COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 461
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 12 420
Лично Мутафчийски преди една година се "изцепи", че ще се мре, ама яко ще се мре. И не че беше далноводен и знаещ, а просто си изтърва нврвите.

И не е ли вярно?
С какво е излъгал?

# 12 421
Лично Мутафчийски преди една година се "изцепи", че ще се мре, ама яко ще се мре.
Като чета такива постове и ми иде да извикам: "Глупако, замълчи!" Но няма да го направя, защото всеки има право на мнение, колкото и нелепо да е то на фона на 200 смъртни случаи дневно.
Уви, и мой роднина е вече част от статистиката, а друг бере душа в болницата 😢 Да не говорим за паниката, която изпитвам да не съм го лепнала и аз.
Сегашният щам е много по- тежък от предишния. Ноември месец повечето ми познати го изкараха на крак, само с липса на обоняние и вкус. Сега всички го минават много тежко, задължително на легло, а доста често опират и до кислородния апарат.
Но, каквото такова. Човек не може да се бори срещу невидим враг.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 04:50 от Mia Rulana

# 12 422
Някои хора са толкова дебелокожи, че трябва "яко" да се пробие, за да стигнат прости истини до малкото им сиво вещество. Уви и това не помогна. Не е до изпускане на нерви толкова, а на яд от безсилие да накараш един народ да види истината, да се загрижи за себе си и близките си и да не направи така, че невинни да си отидат. Защото за мен това е убийство. Да, убийство е да се държиш нагло в ГТ, на работа, в магазина и да не те е грижа какво ще стане с непознатите човешки същества около теб. Но ще се правиш на нещо, дето само в собствените си очи си велик. Лошото е , че и уж специалисти , които можеха да са полезни, да дават съвети и грижа, застанаха и избраха показност, трупане на вотове, облага и си "омазаха" дипломите и достойнството. Невежите обаче викаха "осанна" и умираха , караха и други да си затриват близки и семейства, пострадаха невинни. Аз такова падение не бях виждала, не мисля и че има "хляб" в това общество, като цяло у нас. Който може да се спасява в друга държава, ако оцелее (наистина го мисля)
Не е Мутафчийски виновен за нищо, след много години може би, ако я има тази държава ще се види и разбере какво е ставало и защо. Но ще е без значение за нас. Лично аз съм му благодарна , има моя респект, а аз рядко оценявам някой вече така.
Всеки се спасява сам, но и затрива много други, това е проблемът. И не е само вирусът виновен, защото в другите страни хората се борят, ако има изключение , то са единици. Тук е обратното. Сигурно сме били на ДО  в присъствена форма, но ...отчайващо е.

Mia Rulana, съболезнования(( Дано другите ти близки се преборят, а ти не си се заразила. Не знам какво да кажа, всеки ден губим хора от този "невидим враг" , но иначе не било страшно, опастност няма, смъртност нормална, а това е грипче. Няма да се променим, вече е късно и за мерки, Мутафчийски поне с достойнство се оттегли, няма смисъл да се съсипва, кауза пердута беше напъна му да спасява  един народ, дето ...

# 12 423
В петък в метрото имаше двама мъже въпбще без маски!

Давам.данните и аз с брой ваксинирани и някои други разбивки и сметки

💉 7 044 поставени дози за деня
💉 131 069 ваксинирани с две дози
💉 645 486 общо поставени дози

🧬 15 952 проби за деня. От тях
🔬 7345 PCR проби
🧪 8607 БАТ проби

📌 2434 нови заболели за денонощието
🔥 15.3% положителни. От тях
🔬 1083 PCR нови
🧪 1351 БАТ нови

🫂 83 деца/ученици
🩺 35 медици

София 522
Пловдив 264
Стара Загора 186
Варна 167
Русе 125
Велико Търново 100

🚻 8834 хоспитализирани (-395) нови хоспитализирани
🫀 780 интензивни
🔻 (-3) интензивни
🍀 4244 излекувани

🖤 217 починали

⚡ 459.7 души на 100 000 население е 14-дневната заболяемост
♦️ 23.39 души на 100 000 население е 14-дневната смъртност

# 12 424
Чух сутринта по новините Нетаняху: в Израел повече локдаун няма да има.
https://www.google.com/amp/s/news.bg/int-politics/izrael-si-osig … a.html%3famp=true
Браво на Израел, ами ние?

# 12 425
От 17-ти май щели да пускат всички ученици присъствено до края на годината, без графици и редуване. Засега - само слух (но упорит, сред работещите в системата).

# 12 426
Някои хора наистина са дебелокожи, минали някои леко вируса и айде то не било страшно, старите и болните умирали. Други пък не боледували по принцип, правят се на безсмъртни. Човек, който се пази, взима мерки е наричан паникьор. Извън София се наложи да пътувам тези дни. В един бус малък, пътуват  хора без маски, никой не прави забележка. В самия малък град, близо до София, все пак носеха хората(повечето) в магазина или на закрито маски. Бях свидетел как една жена свали маската в магазина и й беше направено забележка. Жената отговори, че нали била на разстояние два метра, нямало хора около нея и затова махнала маската. Продавачката й заяви, че нямало значение, на камерите гледали и щяло да има глоби. В провинцията определено голяма част не са наясно още явно човек как трябва да се пази и как става заразяването, камо ли за ваксините. На автогарата бая народ чакаха  буса за София и само аз с маска, но някои така и не сложиха такава целия път до София. Другото, което ми прави впечатление е, че често кихащи и кашлящи хора са точно без маски или неправилно поставени такива. Година мина и нищо не се е променило сякаш.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 08:11 от daisy12

# 12 427
Някои хора наистина са дебелокожи, минали някои леко вируса и айде то не било страшно, старите и болните умирали. Други пък не боледували по принцип, правят се на безсмъртни.
Ако беше вярно, добре, но тази сутрин статистиката говори обратното.
Не знам какво трябва да се отвори или затвори, какви мерки се спазват или не спазват, но положението ни никак не е розово.

# 12 428
Сега всички го минават много тежко, задължително на легло, а доста често опират и до кислородния апарат.

Разбрам, че си паникьосана, но дори при тази вълна има хора, които го карат леко, та дори безсимптомно, а от около 15 човека около мен нито един не е бил на кислороден апарат.

С което не казвам, че няма хора, които го карат изключително тежко, но нека бъдем обективни.

# 12 429
Статистиката е стряскаща за хората дето не се вглеждат в нея.
На повечето тук ни беше ясно, че смъртността следва 2-3 седмици бума на заразените.
Дори и днес със стряскащите 217, се вижда, че те сумарно с дните в които не се подава информация се движат около 100 дневно за последните 3 дни.
Преди три седмици бяхме стигнали заболеваемост около 800 на 100 хиляди, сега сме под 500
Бяхме стигнали над 10500 хоспитализирани, сега са под 9 хиляди.
Определено положението е по-добро от началото на месеца, но ни предстоят великденски празници, които ще си кажат думата средата на май, когато пък започват баловете и те ще се отразят в края.
За мен трайно подобрени данни може да постигнем, юли и август, когато няма празници, времето е топло, ще има много повече ваксинирани и училищата са във ваканции.

# 12 430
Статистиката е стряскаща за хората дето не се вглеждат в нея.
Скрит текст:
На повечето тук ни беше ясно, че смъртността следва 2-3 седмици бума на заразените.
Дори и днес със стряскащите 217, се вижда, че те сумарно с дните в които не се подава информация се движат около 100 дневно за последните 3 дни.
Преди три седмици бяхме стигнали заболеваемост около 800 на 100 хиляди, сега сме под 500
Бяхме стигнали над 10500 хоспитализирани, сега са под 9 хиляди.
Определено положението е по-добро от началото на месеца, но ни предстоят великденски празници, които ще си кажат думата средата на май, когато пък започват баловете и те ще се отразят в края.
За мен трайно подобрени данни може да постигнем, юли и август, когато няма празници, времето е топло, ще има много повече ваксинирани и училищата са във ваканции.
Колкото и да се вглеждам, за последните 7 дена средно се движим с 2000 заразени на ден и с над 100 починали. И хоспитализираните дали са 10 000 или 9000 не е критерий за успокоение, защото реално нищо не променя.
Празници винаги има, децата трябва да ходят на училище, не можеш да задължиш хората да се ваксинират /особено след всичко изприказвано за ваксините/.
Ако всичко това бъде погледнато като матем. задача, не знам кой би могъл да я реши, по удовлетворяващ начин.

# 12 431
А в края на март като се движехме над 4 хиляди и обявихме рекорд с над 5 хиляди заразени.
В София отчитахме по над 1000 заразени дневно, в момента са под 600
Тенденцията е ясна. Хората трябва да се възползват от предстоящите доставки на ваксини и да се ваксинират масово.
ОК искат иРНК, ще дойдат близо 4 милиона в следващите два месеца, да видим.
Трябва вече да ни е ясно, че КПП-та няма да има. Който каквото си направи , това ще е .
Всеки сам си избира дали ще има иху, аху по софрите в началото на май, което е ясно до какво ще доведе. Ако не ни върне отново на 4 хиляди заразени дневно, то няма да ни върне и на под 500 и 4-5% положителни спрямо направените тестове.

# 12 432
  • София
Вече 4 човек от моето обкръжение, ваксинирани с Пфайзер, са болни. Убедена съм, че е резултат от неправилното съхранение, което уви е проблем
Това е доста притеснително, имаш ли представа тези хора в кои центрове са ваксинирани, питам защото се чудя дали наистина може  съхранението да е проблема, предполагам, че в РЗИ най-добре се съхраняват, вариант е неправилно поставяне, нали бяха казали, че флакона не трябва да се разклаща.
 Дали са си правили след ваксинацията тест за антитела, може да са от процента на които не им действа ваксината, но това все пак са доста хора, мислех си, че ще ми се поотпусне душата след втората доза...Disappointed

# 12 433
  • София
Нощните заведения са готови за отваряне с пълен набор от противоепидемични мерки.
От интервюто с Р.Алибегов:
В:  - При какви противоепидемични мерки се готвят да работят баровете и дискотеките?
О:  - На всички маси ще има дезинфектанти. На входа ще бъде мерена температурата на посетителите. Вътре ще се работи при ограничение за запълване на капацитета до 50%.
В:  - Ще има ли някакви ограничения за дистанцията между хората?
О:  - Не, освен че ще има до шестима души на маса, както е в ресторантите. Хората вече сами спазват правилата и не се скупчват. Няма как да ги сложите един до друг. Те просто ще станат и ще си тръгнат. Вече го има това в съзнанието и на търговците, и на клиентите. Така че това не е проблем.

от ТУК
Интересно ми е дали сам си вярва на това, което говори? Звучи като анекдот. Smirk
Все още цяла България е много, много "червена", София пак е "отличник", заедно с Русе и Варна.
Карта на 14-дневната заболяемост на 100 000 към 18.04.2021:

# 12 434
  • София
Вече 4 човек от моето обкръжение, ваксинирани с Пфайзер, са болни. Убедена съм, че е резултат от неправилното съхранение, което уви е проблем
Редно е, когато кажеш А, да кажеш и Б.
Преди колко време са ваксинирани? С колко дози?

Общи условия

Активация на акаунт