COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 999
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 790
Фани, ти направо превъртя играта. Какви по-добри резултати си гледала, този тест не е ли до 100%? Твоят е 97,7%. Ами честито. Simple Smile

Но един съвет от мен, дишай много по-спокойно, но все още не се отпускай да го караш съвсем през просото, защото гаранция Франция. Според мен докато не отмине вълната ще е така и за ваксинираните.

# 11 791
fanfanito, Браво
На къде повече от 97.7%
Имаш си антитела и да даваш на заем. Не случайно и моят избор е насочен натам, ама аз тестове няма да си правя като ме боцнат. Ще си знам , че са 97.7 Simple Smile
Счупи малко гипса Wink

# 11 792
Сега чета статия за големия брой съобщени случаи във Великобритания на рядък вид съсиреци от АЗ ваксината. 175 съобщени случаи до момента с 19 умрели, но се предполага, че броят умрели е по-висок.

Е, норвежците бяха прави като казаха, че такива случаи има и другаде, просто не са съобщени. Няма нищо уникално в Норвегия - просто другите държави не бяха съобщили за техните случаи.

# 11 793
В Норвегия честотата на случаите продължава да е много по-висока, отколкото в останалите държави.

# 11 794
В Норвегия честотата на случаите продължава да е много по-висока, отколкото в останалите държави.

Няма друга причина освен сериозни разлики в регистрирането и съобщаването им между държавите.
Във Великобритания случаите растат. Първо бяха съобщени 79 с 19 умрели, а след това още 96 нови с несъобщен брой умрели сред тях.

Факт - поевропейчените измислени локдауни в Европа се оказаха неефективни

Швеция как се справи без локдаун сред скандинавските държави с локдауни? Като сравним цифрите УМРЕЛИ, де.

# 11 795
Fenris,  пише ли в статията след първа или втора доза са случаите?

# 11 796
Благодаря ви на всички най-сърдечно и се извинявам, че досаждах малко в повече, но наистина бях притеснена.
Лили, не знам, аз бях малко уж да питам, уж това-онова, ама се гипсирах.
Нарочно отидох лично да си го взема, че да питам, нали все съм невежа и ..да ми обяснят хората.
Не знам до колко е максимума. Дадоха ми го на вратата, то се заключва там, през прозорче се подава само и излиза още една жена (не тази дето отиде за листа) да ме поздрави, много любезна беше и някак се вцепених, вместо да се зарадвам. Поглеждам и гледам двуцифрено число, а тук не помня кой беше май със същия тест , но в друга лаборатория и имаше 3-4000 антитела, та..моите едно нищо ми се видяха, та чак се зачудих какво ме поздравяват.
Важното е ,че имам нещо, че.. иначе си спазвам всичко, не се отпускам. Не е заради мен самата толкова, то и аз не съм млада и здрава, но ..имам знаете болен тежко човек и  някак ...
Благодаря ви още веднъж и дано всички да имаме хубави резултати и да ни дадат малко повече сигурност.

# 11 797
Благодаря ви на всички най-сърдечно и се извинявам, че досаждах малко в повече, но наистина бях притеснена.
Лили, не знам, аз бях малко уж да питам, уж това-онова, ама се гипсирах.
Нарочно отидох лично да си го взема, че да питам, нали все съм невежа и ..да ми обяснят хората.
Не знам до колко е максимума. Дадоха ми го на вратата, то се заключва там, през прозорче се подава само и излиза още една жена (не тази дето отиде за листа) да ме поздрави, много любезна беше и някак се вцепених, вместо да се зарадвам. Поглеждам и гледам двуцифрено число, а тук не помня кой беше май със същия тест , но в друга лаборатория и имаше 3-4000 антитела, та..моите едно нищо ми се видяха, та чак се зачудих какво ме поздравяват.
Важното е ,че имам нещо, че.. иначе си спазвам всичко, не се отпускам. Не е заради мен самата толкова, то и аз не съм млада и здрава, но ..имам знаете болен тежко човек и  някак ...
Благодаря ви още веднъж и дано всички да имаме хубави резултати и да ни дадат малко повече сигурност.
Резултатът Ви е в процент, а не количествен. Едва ли може да е по-висок.

# 11 798
Аз май се заразих, две седмици и малко след поставена първа доза Comirnaty-Pfizer. все още нямам положителен тест, но съм със симптоми от вчера... SadSad

# 11 799
Норвежкото правителство в момента разглежда възможността дозите АЗ да се предложат на хората, които сами желаят да им се постави тази ваксина.Институтът за обществено здраве иска изцяло да я махне от ваксинационната програма, но правителството проверява възможността неваксинираните да я изберат по свое желание. Норвежците имат 180 хиляди АЗ дози на склад и другата седмица ще получат още 36 хиляди. Кошмарна ситуация, ако никой не ги иска.

# 11 800
Аз май се заразих, две седмици и малко след поставена първа доза Comirnaty-Pfizer. все още нямам положителен тест, но съм със симптоми от вчера... SadSad

Не е добра новина като за първи коментар, но не мисли лошото, дори и да имаш симптоми, може бързо да отшумят и след няколко дни да си свежарка. По принцип, дават , че две седмици след първа игла, вече имаш някаква защита. Не оптимална, но може да ти е достатъчна като на млад човек, да го минеш леко.
Нали това е целта на ваксините.
Пожелавам ти дори и да си , да е за кратко и бързо да се справиш.

# 11 801
ПП С което не казвам, че Швеция не се е справила добре, те за тях си са си ок. Но в нашата България с това продънено корито, наречено здравна система и по три генерации в една къща, също сме ок. Гледам например Полша, Чехия, Словакия..
A в Бразилия положението е все по-трагично, 5000 човека са починали оня ден а в ICU казаха над половината лекувани са под 40г. възраст. Губернатори, кметове са се обърнали за помощ към международната общност тъй като бразилското правителство не помага. Така, че лятото може да се готвим за бразилският вариант, несъмнено няма да ни подмине и ако до тогава не сме ваксинирани болшинството ще стане по-зле от сега.

# 11 802
Фани, почти на максимума си. Simple Smile Иначе да, сигурна съм, че се пазиш така или иначе, но сега може да си една идея по-спокойна.

Това със 175-те случая в UK ми се вижда много, откъде е тази информация? В последния доклад са 100 случая от повече от 20 милиона ваксинирани или около 5 на милион. 22 смъртни случая или около 1 на милион.

До 5 април 2021 г. MHRA е получавал доклади от Yellow Card за 100 случая на големи тромбоемболични събития (кръвни съсиреци) с едновременна тромбоцитопения (нисък брой тромбоцити) в Обединеното кралство след ваксинация с COVID-19 ваксина AstraZeneca. Тези събития са настъпили при 61 жени и 39 мъже на възраст от 18 до 85 години, а общата смъртност е 22% при 22 смъртни случая.

От тях 99 доклада са свързани с първата доза от ваксината, а един доклад е последван от втора доза, въпреки че този индивид е имал медицински състояния, които биха могли да причинят събитията. Петдесет души са имали мозъчна венозна синусова тромбоза (средна възраст 46 години), а 50 са имали други големи тромбоемболични събития (средна възраст 52 години) с едновременна тромбоцитопения.

Очакваният брой на първите дози COVID-19 ваксина AstraZeneca, приложена в Обединеното кралство до 5 април, е бил 20,6 милиона, като общата честота на случаите е 4,9 на милион дози. Данните предполагат, че се съобщава за по-висока честота при по-младите възрастови групи и MHRA съветва тези променящи се доказателства да бъдат взети предвид при обмислянето на използването на ваксината.

Тези доклади са анализирани от независимия консултативен орган на правителството, Комисията по хуманните лекарства (CHM) и нейната експертна работна група за ваксини COVID-19, включваща непрофесионални представители и съвети от водещи хематолози.

Въз основа на този преглед остава съветът, че ползите от ваксината надвишават рисковете при повечето хора.

https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19- … ow-card-reporting

Фенрис, това не е задължително. Норвежците също започнаха да забелязват случаи след като Дания се обади, че има такива. А и твоите подмятания, че другите държави крият нещо и участват в конспирации, начело с ЕМА...
 Но случаите в Норвегия може да са просто случаен по-голям клъстър,това също се случва. В момента всички държави гледат под лупа и горе-долу вече се очертава честота на случаите между около 1 на 100 хиляди докъм 1 на 300 хиляди.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 19:53 от LillyM

# 11 803

Факт - поевропейчените измислени локдауни в Европа се оказаха неефективни

Швеция как се справи без локдаун сред скандинавските държави с локдауни? Като сравним цифрите УМРЕЛИ, де.

Европа не е само Норвегия и Финландия, а още дузина държави, от които Швеция се справи много по-добре що се отнася до излишната смъртност и без локдауни и маски!

Tова не променя факта, че почти цяла Европа се провали с неефективните си локдауни. Австрия завърши 2020 год. с над 11 % надвишена смъртност, а имаха тежки локдауни и блокировки. Това не е успех! Това е провал!

Великобритания с няколко тежки локдауни има 127 000 починали. Япония е с двойно повече население от Великобритания, отделно е с най-застаряващо население и има само 9500 смъртни случаи. Не съм чула в Япония да има тежки блокировки, освен затворени външни граници и стриктна карантина за пристигащи. Япония успя, Великобритания се провали въпреки локдауните - напълни си моргите и си блокира икономиката. И така до утре мога да сравнявам европейския провал!

Европа се провали тотално с неефективните си и фалшиви локдауни! Изяде и солта, и боя!

# 11 804
Oт Business Insider:

Джонсън и Джонсън са поканили Файзър, Модерна, и Астра Зенека да участват в изследване за връзките между ваксините и редки съсирвания. Единствено Астра Зенека са се съгласили да участват.

Файзър и Модерна казали, че няма нужда да участват в изследването защото техните ваксини са безопасни.

Между другото, и Файзър и Модерна вече разработват своя бустер: След 6 месеца трета доза.

Погледнах, че CEO--то на Файзър само за 2020 е прибрал 21 млн.

П.П. Моето уважение към норвежците расте. Фенрис е права: няма изследвания, няма случаи.

Общи условия

Активация на акаунт