COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 448
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 225
Под “добре информирани” предполагам визираш, че ковид протича леко при деца.
Леко, колко леко? Знаят ли родителите, че "дълъг ковид" се наблюдава предимно сред младежите и децата а знаят ли също, че около 30% от децата които постъпват в болница с ковид са в интензивно отделение? Да си помислят пак.
@Cubayo в съседната тема една жена с астма е в болница с ковид а приказките за "неизследваните ваксини" са просто една митология защото говорим за най-масовият тест на ваксини в човешката история и до тук се оказва доста успешен. След около 1г. вече няма да са с етикет EUA болшинството от тях и ще се поставят и на деца.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 02:13 от pehoko

# 12 226
Габи, имам предвид, че в момента в България след ваксинация ти издават лист с QR код. С този QR код ще можеш да пътуваш до Гърция след 15 май и (доколкото знам) до други страни от ЕС след 15 юни.

За преболедувалите никой не казва конкретно кога и как ще се издава еквивалентен документ. Тоест, ако искаш да пътуваш след 15 май, имаш 2 варианта - PCR или сертификат за ваксинация.

Ако променят системата скоро - много ще се радвам. Дано въведат централизираната база данни навреме.
Не си прочела внимателно. "Хората, които са се ваксинирали, имат негативен тест или са се възстановили от болестта и имат антитела, са добре дошли в Гърция и ние ще ги приветстваме" съобщи Хари Теокарис, министър на туризма на Гърция. П.П. Всяко лекарство и ваксина се изследват поне десетина години. Някои странични ефекти е възможно да се проявят след 3-5 или даже 10 години. Като се има предвид, че точно рак и автоимунни заболявания се откриват на по-късен етап от изследването е хубаво човек да се замисли преди да рискува здравето на децата си.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 02:31 от Анонимен

# 12 227
Внимателно съм прочеЛ. Прочети ми пак поста. Знам какви са условията за влизане в Гърция. Имам съмнения как България ще подсигури това документално, освен за ваксинираните.

За хората, които пътуват често, идеята е да се избегне редовното ходене до лаборатория за тестове (било то за PCR или за АТ на определен интервал от време). В момента сертификатът, който се издава на ваксинираните, не се издава на преболедувалите. Това трябва да се промени.

# 12 228
Да, трябва да се промени. Ние ще пътуваме началото на май и ще тестваме как е пътуването с тест за антитела.

# 12 229
Kaк се доказва преболедуване ако си седял вкъщи и дори си без официален тест незаписан в системата? Единият вариант е скорошен положителен тест за антитела от сертифицирана лаборатория, другият е изследване за имунитет - но тук ме съмнява да ти уважат сертификата, но може и да греша. И това пак ще е временно за някакъв период, с ваксина поне няма такива ограничения.

# 12 230
Скрит текст:
Kaк се доказва преболедуване ако си седял вкъщи и дори си без официален тест незаписан в системата? Единият вариант е скорошен положителен тест за антитела от сертифицирана лаборатория, другият е изследване за имунитет - но тук ме съмнява да ти уважат сертификата, но може и да греша. И това пак ще е временно за някакъв период, с ваксина поне няма такива ограничения.

Не знам за тези, които са без тест, аз си го имам официално, включително и с вид на мутацията.
Иначе то и за ваксинираните е за някакво време, не е вечно. Особено с бустерите, които чакаме есента.

# 12 231
Ти вярваш ли, че у нас родителите ще разрешат да се ваксинират деца?

Според мен хората, които ваксинират себе си, ще си ваксинират и децата. Ако решиш да ваксинираш себе си, това е израз, че така разбираш отговорността към собственото си здраве.

Защо да прилагаш различен подход/принцип към детето си?
Някои хора са добре информирани и дори да си сложат ваксина не биха принудили децата си.
На този етап не бих ваксинирала децата си. Категорично! След 5 години, като изчистят ваксините, да, но сега не бих им го причинила.

# 12 232
💉 1 227 поставени дози за деня
💉💉 128 538 ваксинирани с две дози
⭐ 638 443 общо поставени дози

🔬 4644 направени проби за деня. От тях
🧪 2654 PCR проби
🧫 1990 БАТ проби

📌 418 са новите случаи
🔖 9.1% положителни. От тях
🧫 130 PCR нови
🧪 288 БАТ нови

🫂 18 деца/ученици
🩺 3 медици

♦️ 125 нови в София

🖤 9229 е общият брой хоспитализирани
🔖  25 нови хоспитализирани
🫁 783 са в интензивни отделения
🏨 (-14) нови интензивни
🍀 1441 излекувани

🔥 57 починали

🧬 480.3 души на 100 000 население е 14-дневната заболяемост
🚻 23.1 души на 100 000 население е 14-дневната смъртност

# 12 233
  • София
Аз понеже явно нещо съм изтървала, вече сутрин ли се изнася информацията?

# 12 234
Не видях никой да я е постнал, затова я сложих. Както и вчера.

# 12 235
  • София
О, аз съм много благодарна даже, много е полезна. Просто се чудех дали вече я слагат сутрин или все още е  вечер, но примерно не се публикува или трие по някаква причина.

# 12 236
  • София
Да, трябва да се промени. Ние ще пътуваме началото на май и ще тестваме как е пътуването с тест за антитела.
Ами засега не става. От днес Гърция пуска само с ваксина или ПСР.
Хърватска и Словакия пускат преболедували, но с положителен ПСР, не по-стар от 180 дни. С тест за антитела не става.

# 12 237
  • София
Моя приятелка си сложи АЗ в зелените коридори, имаше нормалните за ваксината странични реакции. Два дни не беше добре, даже се радваше, че ваксината действала. Мъжът ѝ  си сложи след няколко дни, също АЗ. Сега приятелката ми пише " Не успяхме да сложим втора доза, само една не върши работа, разболяхме се и двамата. Имаше дни в които се молех да оцелеем. Аз го заразих. Вярвахме, че ще бъде леко. Изобщо не беше. Беше ме страх, че за едни от двамата може на няма легло в болница и решихме да си останем у дома и каквото стане. Поне оцеляхме, надявам се да няма последствия" 

# 12 238
  • София
Моя приятелка си сложи АЗ в зелените коридори, имаше нормалните за ваксината странични реакции. Два дни не беше добре, даже се радваше, че ваксината действала. Мъжът ѝ  си сложи след няколко дни, също АЗ. Сега приятелката ми пише " Не успяхме да сложим втора доза, само една не върши работа, разболяхме се и двамата. Имаше дни в които се молех да оцелеем. Аз го заразих. Вярвахме, че ще бъде леко. Изобщо не беше. Беше ме страх, че за едни от двамата може на няма легло в болница и решихме да си останем у дома и каквото стане. Поне оцеляхме, надявам се да няма последствия" 
Зелените коридори започнаха от 26 февруари, до до оня ден (с АЗ). Кога вашата позната си е сложила първа доза на АЗ, колко дни след нея се е разболяла, тези неща е важно да се уточняват. Иначе сте в групата на ЕЖК.

Иначе, при сегашното ниво на разпространение в България, надали която и да е ваксина, след колкото и дози да сложите, ще свърши кой знае каква работа.

# 12 239
Човек, който не иска да рискува здравето на децата си по принцип не би ги изложил на ковид, защото "боледували леко". Първо, вече споменахме дългия ковид, който тях не ги подминава и за който има съмнения, че е автоимунно. Второ, това е вирус, който засяга сърдечно-съдовата система и младите, които сега карат леко не се знае как ще им се отрази това в бъдеще, може след време определени болести, характерни за по-възрастните хора да започнат да се появяват по-рано. Такова опасение изказва и д-р Майк Райън от СЗО, затова неговият съвет е никой да не се заразява с вируса. И трето, това е вирус, който влиза в мозъка, т.н. загуба на обоняние се оказа, че не е просто загуба на обоняние. Това също може да даде късни усложнения, за които в момента може да не знаем, но го има при морбили да речем - подостър склерозиращ паненцефалит, който може да се появи години след успешно възстановяване от морбили. Така че преди да говорите, за ваксини, които не са тествани 10 години, помислете дали въпросният вирус, който "умно" беше разпространен сред населението е тестван и за него всичко се знае, че така с лека ръка да се заразяват деца с него, защото "боледували леко".

Общи условия

Активация на акаунт