COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 539
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 165
Цитат от февруари, но тогава хората не знаеха нищо за реакциите от Астра Зенека и не желаеха РНК ваксини, защото им променяли ДНК-то, осле си промениха мнението

Всички пожелали Файзер, са се ваксинирали с Файзер
Това изобщо не е вярно. Официално обявиха за зелени коридори на 20.02. неофициално бяха почнали само в Пирогов на 19.02. След публикация тук на 20.02. че има Модерна във ВМА, моят баща буквално го изстрелях и беше там след дполовин час, но Модерната, малко бройки от тези по фазите, беше свършила. Записа се в списък за РНК правен от чакащите пред болницата. Ходи и на 21.02. и на 22.02, когато вече съвсем твърдо казали,че не знаят кога ще има РНК и че никакви списъци не важат. Тъй като баща ми категорично искаше РНК ваксина поне десетина дни се опитвах да намеря място в СФ, където да поставят, но нямаше.

# 12 166
В неделята на Нова за българския мутант.

# 12 167
По Нова тв-  за българския щам

# 12 168
  • София
На този етап, при такава детска смъртност, не бих ваксинирала сина ми, ако имаше ваксина за възрастта му.

# 12 169
Ти вярваш ли, че у нас родителите ще разрешат да се ваксинират деца?

Според мен хората, които ваксинират себе си, ще си ваксинират и децата. Ако решиш да ваксинираш себе си, това е израз, че така разбираш отговорността към собственото си здраве.

Защо да прилагаш различен подход/принцип към детето си?
Аз бих ваксинирала себе си, но за децата бих изчакала. От притеснения и съображения, че ваксината все още не е проследена във времето за въздействията, които предизвиква. Двете ни деца имат всички ваксини, които се поставят по календар, но например дъщеря ни не е ваксинирана против грип есента. Не е боледувала тази зима.
Съображенията ми да проставя ваксина на себе си са, че имам проблеми с алергична астма, синузити, които често ми "тровят" живота, имам и две пневмонии зад гърба си. Та, за моят организъм вероятно ползите от ваксината надвишават рисковете. Но за децата ни не съм убедена. Дъщерята вече повече от две години (може и три да са станали) не се е разболявала сериозно, а гърло и хрема й минават за 2-3 дена без да се стига до усложнения и в този период не е пила антибиотици. Та, ако някой излезе и ми каже, има сигурни данни, че децата имат нужда да бъдат ваксинирани, бих се замислила. Но, за съжаление такъв човек едва ли ще се появи.

# 12 170
  • София
Дайте да наваксинираме големите, докато стигнем до децата - вече ще е изтекла много вода и ще има данни от други държави и/ или ваксини специално за децата.

# 12 171
Според мен групите с по-голяма смътност трябва да се ваксинират първи; не може цял живот да разчитат, че някой друг ще ги пази (ерго децата в случая). Тук вече нямам никакво разбиране, сори - и мога да променя настройката си на 180 градуса, ако усетя, че пак натискат родителите по тънката струна.

Скрит текст:
За да не ме разбере някой погрешно, пояснявам, че съм за доброволна имунизация. Но, ако стане така, че възрастните и рисковите не искат да се имунизират, та правителствата натиснат децата, ще ме видите в съвсем друга роля Thinking

# 12 172
Чудя се, ако в едно семейство има неваксинирани  възрастни май ще се изгуби ефекта от ваксинацията. Ако човек е ваксиниран, но е с постоянен контакт с неваксиниран, който е последствие е загубил антителата си, които е имал при преболедуване кел файда на всичко.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 18:36 от daisy12

# 12 173
Ваксинираният цял живот ли ще е с антитела?

# 12 174
  • Пловдив
В неделята на Нова за българския мутант.

Аз изпуснах. Какво каза, някой може ли да информира накратко.

Нотарис - не, но може да се ваксинира всяка година.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 18:14 от marzeliva

# 12 175
Не, но и днес Петрунов говореше как след ваксина обикновено имунитета е по-добър и дълготраен. Ще видим колко ще бъде реално накрая. След преболедуване до шестия месец може да разчита човек на някаква защита и дотам. Имам чувството, че някои хора ги притеснява ваксинирането всяка година. Чувам мнения, че ако било еднократно и за по-дълъг период от време било друго.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 19:29 от daisy12

# 12 176
Да, бих ваксинирала децата ми срещу ковид, ако има такава ваксина. Наистина рискът от особено тежко боледуване и смърт за тях е много по-малък, но дълъг ковид има и при децата, а за мен това е достатъчно нежелано.

# 12 177
Не разбира се, антителата са белег за имунен отговор при някаква зараза. При нова зараза след години ако имунната система има памет ще се генерират наново ... принципно това отнема време 2-3 дни, през които ако човекът не умре има голям шанс да се излекува след като имунната му система е подготвена за тази заплаха, т.е. в този случай говорим, че човекът има имунитет.

# 12 178
  • Бургас
Българският щам бил открит при две жени от Ломско, имало някаква мутация в спайк протеина, ама дали ще се разпространи и какъв е- не се знае

# 12 179
Ти пък. след 6 месеца нова ваксинация.

Общи условия

Активация на акаунт