен имунитет и предпазва по-добре от тежко протичане. Но баба Мария или не желае да се ваксинира, или чака "по-добра" ваксина Файзер.
Или слуша съседката Пенка, която разбира много, защото е чела 5 седмици в интернет, и според която ваксините разболяват (примерно).

# 11 677
Трета ваксина срещу коронавирус е одобрена за употреба в Индия сред смъртоносна втора вълна от инфекции.

Смята се, че руският Sputnik V е безопасен и работи по начин, подобен на ваксината от Оксфорд-АстраЗенека, който се произвежда в Индия като Covishield.

Sputnik V осигурява около 92% защита срещу Covid-19, резултатите от пробни проучвания в късния етап, публикувани в The Lancet разкриват.

До момента Индия е дала над 100 милиона дози от две одобрени ваксини - Covishield и Covaxin.

Одобрението на Sputnik V дойде, когато Индия изпревари Бразилия, за да стане страната с втория най-голям брой случаи в световен мащаб.
https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-india-55748124

# 11 678
  • София
Бoяна ,
С това , че не е необходимо да се хвърля ваксина. Както Бояна е можела да е там, така е можело да викнат и баба Мария да й я сложат.
Тези оправдания , че си се жертвала да не се хвърлят ваксини, не минават за разумно оправдание, а в същото време да казваш, как стотици хиляди възрастни още чакат ваксина.
Изобщо не съм се жертвала и чаках, докато всички повикани спешно отказаха да дойдат. Но не бива нещата да са организирани така, макар в случая да е било в моя полза, макар това да можеше да стане и в зелените коридори в седмицата, в която съществуваха. По План-ът разписан от здравния министър хората над 60 не бяха в първите няколко фази. Това коментирам. И има хора на легло, за които се гружат други хора, съответно ги поставят в риска, които хора на легло не могат да отидат в зелен коридор. Например. И пак казвам, който твърди, че между 95 и 99% от българите отказват да се ваксинират, да го докаже. Дори социологическите проучвания показват, че над 65% твърдо ще се ваксинират. Не си говоря наизуст.

# 11 679
  • Немция
Някакъв нов, нашенски вариант спомена Кантарджиев, 2 жени в Северна България, с 2 различни аминокиселини.
Ако се окаже вярно, Роберт Кох Институт да не сложи България в групата на страните с мутации?
Според тях делят страните на рискови, високорискови и страни с мутации.
Ограниченията за идващи от страни с мутации са най-големи.

# 11 680
Ми, Ronald, не искам такъв живот. Хората да са си близки на принцип ваксинация.

# 11 681
Вече много пъти се спомена, но имаше и мобилни екипи и телефон, на който да се обадиш за човек, трудно подвижен.

По-добре дайте пример за някой, който много е искал да се ваксинира, но не е успял. И "не успях, защото чаках Файзер, а имаше само Астра Зенека" не важи.

# 11 682
  • София
Тези 65% защо досега не са се ваксинирали, а ваксинационните центрове стояха празни? Ти си искала, направила си го, аз исках, направих го, майка ми искаше (възрастна е), ваксинира се. Те защо не са го направили?

# 11 683
Лили ти го е написала.
Вместо да се правиш на загрижена за старите и да мислиш първо за себе си, можеше просто да се каже, че всеки искал ваксина можеше и може да има такава и сега.
И в момента няма ограничение за слагане на АЗ в България нито за под 30 нито за над 60 като в началото в други страни.
В първите дни на коридорите, когато и половината форум се ваксинира, обявяваха, че е имало ваксинирани и 18 годишни и 90 годишни. Това си го спомням много ясно.
Аз също можеше да се ваксинирам и не е да се правя на много морален, не го направих, не защото ще чакам да се престраши и последния пенсионер, а защото в щатите не е призната и има опасност да не ми се признае там ваксинацията и другата е, че аз си имам предпочитание и си чакам реда вече над 2 месеца с всичките рискове.
Ако трябва още един месец ще чакам и ще си сложа Модерна, защото това съм си избрал и така съм решил, без да се обяснявам повече.

# 11 684
  • София
Вече много пъти се спомена, но имаше и мобилни екипи и телефон, на който да се обадиш за човек, трудно подвижен.

По-добре дайте пример за някой, който много е искал да се ваксинира, но не е успял. И "не успях, защото чаках Файзер, а имаше само Астра Зенека" не важи.
Майката на приятелка е с диабет тип 2. През платформата има час за следващата седмица, а личният и лекар все още няма РНК ваксина, каквато самият той и е препоръчал. Ако на часа през платформата и предложат АЗ вероятно ще откаже по препоръка на личния си лекар. Личните лекари правят така доста често, не знам дали се знае и това е част от лошата организация, за която говоря.
И защо изобщо дадоха през портала възможност за избор на ваксина? Пък после хората виновни, че отказват ваксината, която не е по техния избор. Пак казвам, много е лесно да се винят хората. И да даваме лични примери е излишно. Аз живея в столицата, в среда съм, в която хората са напористи и организирани, включително възрастните. Това изобщо не е показателно за ситуацията в страната, а дори и в столицата. Организацията на ваксинацията включва и добра информационна кампания. А у нас тя е шок и ужас. Толкова.

Да не говорим, че всичките ни спорове, в които бясно се защитава досегашното управление на пандемията, няма да променят факта, че ние сме мнооого далече от колективния имунитет и това няма да се промени скоро. И това е проблем, дори да не търсим конкретен виновен.

Общи условия

Активация на акаунт