COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 524
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 150
Скрит текст:
Да и хората, които се заразиха между двете дози, които не са чак толква малко как ще си получат сертификатите?

Иначе съм съгласна, че ако имаш 1 доза ваксина и след това си преболедувал, вече втората бустърна доза вероятно става излишна.

Като преболедували например?

# 12 151
Дано се сбъднат оптимистичните прогнози. На всички ни се иска това.
Обаче, реалността засега е друга.
И наистина ли хората не се замислят, с това темпо на хоспитализации и ниво на смъртност, докога ще издържат лекарите, сестрите, санитарите.
И се чудя докога те ще издържат. И си мисля, че причината за голямата смъртност и в по-ниските възрастови групи, е точно защото лекарите и сестрите не са роботи и нямат просто физическата възможност да се грижат за толкова много пациенти. И най-търпеливите и всеотдайните имат физически предел. А видяхме, че такива лекари си отиват без време - безумното напрежение не може да не им се отрази.
Но явно това е приемливо за обществото като цяло.
Хората показват абсолютно пренебрежение и неуважение към труда на лекарите. (Има изключения разбира се, но не говоря за тях). И съответно лекарите са в правото си да отговорят със същото.
Разбунтуват ли се лекарите, че нямат сили повече да лекуват при тези условия, какво ще се случи?
Така както разни особи не желаят да се спазват мерки, така и лекарите могат да кажат - стига толкова сме търпяли.

# 12 152
Да и хората, които се заразиха между двете дози, които не са чак толква малко как ще си получат сертификатите?

Иначе съм съгласна, че ако имаш 1 доза ваксина и след това си преболедувал, вече втората бустърна доза вероятно става излишна.

по тази логика не разбирам тогава защо смяташ, че е смислено след изчакване на два месеца от първа доза АЗ да се започне наново изцяло нова ваксинация с две дози РНК? втората доза от РНК ваксината ще бъде изцяло излишна ,така ли?

моето лично мнение е, че докато няма категорични данни за противното, следва да се приема, че ефикасността зависи от приключването на ваксината с двете й дози, независимо дали си боледувал преди първа доза или след нея; по-добре една излишна доза, отколкото недовършени истории, а засега няма данни тази излишност да е вредна, или поне аз не съм попадала на такива

# 12 153
Скрит текст:

Като преболедували например?

В България за момента такъв вариант няма. Баща ми, ваксиниран с две дози, има сертификат. Аз, преболедувал с АТ, нямам. Точно това ме принуди да се ваксинирам - налага ми се да пътувам често.

# 12 154
Ваксинират само български граждани и такива с документ за постоянно пребиваване.

Документ за продължително пребиваване също става. Трябва да има валиден български документ и ЛНЧ съответно (което има, ако има български документ)

Също за изборната администрация пуснаха пфайзер и модерна, не че са по-добри, а за да имат хората 2 дози до изборите. Т.е. заради по-малкото време между дозите.

За фаза 3, в която влиза неясно кой и до ден днешен е хубаво да се извади наяве информацията, защото доста ни е омръзнало за едни хора правилата да са едни а за други да са други. Тук някой даде пример с погребението на принц Филип дето пак били 30 човека - ми да така се прави. Отдавна чакаме да стане така и в България - еднакви правила за всички!
И аз не обвинявам хората във фаза 3 и техните приятели и който още се е боцнал. Поначало е сбъркано.
Само да кажа, че аз съм в ИТ фирма, ама не сме били във фаза 3 и досега не съм чула от някой познат от друга ИТ фирма да е ваксиниран във фаза 3. Та, ако там е имало ИТ фирми далеч не са били всички.

п.п. и аз не смятам за редно ИТ фирмите да пред хората над 65, просто давам пример с нещо дето знам.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 19:21 от Одри ♡

# 12 155
В щатите май месец ще започнат да ваксинират 12-16 годишни. Постъпило е искане от Pfizer за EUA и са представили данни от клиничните тестове, ваксината показва 100% ефикасност.

# 12 156
Само да кажа, че аз съм в ИТ фирма, ама не сме били във фаза 3 и досега не съм чула от някой познат от друга ИТ фирма да е ваксиниран във фаза 3. Та, ако там е имало ИТ фирми далеч не са били всички.
И аз съм в голяма ИТ фирма, не попадаме в никаква фаза (а и не е редно, де), аз и доста колеги се ваксинирахме в коридорите.

# 12 157
  • София
В щатите май месец ще започнат да ваксинират 12-16 годишни. Постъпило е искане от Pfizer за EUA и са представили данни от клиничните тестове, ваксината показва 100% ефикасност.
Това е чудесна новина. Дано да одобрят и ЕС скоро и да може да се ходи нормално на училище от есента.

# 12 158
Ти вярваш ли, че у нас родителите ще разрешат да се ваксинират деца?

# 12 159
То и в Израел май боцкат вече децата.
Тук обаче..няма да стане, абсурд е. Те родителите няма да сложат ваксина, та децата. Че те едни маски не искаха, тестове, какво остава за ваксина, абсурд просто.
То и аз си се ежа сега се замислих, пиша тук и мъдря нещо си, ама у нас само аз съм боцната. Другите им вдигам кръвно, тревожа, даже почнаха да ми се карат. Особено майка ми, дето е толкова рискова, ЛЛ така и не се обади, не че го очаквам де, ама понеже пишете дето възрастните това-онова, няма такова нещо. То и аз не съм се обаждала за нея и не разчитам на него, знам че боцка, но... Нея все някак щях да я заведа , да намеря коридори, записвания , линейки платени проучих, ама.. няма , не иска, изпада в нервна криза направо, дума не дава да се каже. В работата само аз съм кукуто, дето се тревожи , пръска, маскира и още няколко колеги де, дето си сложиха ваксини , но не са около мен пряко. За какво говорим тогава...тук сме си само повечето дето се тревожим и го мислим.
Каквато и кампания да направят, каквото и да предложат за избор на ваксина, не вярвам и не виждам народа да тръгне, поне 60-70 процента от българите няма да се ваксинират, мое мнение твърдо. За децата да позволят , това е направо утопия. Кога ще свърши това у нас-никога си мисля.

# 12 160
  • София
Ако не е задължително – да. Иначе едва ли, но и тези над 12 са подрастващи, не мисля, че са точно деца. И за пътуване ще бъде в пъти по-сигурно и удобно, та ще има кандидати, не вярвам да съм само аз.

# 12 161
Аз бих сложила на детето си, ако имаше възможност, под 12 е. Зорът е да убедя собствената ми майка над 60. Joy

# 12 162
  • София
Аз бих сложила на детето си, ако имаше възможност, под 12 е. Зорът е да убедя собствената ми майка над 60. Joy
То накарая и това е вариант – да няма кой да ги зарази. Моите са ваксинирани, де, но разбирам, че е проблем. Познавам и аз интелигентен човек на 88, който е силно повлиян от личния си лекар и твърдо отказва да се ваксинира.

# 12 163
Моите бих ги ваксинирала. Наесен ще са на почти 15 и 13 години.
На мнение съм обаче, че много малко родители ще ваксинират децата си.
Около мен, който искаше, се ваксинира. Повечето с АЗ. Има обаче и много, които категорично отказват, хем част от тях имат близки, които боледуваха, кой по-леко, кой по-тежко.

# 12 164

Според мен хората, които ваксинират себе си, ще си ваксинират и децата. Ако решиш да ваксинираш себе си, това е израз, че така разбираш отговорността към собственото си здраве.

Защо да прилагаш различен подход/принцип към детето си?

Общи условия

Активация на акаунт