COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 116
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 20 820
Не го разбирам това изхвърляне на ваксини, да ги бяха дарили на някоя държава..

# 20 821
В Англия сам записваш удобен за себе си час.
Както и за лл, зъболекар и т.н.
При промяна трябва да уведомиш най-късно 24ч. преди запазения час.
При моя зъболекар ако не си уведомил, че няма да отидеш на запазения час глобата е £20.

# 20 822
  • София
Даряването не е чак толкова лесно, то също прави разходи. За да дариш трябва да се охарчиш още.

# 20 823
Властите, Нот Simple Smile
Софти да каже подробно, но в ук ти назначават часа в повечето тръстове

Не властите. Сам си запазваш час през портал или телефон за ваксинационен център, при ЛЛ по телефона или на място.

Хората запазвали наред и не ходели, после сигурно запазват за друг ден. Което струва пари за персонал, наем на помещения и изхвърлени ваксини.

При нашия зъболекар е 70 евро глобата. Не е масова практика де. При ЛЛ няма такива неща.

# 20 824
Е знам, че транспортът е доста скъп, но може и да има някакъв начин.. може другата страна да е склонна да си поеме транспорта, де да знам.

# 20 825
Да ви глобяват тогава, щом сте безотговорни😀, чудно, че чак сега са се сетили.

Тук при нас все още записва ли се някой през портала за ваксини, знаете ли?

# 20 826
Държат ги до последно, а после няма как да ги дарят в последния момент. И транспортът, и цялата организация е скъпа.
Четох в немска медия, че и Румъния както и България се готвят да хвърлят ваксини. И в Германия ще изхвърлят огромно количество АЗ. Всички с първа доза АЗ вече ще слагат Бионтех или Модерна. Между другото, домашните лекари се оплакват, че хората масово си отказвали часовете за втора доза, защото били объркани от изненадващото решение на STIKO. Самите лекари били объркани и не знаели какво да обясняват на пациентите.

Notaris, ако измислят и такава глоба, рязко ще спаднат записаните часове. Мъжът ми онзи ден имаше час за 16.30 за лекар Тръгнал по- рано от работа, само че в 14.30 спрял в задръстване и си остана там до 18.30. Катастрофа с камион и затварят магистралата. В такива ситуации хиляди хора остават блокирани, понякога по 10-12 часа. Е как да спази часа? И въобще всичко се случва и няма как часове по-рано да знаеш.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 20:08 от Анонимен

# 20 827
Даряването не е чак толкова лесно, то също прави разходи. За да дариш трябва да се охарчиш още.
Това го обясни министъра ако не греша, че процедурите с даряване са много сложни. Нали си спомняте как Турция ни дариха някакви лекарства преди години и се разрази гигантски скандал и се поискаха оставки ... общо взето болните да се оправят както намерят за добре и да не разчитат на държавата.

# 20 828
  • София
Според Кацаров:
Засега няма риск да унищожаваме ваксини. На първите ще им изтече срокът на годност на 31 август, има още 2 месеца.
И още - защо у нас няма материални поощрения за ваксиниране:
Възможно е да има стимули за ваксиниране, държавите пробват различни начини. Но аз искам да видя хората да се ваксинират, защото разумът им го казва. Ще е успех да ги убедим, но всеки сам ще реши. Допустимо е да се помисли за стимули, но има и елемент на подкуп. Какъв по-голям стимул може да има от собствения ти живот, попита реторично той.
А това може би обяснява промяната в отношението на самия Кацаров към пандемията:
Д-р Кацаров призна, че е изкарал ковид тежко в болница, с двустранна пневмония. Принудително влязох, ако зависеше от мен, щях да изчакам, но сигурно щеше да е грешка. Нито за миг не съм се чувствал обречен, но изчаках 6 месеца и се ваксинирах, обясни той.
от ТУК

# 20 829
  • в страната на чудесата
ОФ, говорите си ей така
Не могат да бъдат дарени според еу договори.

# 20 830
Ми да, няма далавера. На който му трябват, да ходи да си купи.

# 20 831
  • Буркина Фасо
можеш да ги продадеш. за 1 лв.

# 20 832
Оффф, имало елемент на подкуп, дрън дрън, да си признават, че просто не им се дават пари за стимулиране.

# 20 833
Аз не намирам за редно да се раздават пари за да се ваксинират "колебаещите" се. А и как така са твърдо против, но с 50 лева ще размислят? Най-много в махалите да размислят. Всъщност няма да се учудя, ако там ваксинираните са повече отколкото сред "бялото" население. Най- малкото, има доста гурбетчии, които постоянно пътуват до България и обратно в Западна Европа.

# 20 834
  • София
Откъде-накъде ще се дават пари на тези, които се мотаят и не искат! Получава се като в училище - на този, който си може, него го товарим и искаме още, а на този, който е мързелив или не иска, или не може - аман.-заман, всичко ще ти дам, само се съгласи".  Ако ще дават пари на тези, които сега се колебаят, да дадат също толкова пари поощрителни за тези, които досега се ваксинирахме. Иначе се поощрява негативното поведение. Има други лостове - ето, като не може без ваксина -няма да получиш някакво благо или ще има косвена санкция. Ако щеш!

Общи условия

Активация на акаунт