COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 375
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 315
Mama_Nana, мен вече са ме връщали, затова ми казаха първо да се обадя по телефона, за да потвърдят ще може ли като записана през системата да се ваксинирам. Сутринта звъннах, потвърдиха с уточнението, че става въпрос само за хора над 65-години и за такива с хронични заболявания. Останалите ги връщат. От РЗИ получават информацията от системата за записване и отчитат само тези от категория 65+. За останалите дават 3 флакона рнк ваксина. Това ми казаха е причината да връщат записани, които чакат със седмици.
При нас е точно обратно. Те звънят да потвърдим, че ще се явим за ваксина. И си организират работата за деня. Преди да спрат АЗ, "зеления коридор си вървеше" т.е. ако отидеш без записан час, може да се ваксинираш с нея. Не знам тези над 65 дали не ги ваксинираха с РНК независимо дали имат или няма записан час, но ЛЛ също ваксинират.

# 12 316
  • София
На пазара вече има антигенни тестове със слюнка. Цената е повече от приемлива.
Това в България ли?
Как се казва теста?

# 12 317
  • София
На пазара вече има антигенни тестове със слюнка. Цената е повече от приемлива.
Това в България ли?
Как се казва теста?

Пиша на лични, за да не се приеме за реклама.

# 12 318
Здравейте, откъде мога да разбера къде и кога има зелени коридори в Русе ?

# 12 319
Като напишеш антигенен тест със слюнка ще излезе. Някакъв китайски е, името изглежда с правописна грешка.

# 12 320
  • София
Уж щяло да има избор за втора доза между Астра Зенека и Pfizer - https://webcafe.bg/bulgaria/patsientite-shte-imat-izbor-vtora-do … irnk-vaksina.html

# 12 321
Здравейте, откъде мога да разбера къде и кога има зелени коридори в Русе ?
Звъниш в РЗИ или следиш в сайта им.

# 12 322
Аз разбирам, че щяло да има избор за Пфайзер при жени с риск от тромбози. Че те как ще разберат кои са в риск?! То още не е съвсем ясно изобщо кой точно е в риск. Има само някакви предположения.

# 12 323
  • София
Пфайзер, ама 84 дни след първата АЗ. Пълни глупости. https://m.24chasa.bg/novini/article/9722124
Да минават празниците и отивам да си сложа втора АЗ.

# 12 324
Ето и тези въпроси са интересни. Докато си чакаш 6 месеца след заразяването за втора доза, явно няма да имаш имунизационен паспорт. И защо след  преболедуване можеш да се ваксинираш след 3 месеца, а ако си се разболял след първа доза - чакаш втората шест месеца?
"При лица, заболели от коронавирус след първа доза, втората доза ще се постави не по-рано от шест месеца след позитивния тест.
Преболедували от коронавирус могат да се имунизират не по-рано от три месеца след лабораторно потвърждаване на диагнозата, посочва се още в инструкциите на ваксинационния щаб и Министерството на здравеопазването.
Ваксинационният сертификат ще се издава след приключен имунизационен цикъл, тоест лицата, които откажат втора доза ваксина, няма да получат своя документ, допълва още Ангелов."

# 12 325
Как 84 дни и после още 14 да треперя без имунитет? Абсурд - и аз след празниците отивам за втора доза, само трябва да видя как да се запиша.

# 12 326
Как 84 дни и после още 14 да треперя без имунитет? Абсурд - и аз след празниците отивам за втора доза, само трябва да видя как да се запиша.
Защо трябва да се записваш ...
Тези дето искат втора доза АЗ, го разбирам, че отиват и си слагат където си искат. Може и на същото място , може и на някои от зелените коридори където АЗ се предлага.
Вече май даже няма ограничение да са минали и 70 дни.

# 12 327
Ама как "всеки лекар знае какви са рисковете от тромбоза!"? Какви ги дрънка тоя човек не разбирам. То никой в света още не е казал коя точно група жени е в риск, те знаели. Абе не им ли писна с лъжите!!?

# 12 328
С 1доза АЗ ще е възможно ли 2 Пфайзер не каза, защото някъде така ще подходят, но тук явно няма толкова дози поръчани

# 12 329
  • София
В статията от 24 часа пише, че щом си нямал проблем с първата АЗ, бодеш смело с втората.
10 седмици е казал Ангелов между двете АЗ. И аз мисля, че навсякъде ще може без записване.

Общи условия

Активация на акаунт