COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 839
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 13 755
  • София
толкова ли не може човек да поотложи тези сватби малко за по-добри времена

Ами те ги поотлагат вече повече от година, както се вижда ще се наложи да се поотложат още една година, пък може и повечко... Пък и не се знае дали оттук насетне ще има "по-добри времена". Simple Smile А само веднъж човек е на 25.Или на 30. Simple Smile
Има варианти - някои минават само през гражданското и пак са доволни, а други пък си искат ресторанта с много гости - хора различни. Сега това със сватбите са си формалности. Все пак говорим за отлагане с малко, не е някаква трагедия, лично според мен. Има хора, които отлагат и според мен си е най-разумно - все пак много са спирачките за такова нещо сега.

Привърженик съм на мерките, но ми обяснете, в една дискотека наблъскани като сърдели хора няма пробем, а в същото време в ресторант сватба над 15 човека, примерно 30,не е възможно. Има ли логика, или аз съм сбъркана. Wink Като има ограничения да са за всички. Нашата работа е все такава, хубава работа, ама българска!

# 13 756
  • При семейството си
За мен продължава да е загадка как е възможно хора умишлено да искат да се заразят от някаква болест. Това е против всякакъв инстинкт за самосъхранение, нещо бъгнато има.

Кои са тези, които умишлено искат и ср заразяват?
Мързелива, ти пък защо реши, мисли, че в петък на обяд, първият почивен ден преди Великден, точно за теб ще осигурят коридори в Кауфланд?

# 13 757
Мъчи ме един въпрос и той е дали ще ми признаят картончето за ваксинация от Щатите в Гърция. Скоро ми предстои да пътувам (от България към Гърция).
Някой да е пътувал натам със сертификати? Засега знам, че няма унифициран стандарт и се чака т.нар. "зелен" да излезе най-рано юни.

# 13 758
В Гърция искат доказателство за пълна ваксинация. Няма значение американско ли е или финландко.

Елпис, аз писах за живи примери, които умишлено искат да се заразяват, с единият от които работим заедно, но може и да са ме изтрили. Има такива хора и не ми се струва кой знае колко чудно.

# 13 759
  • При семейството си
Софт Клик, сподели, де, как става умишленото заразяване, явно си запозната? Ковид партита ли имаш предвид?

# 13 760
Да, точно ковид партита разтурваше полицията в Берлин и други големи градове, но става и в частен кръг на четири очи . Сега като връщат свободата на ваксинирани и преболедували, смятай на младите и не толкова младите как им се чака реда за ваксината.

# 13 761
  • При семейството си
Тоест колегата т, Софт Клик, ходи с цел заразяване на Ковид партита? Аз не знам в БГ какви има, чудно ми е Андариел откъде има информация за тях?

# 13 762
  • Пловдив

Мързелива, ти пък защо реши, мисли, че в петък на обяд, първият почивен ден преди Великден, точно за теб ще осигурят коридори в Кауфланд?

Е, нали съм описала защо смятах, че няма да има навалица. Ето, ще се самоцитирам Simple Smile

Мислех, че повечето хора вече са напазарували за празниците и няма да е блъсканица. Мислех, че по обедно време ще е по-спокойно.

# 13 763
  • Немция
Бразилският регулаторен орган отказа одобрение за руската ваксина, обосновавайки това с липсата на данни за безопасността и ефикасността.
Cъщо така обяви, че лабораториите са открили вируси, способни да се размножават във всяка изследвана проба от Sputnik V.

Директорът на Anvisa Густаво Мендес заяви пред телевизия CNN Brazil: "Ваксината има потенциал да произведе генетично модифициран аденовирус, чиито реакции в човешкото тяло и потенциалните рискове са неизвестни."

При векторните ваксини гените E1 и E3 се изтриват по подразбиране и по този начин се правят безвредни. Изглежда обаче това не е било така при изследваните проби от Anvisa. Използваният носител на вируса "Adenovirus 5" вероятно все още е активен в тази партида на Sputnik и следователно може лесно да се размножава в тялото.

Това може да бъде опасно, особено за хора със слаба имунна система. Тъй като те получават патогена почти директно чрез спринцовка и по този начин могат да се разболеят, предупреждава американският вирусолог д-р. Анджела Расмусен от Центъра за глобална здравна наука и сигурност към Джорджтаунския университет в Twitter.

Създателят на руската ваксина Sputnik V сега обяви дело за клевета срещу бразилския регулаторен орган. Anvisa е "съзнателно разпространила невярна и неточна информация" за ваксината.
https://www.morgenpost.de/vermischtes/article232176569/corona-im … en-brasilien.html

# 13 764
Тоест колегата т, Софт Клик, ходи с цел заразяване на Ковид партита? Аз не знам в БГ какви има, чудно ми е Андариел откъде има информация за тях?

Тя търси болни за да се сближи. 🙈
В България от такова нещо смисъл няма, след като ваксините са общодостъпни. Всяка ваксина потенциално носи по-малко риск от заразяване.

Бибит, новината от Бразилия е поне на три дни и поне три пъти е съобщена в темата. 😊

# 13 765
  • Пловдив
За денонощието:

652 нови случаи,
8 864 теста,
31 починали,
6905 хоспитализирани,
674 в интензивно отделение,
12287 ваксинирани.

# 13 766
  • При семейството си
Ясно, разбрах, тя търси естествен начин за придобиване на имунитет, с цел по-наратъшни облекчения,!подобни на тези за ваксинираните.

Така не звучи толкова безумно.

# 13 767
  • на пъпа на Златията
ЕЛА  одобри ли руската ваксина?

# 13 768
  • Немция
Рорик, EMA имаш предвид, нали?
Не, ваксината Спутник още не е одобрена.

Последна редакция: сб, 01 май 2021, 01:18 от Бибит

# 13 769
✅ 213 354 ваксинирани с две дози
💉 12 287 поставени дози за деня
💉815 463 общо поставени дози
Общо 8 864 тестове за последното денонощие, от които:
🔬 6724 PCR проби
🔬 2140 БАТ проби
📊7,36% положителни (652 общо)
👥 386 PCR нови (5,74% (+))
👥 266 БАТ нови (12,43% (+)‼)
👤36 деца/ученици ‼