COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 754
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 255
в събота като част от държавния апарат, да видим какво ще стане. На бележката пише Пфайзер, ще ви държа в течение.
Минаха дванайсет часа, засега има само лека болка в ръката и 37,2 температура.
Това беше, минаха два дни.

Скрит текст:
Да поясня, че аз също не смятам 37,2 за висока температура, написах го като значение на телесна температура. Не зная каква дума да ползвам на български, след като температура очевидно се разбира като висока температура. За телесната ми беше думата, а не че е имал висока. Разбрахте ме повечето, де.

Здравният министър на Австрия подаде оставка - по здравословни причини официално. Неофициално, защото Курцьо (грр) му пробута вината с голямата поръчка на Астра. Човекът обясни, че правителството му е разрешило определен бюджет и той е гледал да го изпълни максимално, но в крайна сметка от днес вече не е министър.

ПП За ваксините за деца при мен въпросът е принципен.
Как така възрастни с всичкия си и в риск няма да се ваксинират, а ще ни накарат да вземем решение за малолетни и непълнолетни. Не съм съгласна възрастните индивиди да бутнат отговорността на другите. Те са застрашени, ето и графиката на смъртността до момента - в Австрия всички починали са над 45 години.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 09:25 от Анонимен

# 12 256
Само че неваксинираното дете може да зарази с ковид баба си, дядо си и т.н. Тоест, ако ваксината е безопасна и ефективна при децата, има поне една причина и те да се ваксинират. Да не говорим за общественото значение повече хора да са ваксинирани като цяло.

А не е ли по-логично бабата и дядото да се ваксинират, вместо внучето да се ваксинира, за да ги пази? А пък за да пазим с колективен имунитет Гошо от Сусурлево, който го е страх да не го чипират, ще ми е последен аргумент да засиля детето за ваксина.

С което не искам да кажа, че съм категорично против ваксините при децата, но при положение, че повечето близки роднини на моето дете са ваксинирани вече с поне една доза, а неваксинираните ще свършат тази работа съвсем скоро, отделно самото ми дете е преболедувало и с антитела, определено ще задържа, докато излязат малко по-подробни проучвания и съотношение на рискове-ползи.
Аз не виждам как в България ще се стигне до ваксиниране на децата. Помня, че някои родители тръбвха по телевизията, че самото тестване на децата ще нанесе щети върху крехките дечица. Доста и възрастни отказват да сложат ваксини, дано в един момент да променят мнението.  Може би като попремине малко тази паника покрай ваксините и мине още време и излизат повече данни за безопасността и ефективността им, доста противници ще сменят мнението си. Познавам двама, които вече го промениха.

# 12 257
  • София
ваксините за деца при мен въпросът е принципен. Как така възрастни с всичкия си в риск няма да се ваксинират, а ще ни накарат да вземем решение за малолетни и непълнолетни. Не съм съгласна възрастните индивиди да бутнат отговорността на другите.
Ама кой да те кара? Ваксините не са задължителни за никого. Въпросът е да има възможност, дори трима души да си ваксинираме децата трябва да бъде разрешено.
А кой защо ще сложи ваксина на детето си е отделен и личен въпрос. Също защо няма да сложи. Важното е да има избор. Да не стане пак като с маските и тестовете – понеже някаква гръмогласна група не искат маски и тестове в училищата всички деца да са на ДО цяла година, особено големите.

# 12 258
Ама кой да те кара? Ваксините не са задължителни за никого
Мислех, че обсъждаме хипотетично. За какво тогава е цялата дискусия?

# 12 259
  • София
Ама кой да те кара? Ваксините не са задължителни за никого
Мислех, че обсъждаме хипотетично. За какво тогава е цялата дискусия?
И аз не разбирам. Вчера някой тук сподели новината, че вече в САЩ ще ваксинират децата над 12 години и настъпиха безредици от тази новина. Никой не е казал, че ги водят под строй, нито че е задължително, нито разбирам защо са тези емоции. Аз бих се радвала да има такава възможност, но това е само възможност, не е изобщо обект на спор, поне за мен.

# 12 260
Е, хората си казват мнението най-вероятно, типично като за форум. В САЩ са много напред с ваксинациите и имат дози. Аз нямам никакви опасения, че ще са задължителнни, дори нямам опасения, че в Австрия няма да се ваксинират много хора. За България не зная, особено за хора в напреднала възраст се оказа трудно и то заради лекарите, а не че те са глупави.

# 12 261
Сега звънях в пункта, където днес имаме часове за ваксина с мъжа ми. Казаха, че ваксинират приоритетно хора над 60 години и такива с хронични заболявания, независимо, че имаме час. След Великден очакват големи количества рнк ваксини, казаха тогава да се запиша отново. Ще закарам мъжа ми, защото е с онкологично заболяване, за мен - когато може...

# 12 262
Аз как чакм да почнат да ваксинирт деца над 12. И децата ми чакат.

# 12 263
Да вземат да вкарат по-щадящите тестове, с които тестват например учениците в Австрия, като междувременно напишат 4-5 изречения до родителите каква ще е организацията и целта за тестването, току-виж имат по-голям успех. Ако вкарат и задължителен елемент за присъствено обучение, ама да включва и учителите, успехът е гарантиран. С еднократно тестване на 1/3 ли беше от учителите, ама да се сърдим, че после родителите на учениците се дърпат, също не става.

Бояна, далеч повече от гръмогласна група е гласувала против тестовете. За София в анкетата са взели участие 76% от всички родители. От тях само 15 % са били “за”.

# 12 264
и такива с хронични заболявания, независимо, че имаме час.
За хроничните заболявания, между другото, при нас списъкът се оказа ужасно дълъг като включва и високо кръвно налягане. Казвам го само в случай, че някой с редовно високо кръвно не го зачита като болест. Казах го и на колегите ми, те не знаеха, а двама са. И сега ще видим дали ще мръднат малко по-напред от планираното. Трябва им само бележка от общ лекар (джипи), че кръвното им често е в горите граници.

# 12 265
  • София
Сега звънях в пункта, където днес имаме часове за ваксина с мъжа ми. Казаха, че ваксинират приоритетно хора над 60 години и такива с хронични заболявания, независимо, че имаме час. След Великден очакват големи количества рнк ваксини, казаха тогава да се запиша отново. Ще закарам мъжа ми, защото е с онкологично заболяване, за мен - когато може...
Много съжалявам и стискам палци и на двама ви. И благодаря, че написа това, защото тук някои се съмняват, че няма ваксини, настояват, че хората просто не искат да се ваксинират, а е видно, че не е така.

Бояна, далеч повече от гръмогласна група е гласувала против тестовете. За София в анкетата са взели участие 76% от всички родители. От тях само 15 % са били “за”.
Говорех за маските. А тестовете, както бяха представени, нормално да предизвикат отпор, защото беше еднократно и безсмислено. В другите страни има самотестване дори вкъщи, не е идеята някой да се тормози, а да се знае просто, преди детето да отиде на училище. Мисля, че това е разумно. Има тестове и със слюнка, съвсем не са драматични. Тук всичко ни е наобратно.

# 12 266
Възрастните баба и дядо се предполага да са направили личен избор за или против ваксината и да носят последиците от него.
Аз не ползвам лекарства за астмата. Само при нужда и контакт с алерген. По принцип нямам контакти, така че не минсе налага да ползвам.

# 12 267
Как се разбира кой е приоритетен, предвид, че в портала като се записваш няма къде да отбележиш заболяване?

# 12 268
  • София
Фаучи вярва, че ваксината на Janssen ще се върне в употреба "съвсем скоро" - https://www.reuters.com/world/us/fauci-says-he-believes-jj-vacci … -soon-2021-04-15/

# 12 269
  • Немция
Най-късно до началото на 2022 ще е възможно да се стартира с ваксинацията на деца над 12 години. Но едва ли ще стартира едновременно навсякъде по света.
Първо в Щатите.
В момента там е възможна ваксинация за ковид на младежи над 16 години.
https://www.rnd.de/gesundheit/corona-impfung-fur-kinder-us-immun … 7OM3AJEBWKVY.html

Общи условия

Активация на акаунт