COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 692
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 045
  • София
Цитат
Това по какъв начин променя казаното от мен?
През 1918 г населението на България е било много по-малко, което прави смъртността тогава много по-висока.
Така че, да, смъртността от ковид е по-ниска, отколкото се изчислява в момента.
В смисъл - двойно увеличена в сравнение с нормалната седмична смъртност нищо не е?
На същата бройка население до преди година сме имали два пъти по-малко починали седмично. По всякакви причини. Само това заболяване причинява също толкова смъртни случаи, колкото всички останали причини - болести, нещастни случаи, катастрофи - заедно.
Я да пробвам да пиша на български.

Има болни от ковид, невлезли в никаква статистика (например безсимптомните като мен). Ако тези болни влязат в статистиката, това ще понижи смъртността. И стигам до това, което написах по-рано: "Нямам никакви съмнения, че смъртността е по-ниска, отколкото се води в момента."

А дали знаете, че има и починали от ковид, които също не са влезли в статистиката? Починали у дома, със симптоми на ковид, но без тестове. Особено във времената, когато тестовете се плащаха, а и сега, по селата. Така че, малко по-кротко; днес светът отбеляза 3 мил. души починали от ковид официално и да дискутираме ниската смъртност е повече от нелепо.

3 млн. на 7+ милиарда е нищо. Световната смъртност е ниска, нашата е висока.
На ПЪРВО място по смъртност в целия свят бяхме преди ковид.
Сега, според статистиката, сме на 7-мо от ковид. А че има и починали извън статистиката е повече от ясно.
Затова трябва да се гледа само общата смъртност. Това го повтарям за n-ти път.

# 12 046
Идва Великден в Бг, ще се тръгне по почивки, агнета, семейни софри. Не искам да съм песимист, но помня как миналия Великден едва удържаха народа да не се юрне да се събира, а сега всичко е свършило сякаш, поне така се втълпява от медиите.

# 12 047
Almondina, какви бели хора сме. То голяма част вече са Занзибарци, народа като не видял, добре че някакъв дъждовен сезон почнал там, та сега се юрнали към други места.
Не можем да неглижираме другите страни, не само съседните, но и далечните. При това ходене напред-назад, този контрол дето поне ние имаме е ясно един-двама да се върнат с корони и някакъв щам нов какво ще стане.
Направо искам вече да се скрия в някаква пещера, ама да ми доставят храна, вода и това е. Омръзна ми да говоря, моля, пазя, страхувам. Народа е накокошинен направо, не знам вие какво виждате, но около мен уж нормални хора, с някакво образование, не са невежи и...ни мерки, ни маски, ни нищо спазват. Били го изкарали, как и къде..не знам вече. Ваксини абсурд, ще ги увредят и така са си добре, вируса не бил страшен, а те вече са защитени уж. Не са в никакви статистики, крили са и за себе си, и за семейството си-деца, мъже, роднини. За каква реална представа донякъде ще говорим, като такава...просто ние не искаме да се оправим. А да, искат и всичко да работи-училища, заведения, бе всичко да си е като преди. Кихат, кашлят, ама не е вирус щото имали антитела, ама писах вече как, та не били опасни. Няма оправия. Вярно едните да отидем в пещери, пък другите за няколко месеца да се оправят и ..после да излизаме. Не знам вече, нищо не ме успокоява мен поне. Може и да съм увредена психически вече, не знам.

# 12 048
ЛилиМ, норвежците не започнаха да забелязват случаи след като Дания регистрираха. Просто тогава се случиха едновременно първите случаи и стига вече с тия инсинуации за мои подмятания. Когато цитирам някой, не значи, че аз подмятам нещо, а че цитирам чужди подмятания. Ако не можеш да разбереш разликата между "аз мисля, че" и "докторът, който лекува пациентите, мисли че" то по-добре изобщо не ми коментирай постовете.

Проблемът е точно, че досега не си дала нито един цитат, нито линк към каквото и да било. Единствено твои преразкази, затова ги наричам твои подмятания, защото са такива и защото дълбоко се съмнявам, че според норвежките лекари целият останал свят крие случаи, само те единствени в света казват истината и разследват. Затова са моите забележки. Много е вероятно да са казали, че може да не са съобщени, да не са забелязани или да не са свързани и ти да си го интерпретирала по друг начин, че нещо се крие, каквито бяха и твоите коментари.

А твърдението ти, че случаите са се случили едновременно в един и същи ден, не знам дали разбираш колко е невероятно това?

Давала съм линкове към норвежките статии, стига си лъгала. Но не давам всеки линк, защото малцина тук разбират норвежки. Вместо това превеждам и давам наготово информацията. Също така съм гледала интервютата, които няма смисъл да пускам тук, защото пак кажи-речи никой няма да разбере какво казват лекарите, а съм превеждала казаното и съм писала тук. Това, че ти не разбираш прочетеното, е твой проблем. Ако предпочиташ преводи с Гугъл транслейт, хубаво. Ама като знам как Гугъл превежда медицински термини и по принцип колко е неточен, едва ли ще ти е полезно.
Ти можеш да си спекулираш какво си мислиш ти, че те са казали, ама е смешно. Те може и да са казали, че такива случаи изобщо няма, а аз съм си измислила всичко, нали? Само и само да ти пасне на теорията. Дай по-сериозно.
Къде прочете, че норвежките случаи са се случили в един и същи ден? Нещо с Гугъл транслейт ли ти излезе?
Направи ми услуга и спри да ми коментираш постовете. Запази си спекулациите и ''ами ако'' разсъжденията за себе си.

Професорът се казва Pål Andre Holme, намери си сама интервютата с него, статии и пресконференции, пускаш Гугъл транслейт и си превеждаш сама какво точно ''инсинуира'' той.

Ето ти първите 3 линка, които ми попаднаха
https://www.nrk.no/norge/ous-forsker_-har-funnet-arsaken-til-ast … ninger-1.15422689
https://www.bt.no/nyheter/direkte/i/3Jd0RL/siste-nytt-om-korona? … innedEntry=170665
https://www.klartale.no/norge/tror-de-vet-hva-som-gjorde-helse-a … ne-syke-1.1838048

Има и още много, а някъде сигурно има запис от пресконференцията на поляната пред болницата, където той го каза преди месец, та да го чуеш и вокално.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 10:43 от Fenris

# 12 049
  • Пловдив
Смъртта е неизбежна, всички ще умрем. Може би е време за знаме с такъв надпис. И Горан Брегович с неговия оркектър за сватби и погребения го правим началник на Щаба. Нямаме повече опции.

# 12 050
  • София
Пфайзер не са правили проблем с доставките, предвид факта, че ние изобщо не бяхме поръчали от тях в срока до 19-ти ноември. Каквото и да пристигне от там е бонус по милост, защото това, че имаме безотговорно управление не е причина да ни оставят от ЕС да изпомрем.
А кой какво покачване очаква продължава да ми е интересно, защото си гледаме на ръка, данни тук няма и не е имало. Освен свръхсмъртността на НСИ по седмици, която вероятно отразява и починали от друго, заради липсата на болнична помощ, докато все повече отделения се преобразуват в Ковид отделения.

# 12 051
Смъртта е неизбежна, всички ще умрем. Може би е време за знаме с такъв надпис. И Горан Брегович с неговия оркектър за сватби и погребения го правим началник на Щаба. Нямаме повече опции.
Това, което виждам е чудовищно. Хора умират, а други коментират, че сигурно им дошло времето. Дали и на младите хорa с много живот пред себе си им е дошло времето? Дали на починалите родилки им е дошло времето?  Ако са техни близки дали тези разбирачи ще говорят така? Нали не са техните родители и близки, какво от това, смъртта в този случаи трябвало да се приеме явно.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 11:55 от daisy12

# 12 052
  • в страната на чудесата
Дейзи, постът на дазъл беше ирония.

# 12 053
Разбрах, че е ирония, просто се чудя кога станахме такива скотове. Оправдаваме смъртта с това, че на хората им дошло времето, не рядко го чувам.

# 12 054
  • София
Мисля, че очакваме засилване на доставките на Pfizer точно от онези бройки "по милост" + допълнително предоставените от Pfizer към ЕС. Така че, да, ще се позасилят доставките. Важно е и какво ще реши EС за Janssen, защото тук не е САЩ в крайна сметка...
Иначе имам спомени за голямо треперене за миналия Великден, маса хора лъгаха по КПП-тата и си отидоха спокойно и на агнета, и на софри, и нищо чак толкова не стана. Да не говорим за истерията с причастието... А сега към това прибавяме Х преболедували и У ваксинирани с поне по една доза. Радка Аргирова явно има някое стъклено кълбо, но ако иска да е по-точна и да бъде възприета по-сериозно в анализите си, не е лошо да предостави и по-конкретни аргументи за съжденията си.

# 12 055
  • Пловдив
Дейзи, хич ама хич не съм съгласна с тази теория. Но днес е много модерна. Ако мислиш по друг начин си закостенял диванаджия. Ей сега ще дойдат да ни набият канчетата колко сме прости, вместо да се Възвисим. Да ме извини Милен Русков. Там друго се имаше предвид.

# 12 056
Бoяна,
Не са пристигали пфайзер за хората без връзки...
Други преди 2 месеца са ваксинирани с такава, благодарение на това, че няма правила.
В Германия си спомням, че един лекар бяха го подвели под отговорност, защото боцнал болната си съпруга без да й е ред, а в България без да поръчваме от пфайзер, хиляди връзкари си сложиха заедно с лекарите.
Даже в Сандански мисля се раздуха случай как общински съветници са ги набутали с първите ваксини и оправданието на шефа на болницата беше същото като на хора пишещи тук.
Че общинските съветници били ваксинирани за да не хвърлят дози от отворени флакони на пфайзер Simple Smile

# 12 057
Дейзи, хич ама хич не съм съгласна с тази теория. Но днес е много модерна. Ако мислиш по друг начин си закостенял диванаджия. Ей сега ще дойдат да ни набият канчетата колко сме прости, вместо да се Възвисим. Да ме извини Милен Русков. Там друго се имаше предвид.
Да не забравяме, че това е теория, която често се поддържа от хора, които предпочитат да си угаждат на себе си отколкото да спазват някакви мерки. Нали още преди година господин М даде едно определение - "сухи съчки". То нали като не са твоите близки, така им е било писано, те нали са безсмъртни, да му мислят смъртните. Човешкото къде ли отиде?

# 12 058
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Еха, Бандит, благодаря за тази информация:

...."Статистиката за Индия показва, че фатална или тежка реакция  след ваксината най-често се е проявила в интервал по-малък от 3дни (93случая). 18случая са я проявили между 4ти и 7ми ден; 11 между 8ми и 28ми ден и само 2случая след това. За разлика от европейските данни тук по-често засегнати са мъжете. От гореспоменатите 93случая - 62 са на мъже и 31 на жени. Най-честата причина за смъртност след ваксината е била сърдечна атака или инсулт. Поне според проучените и документирани случаи.   Открити са и няколко такива на поражения в мозъка и централната нервна система. Засега не е установена смърт вследствие  на съсиреци и тромбоцитопения... "

Това отново означава, че става дума за някакви преобладаващи при различните нации, генетични модификации

Също така, кръвта на жените е различна от тази при мъжете като е по- склонна да се съсирва.
Можете да видите, че референтните стойности при пълна кръвна картина са различни, не много , но в Трансфузионната медицина дори има теории, че междуполовите вливания излагат на риск пациентите, не само заради човешкия левкоцитен антиген, но и други показатели

# 12 059
  • София
0001, това не е съвсем вярно. Мои колеги се ваксинираха с Pfizer по списъци от трета фаза, които бяха изготвени още в началото на февруари месец. Тези хора почакаха повече от два месеца, за да получат Pfizer, което за тях означаваше два месеца неяснота, стриктно пазене, хоум офис и т.н. Та, не, Pfizer не отиват само при връзкари, отиват си и при хора от едни списъци, които са подадени бая отдавна.
Познавам вече и няколко човека, ваксинирани с иРНК ваксини при личен лекар.
иРНК ваксини ще има за всички желаещи, защото се очаква Pfizer да засилят още новите си производствени мощности. С това се очаква и лек спад в цената на доза от препарата, както посочи Бурла онзи ден.

Общи условия

Активация на акаунт