COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 631
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 240
  • При семейството си
Под “добре информирани” предполагам визираш, че ковид протича леко при деца.
Леко, колко леко? Знаят ли родителите, че "дълъг ковид" се наблюдава предимно сред младежите и децата а знаят ли също, че около 30% от децата които постъпват в болница с ковид са в интензивно отделение?
Може ли източник за тези твърдения, за тези данни?

# 12 241

Fenris,
Понеже и мен ме интересуват случаите с необичайните мозъчни тромбози, потърсих на английски информация с името на този лекар, но излизат публикации от края на март 2021 г. Не разбирам норвежки и да, с Гугъл преводач не е ясно доколко добре бих разбрала.
Дали има нова информация по тези случаи - открили ли са нещо по-конкретно към днешна дата?
Понеже на английски са по-стари публикации, но в тях се говори, че най-вероятната причина са специфичните антитела, които ваксината задейства.
Разбрира се, съвсем не си длъжна да ми отделяш време и да ми отговаряш.

Скандалът се разрази по средата на март. Тогава и имаше много статии, ежедневни пресконференции и интервюта. После се установи, че е доказана връзка между ваксината и тези случаи, но решението дали АЗ да отпадне съвсем от ваксинационната програма или да се предложи на хора, които сами я пожелаят, се отложи. Бяха насрочили дата норвежкия Институт по обществено здраве, на която щеше да излезе официалната позиция, но като дойде тая дата казаха само, че отлагат решението, защото правителството иска да види дали има смисъл ваксините да се предлагат на хора-доброволци, които сами пожелаят да се ваксинират с нея. Това е последното по случая. Следя всеки ден медиите там, та ще видя, ако излезе окончателно решение. Но засега не се ваксинира с АЗ, а са поръчани допълнителни дози Пфайзър и Модерна, за да компенсират забавянето заради АЗ. И да, бях писала в темата точно какво бяха открили, че ваксината причинява. Мога да се върна назад в постовете ми като имам време и да намеря точно какво казаха да го пусна пак.

# 12 242
  • София
Моя приятелка си сложи АЗ в зелените коридори, имаше нормалните за ваксината странични реакции. Два дни не беше добре, даже се радваше, че ваксината действала. Мъжът ѝ  си сложи след няколко дни, също АЗ. Сега приятелката ми пише " Не успяхме да сложим втора доза, само една не върши работа, разболяхме се и двамата. Имаше дни в които се молех да оцелеем. Аз го заразих. Вярвахме, че ще бъде леко. Изобщо не беше. Беше ме страх, че за едни от двамата може на няма легло в болница и решихме да си останем у дома и каквото стане. Поне оцеляхме, надявам се да няма последствия" 
Зелените коридори започнаха от 26 февруари, до до оня ден (с АЗ). Кога вашата позната си е сложила първа доза на АЗ, колко дни след нея се е разболяла, тези неща е важно да се уточняват. Иначе сте в групата на ЕЖК.

Иначе, при сегашното ниво на разпространение в България, надали която и да е ваксина, след колкото и дози да сложите, ще свърши кой знае каква работа.
  Тя я сложи в началото на март, мъжът й около седмица по-късно. Обади ми се няколко часа след поставянето й, беше доволна, нямаше реакции. Неразположението й започнало късно вечерта. Тя се е разболяла на 3 април, почти месец след поставяне на ваксината. Носила е маска само в магазина, ползва личен автомобил, работи сама в стая. Мъжът й се е разболял три дни след нея, не са се изолирали. Той се е грижил за нея, спали са в едно легло, ползвали са всичко както си е било винаги, т.е. той не се е пазил, защото е имал ваксина.

# 12 243
  • в страната на чудесата
Според повечето автори болестта се изменя и онова, което се смяташе в китайския период вече не е релевантно изцяло. Това засяга и боледуването на децата.
За съжаление възрастните българи се показаха като пълни егоисти и не можаха да преживеят мерки и ваксини в името на добруването на децата си. Което естествено няма да остане ненаказано.
Ето първата статия при търсене, всеки може да намери още ако иска:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7927578/

# 12 244
Самото пускане на вируса беше лошо решение. Още миналата година март им се чудих, защо говорят за облекчаване на здравната система, а не за елиминиране. Сега деца ще ваксинираме, щото видиш ли иначе сме безотговорни. Моля, по-кротко.

# 12 245
Насочете ме в коя лаборатория правят тестове рано сутрин, моля! Проверявах на няколко места и навсякъде са след 11.

# 12 246
  • в страната на чудесата
Може ли, Евгения, да обясните какво имате предвид под “самото пускане на вируса беше лошо решение”.
Колко кротко и към кого се обръщате?

# 12 247
  • София
Насочете ме в коя лаборатория правят тестове рано сутрин, моля! Проверявах на няколко места и навсякъде са след 11.
И Рамус ли? Имат в 9-ти лаборатория.

# 12 248
  • София
Какво значи "сега деца ще ваксинираме"? Какво лошо има? Ние си ги ваксинираме по принцип и за други неща от раждането. И хубаво, че е възможно, вместо да карат морбили и дори грип. Една година не сложих ваксина срещу грип на сина ми и горко съжалих, защото лепна и двата грипа, това зимата преди Ковид, и беше ужасно, хем е голям. Та, дано по-бързо одобрят ваксината за деца, поне онези от нас, които слагат ваксини на децата да я ползват.

# 12 249
  • sofia
Е, аз бих ваксинирала Моето дете по чисто егоистични причини. Както и ние с татко му го направихме. След като отдавна осъзнах, че в нашият свят нама общност, която да защитава слабите, не желае да се лиши от глезотиите си и да успеем заедно да спрем вируса....Явно ще се спасяваме по единично, а освен ваксината, не виждам кое друго нещо би помогнало в момента.

# 12 250
  • София
Моя приятелка си сложи АЗ в зелените коридори, имаше нормалните за ваксината странични реакции. Два дни не беше добре, даже се радваше, че ваксината действала. Мъжът ѝ  си сложи след няколко дни, също АЗ. Сега приятелката ми пише " Не успяхме да сложим втора доза, само една не върши работа, разболяхме се и двамата. Имаше дни в които се молех да оцелеем. Аз го заразих. Вярвахме, че ще бъде леко. Изобщо не беше. Беше ме страх, че за едни от двамата може на няма легло в болница и решихме да си останем у дома и каквото стане. Поне оцеляхме, надявам се да няма последствия" 
Зелените коридори започнаха от 26 февруари, до до оня ден (с АЗ). Кога вашата позната си е сложила първа доза на АЗ, колко дни след нея се е разболяла, тези неща е важно да се уточняват. Иначе сте в групата на ЕЖК.

Иначе, при сегашното ниво на разпространение в България, надали която и да е ваксина, след колкото и дози да сложите, ще свърши кой знае каква работа.
  Тя я сложи в началото на март, мъжът й около седмица по-късно. Обади ми се няколко часа след поставянето й, беше доволна, нямаше реакции. Неразположението й започнало късно вечерта. Тя се е разболяла на 3 април, почти месец след поставяне на ваксината. Носила е маска само в магазина, ползва личен автомобил, работи сама в стая. Мъжът й се е разболял три дни след нея, не са се изолирали. Той се е грижил за нея, спали са в едно легло, ползвали са всичко както си е било винаги, т.е. той не се е пазил, защото е имал ваксина.
Ясно, мерси. Т.е., заразила се в между 2 седмици до месец след поставяне на ваксината, тъй като не е ясно инкубационния период колко време е бил при нея.
Потвърждава се наблюдението, че ваксина, особено между първа и втора доза, нямат кой знае каква ефективност.
Апропо, тестове правили ли са?

# 12 251
  • София
Кой е пуснал вируса?! :O

# 12 252
Само че неваксинираното дете може да зарази с ковид баба си, дядо си и т.н. Тоест, ако ваксината е безопасна и ефективна при децата, има поне една причина и те да се ваксинират. Да не говорим за общественото значение повече хора да са ваксинирани като цяло.

А не е ли по-логично бабата и дядото да се ваксинират, вместо внучето да се ваксинира, за да ги пази? А пък за да пазим с колективен имунитет Гошо от Сусурлево, който го е страх да не го чипират, ще ми е последен аргумент да засиля детето за ваксина.

С което не искам да кажа, че съм категорично против ваксините при децата, но при положение, че повечето близки роднини на моето дете са ваксинирани вече с поне една доза, а неваксинираните ще свършат тази работа съвсем скоро, отделно самото ми дете е преболедувало и с антитела, определено ще задържа, докато излязат малко по-подробни проучвания и съотношение на рискове-ползи.

# 12 253
Гимназиите в Чикаго затворени от година, отварят днес

Прочети още на: https://www.dnes.bg/usa/2021/04/19/gimnaziite-v-chikago-zatvoren … ariat-dnes.487492

Обществените гимназии в Чикаго се предвижда отново да бъдат отворени днес за първи път, откакто третият по големина училищен окръг в САЩ премина изцяло на дистанционно обучение преди повече от година заради пандемията от коронавируса, предаде Асошиейтед прес.

# 12 254
  • Наблизо
Алекс,тестове правили ли са? Как са сега? 16ти ден за нея и 13ти за него?

Общи условия

Активация на акаунт