COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 049
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 700
Здравейте,
Включвам се с въпрос относна пср с направление. Днес ми се наложи да посетя лл, като от вчера имам лека хрема, а посещението ми беше поради друга причина. Още от вратата скочи и ме попита, дали съм с хрема , че и се струва чу говоря носово. При положителен отговор от моя страна, подскочи, каза ми да не мърдам от вратата и че съм болна от КОВИД. Попита ме за други оплаквания, аз нямам такива и тя настоява да си пусна пср, при което ми даде и направление. За нея всичко е ковид. Няма как да отрека дали имам или нямам, но не искам заради измислени симптоми да ме карантинират, защото така е написано.
Друго, което ме интересува е дали ако се окаже положителен, човек от домакинството, който е ваксиниран пак е под карантина?
Като цяло какво бихте ме посъветвали?

# 14 701
Ще те карантинират ако тестът е положителен и така трябва да бъде. Ако е отицателен няма да ти сложат карантина само по симптоми.

# 14 702
Ще те карантинират ако тестът е положителен и така трябва да бъде. Ако е отицателен няма да ти сложат карантина само по симптоми.
Това е ясно, въпросът дали  се правят някакви резултати по описани симптоми в направлението. Имам доста познати с красноречиви резултати

# 14 703
Това е ясно, въпросът дали  се правят някакви резултати по описани симптоми в направлението. Имам доста познати с красноречиви резултати
Тестът или е положителен, или е отрицателен, независимо от симптомите и какво е описано в направлението. На база на положителен резултат те карантинират, за да не заразяваш други хора. Сега, ако си от вярващите в конспирации и как лабораториите нарочно бълват фалшиви положителни тестове, няма как да ти се помогне със съвет.

# 14 704
  • Там,където се събуждам щастлива.
По принцип в Нидерландия също може една ваксина след преболедуване. Обаче, не попълват сертификата за ваксинация при една ваксина.
Надявам се утре да внесат малко яснота какво ще правят в следващите седмици. Включително и за ваканциите.

# 14 705
Здравейте,
Включвам се с въпрос относна пср с направление. Днес ми се наложи да посетя лл, като от вчера имам лека хрема, а посещението ми беше поради друга причина. Още от вратата скочи и ме попита, дали съм с хрема , че и се струва чу говоря носово. При положителен отговор от моя страна, подскочи, каза ми да не мърдам от вратата и че съм болна от КОВИД. Попита ме за други оплаквания, аз нямам такива и тя настоява да си пусна пср, при което ми даде и направление. За нея всичко е ковид. Няма как да отрека дали имам или нямам, но не искам заради измислени симптоми да ме карантинират, защото така е написано.
Друго, което ме интересува е дали ако се окаже положителен, човек от домакинството, който е ваксиниран пак е под карантина?
Като цяло какво бихте ме посъветвали?
А лл не се ли е ваксинирала, какво още подскачат.
Дано сте здрави, но ще е интересно да проследим развитието при вас.

Кога най- после ще извадят ваксинираните от карантината, се питам.

# 14 706
Изобщо не смятам да изследвам антитела.
Ще си сложа втората доза и тогава.
И да са много, не виждам как ще ми навредят.
Моите и без това бяха средна хубост, сигурно е нямало никакви преди първата.
А това, че организмът ми познавал вируса, хич не беше убедително, предвид бурната реакция.

# 14 707
Не вярвам лабораториите да правят шашми да фалшифицират резултати на база симптоми. Не виждам за какво да си слагат главата в торбата. Те парите си ги взимат независимо от резултата от теста.

# 14 708
А това, че организмът ми познавал вируса, хич не беше убедително, предвид бурната реакция.
То и аз си мислех да изследвам преди първа доза, между двете дози, сега пак съм с намерение.
Ми ако излязат много, ще започне да ме гложде кога ще намалеят. Айде пак. Кога брустер ? Ами ако пък нямам антитела ?
Та - дано се ваксинираме и няма заразоносители , че да не опираме до личен профил.

# 14 709
Не вярвам лабораториите да правят шашми да фалшифицират резултати на база симптоми. Не виждам за какво да си слагат главата в торбата. Те парите си ги взимат независимо от резултата от теста.

Откога в направления за изследване пишат симптоми?
Това да не е амбулаторен лист?

# 14 710
Цитат на: DeVa® [spoiler
Цитат
link=topic=1308546.msg42813833#msg42813833 date=1620646387]
[/spoiler]

DeVa,
А на мен ми се "върти" в главата, че по-бурната реакция след ваксината отдаваха точно на това, че вече си се срещал в вируса. Но вече не помня къде го четох/чух. Но това са само предположения, защото сигурно има бурни реакции на ваксината и без човек да се е срещал с вируса.

# 14 711

Откога в направления за изследване пишат симптоми?
Това да не е амбулаторен лист?
Не, винаги пишат нещо в лявята част. Ето тук.
Иначе имам  познати с положштелен и отрицателен тест в един и същи ден и други случаи, затова ми е интересно дали има хора, с грипоподобни симптоми и отрицателен тест понеже е ясно, че не всичко е ковид.

# 14 712
Пишат се май два симптома, за да ти направят безплатен ПСР тест и за да ти се спестят стотина лева.
В случая всичкото е проформа. Отдавна се знае, че по телефона веднага ти се издава направление за безплатен пср, като редовно се пише, хрема, отпадналост и готово или пък липса на мирис...

Днес в Чехия са отворили магазините след шестмесечно затваряне, а от утре всички над 45 години може да се регистрират за ваксина.
https://www.24chasa.bg/novini/article/9780646

# 14 713
О, не знам какво се пише в направление за изследвания, но въпросът така беше поставен..

# 14 714
Скрит текст:
Цитат на: DeVa® [quote
link=topic=1308546.msg42813833#msg42813833 date=1620646387]

DeVa,
А на мен ми се "върти" в главата, че по-бурната реакция след ваксината отдаваха точно на това, че вече си се срещал в вируса. Но вече не помня къде го четох/чух. Но това са само предположения, защото сигурно има бурни реакции на ваксината и без човек да се е срещал с вируса.
[/quote]
Явно е индивидуално. Аз изкарах Ковид сравнително тежко в края на ноември. Имах много висок титър на антитела. Ваксинирах се с първа доза Пфайзер преди две седмици и нямах никакви странични реакции.

Общи условия

Активация на акаунт