COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 964
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 13 665
  • Там,където се събуждам щастлива.

Има ли друга държава освен нашата, където училищата отварят последни? Интересно ще е да сравним по този критерий.

Нидерландия отвори основните училища в началото на февруари. На пълен оборот са.
Средните от 6 март, като се ходи едната седмица 3 дена, а другата 2 и се сменят класовете.

От вчера нямаме вечерен час, магазините отвориха и терасите на заведенията (ама такъв дъжд се лее днес, че радостта е била малка.)

# 13 666
А може би е нужно месец и половина време, за да се натрупат заболелите? Защото, както видяхме и миналата година в други държави, лавината започва от съвсем малко, но като стигне апогея си помита всичко.

Violence, вместо да се чудите и треперите, останете си вкъщи. Роднините си може да видите винаги. Няма как от вторник досега да покаже. Инкубационният период е от 4 до 10 дни. Може и въобще да не се разболее. Може ваксината да го пази вече. Но струва ли си риска, заради едното виждане да рискувате?

# 13 667
  • София
А може би е нужно месец и половина време, за да се натрупат заболелите? Защото, както видяхме и миналата година в други държави, лавината започва от съвсем малко, но като стигне апогея си помита всичко.

За два-три месеца заболелите се увеличиха у нас около 10 пъти. Като са 300 е лошо, но не личи толкова, колкото като станат 3000. Затова мерките се взимат по-рано, а не като вече трябва по два пъти на ден да ни успокояват колко легла имаме, т.е. всичките само за Ковид, другите кучета ги яли.

Апропо, днес в Здравната комисия Симидчиев е предложил да се изготви план за мерките и да се знае при какви нива какво се прави. Дано да приемат подобно нещо, за да знаем наистина, а не да чакаме нечии настроения и среднощни изблици по мерките. Има си модели, видя се, че реалността плътно ги следва. Не като миналата пролет да се изненадваме, когато вече е късно.

# 13 668

Violence, вместо да се чудите и треперите, останете си вкъщи. Роднините си може да видите винаги. Няма как от вторник досега да покаже. Инкубационният период е от 4 до 10 дни. Може и въобще да не се разболее. Може ваксината да го пази вече. Но струва ли си риска, заради едното виждане да рискувате?

А защо не се натрупаха през септември? Или през август?
Аз пък си мислех по-простички работи - от една страна, през лятото ултравиолетовите лъчи са в  пъти  повече и това има значение. От друга страна, което е по-важно, през септември учениците се наблъскаха в класните стаи и съвсем логично малко по-късно имахме бум на заразени и смъртни случаи. В момента, в който минаха на дистанционно обучение, заразените и смъртността започнаха да спадат.

# 13 669
  • София
Ако е до училищата, нямаше да станат такъв фактор ако имаше някакви мерки там. Сега има тестове със слюнка, та тестове и маски и няма да се повтори това. Но аз държа и на това, че лятното покачване тлееше и изведнъж избухна дифузно. А изведнъж, защото държавата никога не започна да тества контактни лица или каквото и да е.

# 13 670
Бояна, пада ли бройката на заболелите във Франция?
За училищата, нямам представа как е било в другите, при нас имаше мерки. Навсякъде дезинфектанти, маски, ако някой си е забравил неговите, задължително с маска навсякъде вътре, чистачките редовно минаваха с пръскачки.
Всяка стая беше с пречиствател за въздух.
Имаше болни, не тестваха обаче целия клас. Затова няма и как да се проследи разпространението на безсимптомните.

# 13 671
Гардиън съобщава за бързо покачване на случаите на индийския вариант в Англия.

https://www.theguardian.com/world/2021/apr/29/rapid-spread-of-in … ng-say-scientistshttps://

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 00:57 от Не се сърди, човече

# 13 672
Варианти ще има докато има широко развитие на заразата, това не е нещо изключително за ковид, за HIV примерно всеки вирус си е отделен вариант напълно отличаващ се от други. Нали не си мислите, че светът на вирусите само ковид сега ни го открехва? А светът на бактериите има по-голям шанс да ни смали полулацията. Мен примерно ме мъчи една която се поддава само частично на антибиотици - в дълогосрочен план чакам артрит, енцефалит и други подобни "дарове на природата".

# 13 673
Претръпнахме наистина. Нагледно си представих как един вход на 8 етажен блок се опразва на ден от тая гад... Тази седмица имаме + за ковид в офиса, вкл и такива малко преди втора доза. Засега леко протичане.

# 13 674
  • При семейството си
Новите данни:
https://coronavirus.bg/

1237 нови
минус 334 хоспитализирани
минус 15 интензивни
90 починали
26923 ваксинирани

# 13 675
  • Отвъд алеята зад шкафа
Единствената ми надежда е във ваксинирането и се моля хората да имат акъл да се ваксинират. Собствената ми майка вярва в теории на копспирацията и отказва и е ужасно колко много хора около нея вярват в същото - няма значение науката, Пешо, дето докарал дървата бил казал, че.....👿 Полудявам, като го чуя!

# 13 676
  • При семейството си
Нормално е някои хора да повярват на Пешо с дървата или Гошо съседа.
В България, особено, нямаше/няма добра информационна кампания за ваксините. Нямаше/няма добра организация, откриваме, закриваме коридори, приоритетните групи вече не са приоритетни, преляха се, предредиха ги.
Ваксините са нови, няма още много отговори на много въпроси, няма гаранции.
Аз пък вярвам, че комбинирано - с ваксини и преболедуване, това чудо, в до/сегашния му вариант, ще приключи...с много и различни последици за всички ни.

# 13 677
  • на вълнолома
Единствената ми надежда е във ваксинирането и се моля хората да имат акъл да се ваксинират. Собствената ми майка вярва в теории на копспирацията и отказва и е ужасно колко много хора около нея вярват в същото - няма значение науката, Пешо, дето докарал дървата бил казал, че.....👿 Полудявам, като го чуя!
Добро утро! Следя ви с интерес, благодаря Ви за споделеното!
Вчера водих баща си на контролен преглед, малко преди часа му започна струпване на хора, оказа се че всички са дошли за ваксина, чули за зелен коридор! Аз си мислих, че е от днес. А имаше и възрастни, и млади хора сред желаещите,  бяха доста, стана ми приятно! Ваксинираха с пфайзер.Бях останала с впечатление, че има отлив на желаещи за ваксина, както и че има недостиг на ваксини. Е, ваксини в нашата болница има, желаещи също.Даже питаха и за астра. Единственото лошо за мен бе, че се бяха струпали пред вратата на кабинета , без дистанция, с маски под носовете , даже и се караха кой от кога чака.
Докато чакахме настрани с баща ми една жена пита за модерна, докторката и съобщи че ако събере 11 човека, ще отвори флакона .
От малко градче на морето съм.
Надявам се повече хора да се възползват тези дни и скоро да чуя по новините , че няма нови случай на ковид , няма и починали .
Светли Великденски празници! Бъдете здрави

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 07:56 от peikovaaa

# 13 678
Тя и Славчовата телевизия доста допринесе възрастните хора да отричат ваксинирането. И въобще там отричането е на мода, но нищо градивно не се предлага в замяна.

# 13 679
Говорих с позната, живееща във Великобритания. След Великден ще ваксинират 40+ като всеки получава покана по пощата с дата, час и място на ваксиниране. Хората са затворени от доста време и нямат търпение да се ваксинират. В България оставам с впечатлението, че ние сами си се грижим за ваксинирането и тълкуването на целия процес. Няма план, няма приоритети.

Общи условия

Активация на акаунт