COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 517
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 13 770
Май нямаме шанс Европа да се опази от каквито и да е нови мутанти...
Информацията е от преди два дни:
В Рим е кацнал самолет от Индия с 10% заразени Sad
https://dariknews.bg/novini/sviat/blizo-10-ot-pytnicite-na-polet … -covid-19-2269035

# 13 771
Вчера си мислех и го коментирахме вкъщи - някакви мерки останаха ли изобщо? Публика по стадиони, отварят дискотеки и клубове, махат и зелените коридори в магазините. Нито една мярка май не остана. Вчера в рейса забелязах, че шофьора продаваше билети, а жената, която отиде да си купи билет беше без маска. Забележка няма изобщо или нещо подобно. Шофьорите знам не са задължени да носят маски, но вече и първата врата отварят и ограждения няма, продавайки билети контактуват с хората. Единствено в трамваите  са си в изцяло заградени и затворени кабинки.
Може би да са ваксинирани, знам ли.
Обаче удължиха извънредното положение.

# 13 772
  • в страната на чудесата
Извънредното положение е свързано с допълнителните плащания вероятно, а не с мерките...

# 13 773
  • София
Извънредното положение е свързано с допълнителните плащания вероятно, а не с мерките...
Обстановка е май и е свързана с възможността да се налагат мерки от здравния министър, дори сега да няма никакви. Пардон, учениците ще се въртят ПО и ДО.

# 13 774
  • София
То от таквиз положения и обстановки сме на това дередже Joy

# 13 775
  • София
Да ги връщат всички на училище и да се приключи най-накрая с това мъчение! Иначе ще стане по-лесно да ги събират по дискотеките да учат, особено зрелостниците, че и те си изпатиха доста и поне са пълнолетни почти всички към днешна дата.

# 13 776
  • София
Да ги връщат всички на училище и да се приключи най-накрая с това мъчение! Иначе ще стане по-лесно да ги събират по дискотеките да учат, особено зрелостниците, че и те си изпатиха доста.
И досега ротацията на класове не я разбирах, сега вече е пълен абсурд. Ама какво разбирам аз. Може понеже последните години бая манекенки завършиха психология сега да им търсят работа, защото работа с тази една година ДО ще има за всички с подобна специалност, в това няма спор.

# 13 777
https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/05/01/nov-cheren-covid-reko … utm_campaign=Push " Нов черен COVID рекорд отчетоха в Индия"    

"През последните 24 часа индийските лекари са регистрирали 401 993 нови случая на коронавирусна инфекция, което от началото на април е осмият световен антирекорд за ежедневното увеличение на заразените. Индийското здравно министерство заяви в събота, че общият брой на хората, заразени по време на епидемията в страната, е достигнал 19 164 969. Броят на смъртните случаи се е увеличил с 3523 на ден до 211 853, съобщава БГНЕС.

В Индия напоследък се отбелязва нарастване на броя на заразените с 1 милион на всеки три дни. На 23 април властите обявиха, че броят на заразените надхвърли 16 милиона, на 26 април лекарите регистрираха над 17 милиона заразени, а на 29 април над 18 милиона  COVID -пациенти."

# 13 778
  • Буркина Фасо
https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/05/01/nov-cheren-covid-reko … utm_campaign=Push " Нов черен COVID рекорд отчетоха в Индия"    

"През последните 24 часа индийските лекари са регистрирали 401 993 нови случая на коронавирусна инфекция, което от началото на април е осмият световен антирекорд за ежедневното увеличение на заразените. Индийското здравно министерство заяви в събота, че общият брой на хората, заразени по време на епидемията в страната, е достигнал 19 164 969. Броят на смъртните случаи се е увеличил с 3523 на ден до 211 853, съобщава БГНЕС.

В Индия напоследък се отбелязва нарастване на броя на заразените с 1 милион на всеки три дни. На 23 април властите обявиха, че броят на заразените надхвърли 16 милиона, на 26 април лекарите регистрираха над 17 милиона заразени, а на 29 април над 18 милиона  COVID -пациенти."
ако броя на заразените се отнесе към жителите на Индия (те са над 1 млрд.) ще излезе, че са по-добре като показатели отколкото нас  в този момент. не е толкова страшно.

# 13 779
  • Пловдив
Май нямаме шанс Европа да се опази от каквито и да е нови мутанти...
Информацията е от преди два дни:
В Рим е кацнал самолет от Индия с 10% заразени Sad
https://dariknews.bg/novini/sviat/blizo-10-ot-pytnicite-na-polet … -covid-19-2269035

Като знаем колко бързо се разпространи британският вариант, не ми се мисли какво ще последва сега.

# 13 780
  • в страната на чудесата
Да, верно май се казва обстановка Simple Smile
Така или иначе допълнителни плащания, преструктуриране на болниците и пр са обвързани с наличие на обстановка. Не съм сигурна за плащания към бизнеса дали е така...
Аз чакам да разрешат ваксина при децата. И да бодна малкия. Иначе около мен вече няма неваксинирани. Което много ме обнадеждава.

# 13 781
  • София
Да, верно май се казва обстановка Simple Smile
Аз чакам да разрешат ваксина при децата. И да бодна малкия. Иначе около мен вече няма неваксинирани. Което много ме обнадеждава.
В Щатите не я ли разрешиха вече? Не насмогвам да следя всичко, но и аз чакам, за да се приключва тази драма.
Друго, което четох е, че Байдън маха маските за ваксинирани. Също не знам дали е така и от кога.

# 13 782
  • София
Бибит, от теб прочетох за бразилските шашми. Не им вярвам. Имам чувството че политически се надпреварват да омаскаряват Спутник. И това туткане на ЕМА.
А какво си мислят че правят н Италия с такива индийски полети не зная? За техния щам нашият Кунчев каза, че нищо не се знае, предполагам, че и ваксините не  стават...

# 13 783
Пфайзер вчера са подали заявление в ЕМА за одобрение на ваксината при деца от 12 до 16 г., в Щатите поставят на 16+, за Европа ми се губи групата 16-18 г., нали за момента е разрешена 18+?
В САЩ се очаква разрешението за децата да излезе средата на м.май, предполагам Европа ще ги последва.

# 13 784
Обстановката има значение и за фирмите. Все още много компании са на екипи и се редуват хора в офиса.
За ваксините очаквах с тия опашки вчера по коридорите да имаме нов рекорд, но са само около 12000. Предполагам извън СФ е било слабо.

Общи условия

Активация на акаунт