COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 431
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 435
Скрит текст:
А в края на март като се движехме над 4 хиляди и обявихме рекорд с над 5 хиляди заразени.
В София отчитахме по над 1000 заразени дневно, в момента са под 600
Тенденцията е ясна. Хората трябва да се възползват от предстоящите доставки на ваксини и да се ваксинират масово.
ОК искат иРНК, ще дойдат близо 4 милиона в следващите два месеца, да видим.
Трябва вече да ни е ясно, че КПП-та няма да има. Който каквото си направи , това ще е .
Всеки сам си избира дали ще има иху, аху по софрите в началото на май, което е ясно до какво ще доведе. Ако не ни върне отново на 4 хиляди заразени дневно, то няма да ни върне и на под 500 и 4-5% положителни спрямо направените тестове.
Далеч съм от идеята за КПП, което обаче не значи, че може да си правим, каквото ни дойде на ум, защото "времето на строгите мерки отмина". Всеки сам избира до там, до където изборът му оказва влияние на други, с различен избор от неговия. Повече от ясно и видно е, че самосъзнанието на хората не е достатъчно.
Не ме питай какво предлагам, защото не мога да отговоря, но не мога и да приема, че нещата се подобряват и всичко ще е ОК.

Вече 4 човек от моето обкръжение, ваксинирани с Пфайзер, са болни. Убедена съм, че е резултат от неправилното съхранение, което уви е проблем
Редно е, когато кажеш А, да кажеш и Б.
Преди колко време са ваксинирани? С колко дози?
И аз искам да знам това, защото моя позната ме "карантинира" - 14 дни, след като съм се ваксинирала, не иска да се срещаме, защото може да я заразя. Факт от живота.

# 12 436
  • София
Дано наистина пуснат учениците присъствено след празниците. Другото няма вече смисъл да го коментирам, че ставам досадна сама на себе си.

# 12 437
UK бяха едни от първите, които още в началото започнаха да забавят вторите дози с цел да ваксинират колкото се може повече хора с една доза. Тогава доста критики отнесоха, но сега и другите вървят по този път.

Действително вторите дози могат и да се забавят, а интервалът, който е даден е минималния интервал между дозите. А ако ваксинираш повече хора с 1 доза и по този начин намалее разпространението, тогава всички са по-предпазени. Но от друга страна хора, които са в най-голям риск да се срещнат с ковид, като хората, които работят в ковид отделение, те може би трябва да получат и двете дози възможно най-бързо. За съжаление в България нямахме такава стратегия, иначе досега можехме да имаме двойно повече ваксинирани и вече да започне да се усеща.

# 12 438
Лично Мутафчийски преди една година се "изцепи", че ще се мре, ама яко ще се мре. И не че беше далноводен и знаещ, а просто си изтърва нврвите.

И не е ли вярно?
С какво е излъгал?

О, да, вярно е. Което е ужасно. Мисля, че почти нямам прятели, които да не са се разболяли. Тъкмо вчера разбрах за още едни, цялото семейство, някои и в болница. Моя приятелка също е в болница.
Мотивите му не ми харесаха тогава.

# 12 439
Mama_Nana,
А ти каза ли й на твоята позната, че ще те заразяват втори път след 21 дни и пак 14 дни не трябва да се виждате.
Това е добре и за теб Simple Smile
Колкото по-малко контакти в първите седмици от ваксината , толкова по-добре.
Истината е, че предстоят няколко почивни дни и хората са зажаднели да се съберат с родата. Дори и ресторантите да не работят, масово ще има събиране по села и паланки и то юнашката.

# 12 440
Дания нали уж щяха да даряват АстраЗенека на по-бедните страни ?

# 12 441
  • София
По-назад прочетох линк за перикардит (или миоперикардит, извинявам се, ако съм неточен) след рнк ваксини, и то 8 случая в сан Диего, ако правилно съм разбрал. Не видях обаче: 1) след коя доза, 2) след колко време?
Защото звучи притеснително, перикардитът не беше ли с голям риск да се получи след / по време на ковид? Имам позната, която не разви пневмония, но разви перикардит 2 седмици след положителен тест...

# 12 442
  • София
Хм, значи Тенгел все пак се е боцнал с Астра. Както взеха да си я поставят разни публични личности да не вземе да се появи изведнъж наплив за нея Joy Защото и друго има като конспиративна логика "Щом те си я слагат, значи е по-добрата, пък нас ни лъжат и искат да ни прецакат със скъпите и нови иРНК, че да сме им опитни зайчета " Joy Пък хората, знаем, обичат конспирациите.

И аз четох коментарите под туита на д-р Топол. Имаше коментар, че с този пост си "отмъщава" за спирането на Янсен. Той има ли връзка с тази ваксина?

# 12 443
0001,
Тя е по добре запозната от мен. Интелигентна жена, образована. Определено ме шокира, но не е единствения човек  с такова разбиране.
Аз имам много малко контакти, но другите от семейството са ...........
Ако трябва да бъда искрена, напоследък избягвам да мисля и да се вглеждам много, просто правя това, което и колкото мога - маски, дезинфектант, без излишни контакти и така.

# 12 444
Откакто отвориха тези дни детските центрове мои познати ми споделиха, че тази седмица са на два детски рождени дни. Съвсем спокойно ще си отидат и явно нямат притеснения. Чакаме скоро и нощните заведения, празници идват - резултата от всичко скоро ще го видим.

# 12 445
Mama_Nana,
Стига сте се подценявали. По запозната била от теб, интелигентна била ....
Щом ги говори такива, значи не и за ваксините и пандемията.
Точно това мен ме притеснява и с поставянето на ваксините, че доста от тези дето ги поставят са джаста праста, мислят се за много интелигентни.
Вероятно джуркат флаконите хубаво да се смесят, не знам как темперират ваксините след като ги получат, но се притеснявам, ако за по-бързо ги слагат по радиаторите, че от минус 80, няма кой да чака и те такива неща.
За мен е важно какво правят в щатите и Израел, за мен там не смесват ваксини, не слагат по половин дози, че да обхванат повече хора и не правят компромиси.
Иначе щатите вече да са обявили всички желаещи за ваксинирани, ако бяха си използвали милионите астри дето им залежават по складовете и да им добавят по една пфайзерка за железен имунитет Wink

# 12 446
  • София
Аз нещо не разбрах обаче - навита съм да си сложа втора доза от Pfizer след първата на AstraZeneca. 84-ти ден ми се пада някъде в средата на май месец. Какво трябва да направя, къде трябва да се обадя, за да заявява, че искам иРНК ваксина вместо АЗ? Да не стане пак като с митичния "избор на ваксини", дето се оказа, че не е никакъв избор...

# 12 447
Ronald, в кратко време след втора доза - часове до 3 дни
от линковете под дискусията там, четох и това - давам го в translate на английски от оригиналния му испански, твърди се, че това е първият описан случай на странична реакция, и е от Европа, Испания, Канарски острови - https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=h … 3221001391?s%3D09

мисля, че идеята е подобна като при АЗ - да бъдат включени в листовките съответните наблюдавани реакции, а не да бъдат спирани ваксините

# 12 448
Sunshine_Reggea,
Пропускаш едно след 84 ден.
Това като черните петъци, дето много хора изпускат ДО 80% намаления Simple Smile
Не ползваш никакви привилегии. Може на 84 да стигнеш до пфайзер, може и на 94 ден. Редиш се по опашките и това е . Може да пробваш и през ЛЛ. Няма запазени дози за такива с първа АЗ

# 12 449
  • София
Доста линчи лекари имат Пфайзер и Модерна, поне в София. Вероятно е възможно и без редене по опашки, поне това виждам от познати.

Иначе всеки сам си решава, но ако аз имах първа доза АЗ щях да си сложа и втората. Приятелите ми с АЗ в момента правят това.

Общи условия

Активация на акаунт