COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 152
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 20 790
Цитат
Докато смъртните случаи няма как да не се отчетат.
Отчитат се, естествено. Но това е бройката на починалите с положителен тест в болниците. Останалите - болни, но с отрицателен по различни причини тест или в дома си, не се отчитат към тази смъртност.

Цитат
При този брой хоспитализирани и при тази смъртност и лев бонус не заслужават.
Спряха им "бонусите" отдавна.
Направо се чудя как работят тези хора, при това отношение от пациентите - за 500 евро отгоре им изливат тонове помия. Неотчитайки, че това са хора, които денонощно, зарязвайки семействата си, поверявайки грижата на децата си на друг, се борят за живота ни. С изключително ниските си заплати, изкарани след 6 години учене, 4-6 години специализация, изключително натоварваща физически и психически работа - а пациентите им им броят хапките. Както на Кантарджиев - колко много бил взел за участието си - а всъщност нищо не е взел, даже болен, не терапия човека работил, заради такива като нас...
Вместо да се обединим и да стоим на палатки да вдигнат на нашите лекари заплатите...
А като видят, че не се отказваме, ще стане по-лесно като искаме и за учителите, полицаите, шивачките...

# 20 791
  • София
Мангъров е специалист, но повече от това е взел политически и други пристрастия повече от специалността си,  което прави мнението му не особено меродавно.

# 20 792
  • в страната на чудесата
...Толкова е прозрачно и манипулирано всичко, чак се чудя как се намират хора, които вярват на “реалните” данни от болниците.
Но всеки си знае на какво предпочита да се довери.
Той докладът за кризата вече излезе и е достатъчно показателен.
Може ли да ни обясниш за какво е показателен доклада?
И също да ни съобщиш кое е манипулирано, а и кой къде “точи”? Другото се нарича набеждаване и се класифицира по определен начин.

# 20 793
Аз пък съм почти убедена, че сега като няма натиск към болниците има прием на  случаи, които не са за болница, за да си капят едни пари. За всички други заболявания точат яко пари с хоспитализации, защо да не го правят и с Ковид. За мен това е причината, че намаляват с големи темпове хоспитализираните. Сега знам, че някои ще пита кой лек случай доброволно ще влезе в болница - ами аз например имам един познат, който така влезе миналата година (пак не бяха още препълнени болниците), за да му е по-спокойно. Отделно има хора, на които ако им каже лекар - по-добре да влезеш в болница - слушат и изпълняват.

Иначе се зачудих ваксината за полио колко години е била изпитвана, преди да бъде одобрена и да почне да се използва?

# 20 794
Само да споделя най-новите ми наблюдения за Австрия - в случай, че есента коментираме колко строго са ги държали, а пак са се заразили и как е станало това нещо.

На съседната маса вчера в заведение хората съвсем открито си говориха как си фалшифицирали pdf и никога не са се тествали наистина, а могат да правят каквото си поискат. И как еди-кой-си албански лекар щял да им сложи стикери за ваксинация, ако се наложи.

"Мижи да те лъжем" е положението, както и се очакваше при думата "задължително".

# 20 795
  • София
Къде/ кога се съобщава, че са спрели бонусите за първа линия?
За май не са платени, но не пише че по принцип се спират
Проф. Асен Балтов към МЗ: Къде са парите на медиците за първа линия за май?
http://epicenter.bg/article/Prof--Asen-Baltov--Kade-sa-parite-na … iniya-/253211/2/0

# 20 796
Аз пък съм почти убедена, че сега като няма натиск към болниците има прием на  случаи, които не са за болница, за да си капят едни пари. За всички други заболявания точат яко пари с хоспитализации, защо да не го правят и с Ковид. За мен това е причината, че намаляват с големи темпове хоспитализираните. Сега знам, че някои ще пита кой лек случай доброволно ще влезе в болница - ами аз например имам един познат, който така влезе миналата година (пак не бяха още препълнени болниците), за да му е по-спокойно. Отделно има хора, на които ако им каже лекар - по-добре да влезеш в болница - слушат и изпълняват.

Иначе се зачудих ваксината за полио колко години е била изпитвана, преди да бъде одобрена и да почне да се използва?
Лека моя (която е лекар) преди седмица-две писа, че едвам са успели да вкарат в болница наистина нуждаещ се човек, защото почти всички ковид отделения в София са закрити.
За ваксината за полио гледах филм по един от документалните канали. Много бързо е разработена и веднага са започнали масово да ваксинират всички деца в САЩ (както става сега). Тя е с умъртвен вирус. Произвеждали са я няколко фирми, една от които сгафила, ваксината съдържала живи вируси и заразила не малко деца. Веднага са хванали фирмата, понесла си последствията и продължили със същата скорост ваксинацията. Изобщо не са чакали 10-20 години разни фази. Защото са преценили че масовото осакатяване на деца е много по-лошо.

# 20 797
Сега даваха по тв за  Куба как сами са си решили проблема с ковид.
Разработили са си своя собствена ваксина / по-точно работи се  по 6 ваксини, но 2 са одобрени засега и се прилагат/.
Започват ваксинацията преди 1 месец, населението на Куба е 11млн.  и до момента са ваксинирани близо 4млн., до края на годината ще е ваксинирано цялото население. Хората имат пълно доверие на здравната система и всичко върви без никакви проблеми.
Спазват мерките и указанията на властите....Също така си мисля, че и медиците в Куба са на ниво, защото до момента имат 200 000 заразени, 1 300 са починали. 
В България от 420 000 заразени, починали са 18 000..

# 20 798
Д-р Аспарух Илиев е експерт по безопасност на ваксините и е работел като такъв към германската агенция по лекарствени средства. Абсурдно е изобщо да се сравнява с Мангъров, който действително може да се води за "специалист" само в България и никъде другаде.
Мангъров е доцент, а не обикновен доктор, но в България някои хора не се интересуват дали някой е учил и трудил повечко.

# 20 799
Не че може да се сравняваме в болничното лечение с Канада, но все пак:
https://www.cp24.com/news/covid-hospitalization-costs-23-000-per … ge-cihi-1.5361590

Данните от канадския институт за здравна информация показват , че  COVID-19-свързани хоспитализации в Канада струват $ 23,000 на престой - около четири пъти повече от средното.
CIHI казва, че средната продължителност на престоя за COVID, свързани с хоспитализация в Канада е две седмици.
Агенцията е разгледала данни от януари до ноември 2020 г., но не включва Квебек.

В този период от време, оценената обща цена на COVID-19-свързани хоспитализации в Канада е повече от $317 милион.
Имаше почти 14 000 болнични престои за пациенти с диагноза COVID-19 в Канада между януари и ноември, заедно с повече от 85,400 посещения на спешния отдел за COVID-19.
От 13,906 свързани с COVID хоспитализации, CIHI установи, че 57.1 на сто са били освободени у дома, а 18.7 на сто (2,605) умира в болница.
Още 14,2% са прехвърлени в друг болничен център.

Превод - Гугъл.
Скрит текст:
Всеки може да потърси подобна инфорамиция за дадена държава.
И, между другото, подобни данни показват и колко е "икономически изгодно" на държавата и данъкоплатците да се заразяваме на воля и да се пълнят болниците..

# 20 800
Днес от над 1300 хоспитализирани, само 7 оздравели, би трябвало да са много повече...изобщо не намаляват хоспитализираните вече повече от месец..дори по 2 седмици да ги държат в болница, щяха да са излекувани и изписани вече, при положение че не постъпват много нови напоследък..

# 20 801
Явно нито е лесно, нито бързо лекуването/излекуването от ковид.

# 20 802
И в Пловдив закриват отделение.
Не знам как някои си мислят, че мними болни прибират, само и само да имаме бройки?
То сега е рай да се точат други пътеки, не е само КОВИД. Ако търсим конспирации.

# 20 803
Явно нито е лесно, нито бързо лекуването/излекуването от ковид.
Разбира се , че не е лесно и бързо, даже е много трудно, а за съжаление понякога и невъзможно...Просто си мисля, че при предходните вълни не беше така...месец след приключване на вълната, болните намаляваха по-бързо

# 20 804
Защото не бяха достигнали 10 000.....

Общи условия

Активация на акаунт