COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 920
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 13 740
По новините голяма драма със сватбите още имало ограничение за брой гости за празненства - можело само до 15 човека. Бъдещи младоженци недоволни, отменяли тържеството много пъти. Имало индикации последните дни, че събитието в заведение може да се проведе, но все още не бил разрешен по-голям брой гости. Сватбени агенции след празниците щели да протестират, не било често, всичко било отворено. Ама добре де, толкова ли не може човек да поотложи тези сватби малко за по-добри времена. А колко хора подписват само на гражданска церемония без забавление после в заведение - и това е вариант някакъв, ако толкова не могат да отлагат. Тези обаче, които ги дадоха в новините, искали в заведение с повече гости сакън ще свърши живота.

# 13 741
Естествено, че не е честно, предвид всичкото останало отхлабване на мерките.
Ако ще е гарга, да е рошава- всичко да пускат.
Точка.

# 13 742
Точка.
Е то хубаво, но какъв ще е резултата след това. Или дай тука всичко да се позволи и после ще му мислим. Човек като иска да се жени ще се съобрази със ситуацията, все пак не е ок да рискуваш живота на гостите.

Последна редакция: сб, 01 май 2021, 00:36 от daisy12

# 13 743
Скрит текст:
Точка.
Е то хубаво, но какъв ще е резултата след това. Или дай тука всичко да се позволи и после ще му мислим. Човек като иска да се жени ще се съобрази със ситуацията, все пак не е ок да рискувал живота на гостите.

Предполагам, че гостите са пълнолетни и могат да преценят дали да отидат или не...

# 13 744
  • София
Това със сватбите го отчетохме абсурдно още като отвориха ресторантите. Ресторант с 400 места може да запълни 200, но не и със сватба. Т.е. сватбарите могат да си резервират цял ресторант ако това не го наричат сватба. Също и дискотека, защото ако сватбата е забранена, защото ще се смесват хора, в дискотеките какво ще правят хората ако няма да се смесват.

Има адски абсурди в мерките така наречени, доколкото са останали такива. Хубаво поне, че спряха пътуващите от Индия и Африка, ама след като половината страна се изреди да почива в Занзибар и прочее.

# 13 745
толкова ли не може човек да поотложи тези сватби малко за по-добри времена

Ами те ги поотлагат вече повече от година, както се вижда ще се наложи да се поотложат още една година, пък може и повечко... Пък и не се знае дали оттук насетне ще има "по-добри времена". Simple Smile А само веднъж човек е на 25.Или на 30. Simple Smile

# 13 746
Това за сватбите наистина е смехотворно. Значи могат да се нагъчкат на закрито в дискотека, бар или нощен клуб няколко стотин непознати човека, а не може да отидат в ресторант 20-30 близки.
За погребенията май никой не спазва ограничения. Бях преди месец на погребение (не от Ковид), бяхме доста повече от 15, всички надлежно маскирани и но дистанция в църквата. Раздаването - в кутии и не се яде вътре.

# 13 747
  • Буркина Фасо
Това със сватбите го отчетохме абсурдно още като отвориха ресторантите. Ресторант с 400 места може да запълни 200, но не и със сватба. Т.е. сватбарите могат да си резервират цял ресторант ако това не го наричат сватба. Също и дискотека, защото ако сватбата е забранена, защото ще се смесват хора, в дискотеките какво ще правят хората ако няма да се смесват.

Има адски абсурди в мерките така наречени, доколкото са останали такива. Хубаво поне, че спряха пътуващите от Индия и Африка, ама след като половината страна се изреди да почива в Занзибар и прочее.
трябва и на българите да се забрани да влизат в други държави. поне за 1 год.
тогава всяка държава ще се мъчи със своя щам. Smiley

# 13 748

Ами те ги поотлагат вече повече от година, както се вижда ще се наложи да се поотложат още една година, пък може и повечко... Пък и не се знае дали оттук насетне ще има "по-добри времена". Simple Smile А само веднъж човек е на 25.Или на 30. Simple Smile
Има варианти - някои минават само през гражданското и пак са доволни, а други пък си искат ресторанта с много гости - хора различни. Сега това със сватбите са си формалности. Все пак говорим за отлагане с малко, не е някаква трагедия, лично според мен. Има хора, които отлагат и според мен си е най-разумно - все пак много са спирачките за такова нещо сега.

# 13 749
  • на пистата
Това за сватбите наистина е смехотворно. Значи могат да се нагъчкат на закрито в дискотека, бар или нощен клуб няколко стотин непознати човека, а не може да отидат в ресторант 20-30 близки.
За погребенията май никой не спазва ограничения. Бях преди месец на погребение (не от Ковид), бяхме доста повече от 15, всички надлежно маскирани и но дистанция в църквата. Раздаването - в кутии и не се яде вътре.
На 7-ми март бях на погребение на починала от ковид.Имаше 50 човека,никаква дистанция и мерки.След това на още 2 бях,същата работа...това в малък град.
В селото на майка ми март погребаха съсед,имало е полиция,спазвало се е дистанция и само 10.човека са позволили.

# 13 750
аз пък се чудя на раждащите сега.
не можаха ли и те да изчакат да мине короната и тогава да започват ?
то верно, че ще дойдат нови вируси , ама ...

То лошо няма, но определено си е рисков период сега с много неизвестни. Но всеки си решава.

# 13 751

Някаква пандемия не мож спре порива за тържества с мамини, питки, менчета и редена салата.

# 13 752
Русия е регистрирала над 400 000
допълнителни смъртни случая от
април 2000 г. до март 2021 г. по
време на коронавирусната
пандемия. Това е статистика на
Ройтерс на базата на оповестени
днес данни от руската
статистическа служба
https://www.24chasa.bg/novini/article/9756700

# 13 753
  • Буркина Фасо
за година по-малко от 20 хил.
нищо не е за толкова население.

# 13 754
за година по-малко от 20 хил.
нищо не е за толкова население.

Вероятно има техническа грешка - не април 2000, а април 2020 (нали за пандемията става дума).
Все пак това са 24 часа.

Общи условия

Активация на акаунт