COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 457
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 555
  • София
Скрит текст:
Истината е, че децата на неваксинираните родители по никакъв начин не са отговорни,  че родителите им не са го направили.
Но пък звучи малко странно, ако хора, които смятат, че Covid убива само болните и тези, които така или иначе този живот не го живеят както трябва и не им е нужен, виждат  фашизъм и дискриминация в една привилегия за ваксинираните.
Решението е в честото тестване,но проблемът е, че и тестовете, по думите на някои хора, увреждат психически и физически децата.
Последно ни остава  да разчитаме, че едни умни хора ще измислят лечение и да се свършва вече с тази ценностна борба.
И аз се надявам на лекарство, но се питам как точно едно новоизобретено лекарство конкретно за COVID-19 ще бъде тествано и как ще бъде доказано, че е ефективно и безвредно? Колко време ще отнеме и през колко фази ще мине? Не знам точно каква е процедурата, но много се съмнявам да е по-облекчена от тази с ваксините. Та по каква логика едно такова лекарство ще се ползва с по-голямо доверие сред скептиците в сравнение с ваксините? Щото то в началото и ваксини искаха, ама после се усетиха, че били експериментални. А лекарството няма ли да е експериментално? newsm78

# 21 556
Нотариус, разбрах те. Турчинът създал ваксината на Бионтех е всъщност евреин.
Сега остава и някой да спомене че на Пфайзер директора евреин, ама роден в Гърция и я забъркахме една (хем евреин, хем от Гърция) Smile

# 21 557
  • в страната на чудесата
Болните са друга бира - опре ли ножа до кокала са готови и с втора фаза да пробват. Ремдезивир е с купища нежелани ефекти. Не знам някой да го е отказал, зорлем се бутат даже...

# 21 558
Скрит текст:
Истината е, че децата на неваксинираните родители по никакъв начин не са отговорни,  че родителите им не са го направили. Л
Но пък звучи малко странно, ако хора, които смятат, че Covid убива само болните и тези, които така или иначе този живот не го живеят както трябва и не им е нужен, виждат  фашизъм и дискриминация в една привилегия за ваксинираните.
Решението е в честото тестване,но проблемът е, че и тестовете, по думите на някои хора, увреждат психически и физически децата.
Последно ни остава  да разчитаме, че едни умни хора ще измислят лечение и да се свършва вече с тази ценностна борба.
И аз се надявам на лекарство, но се питам как точно едно новоизобретено лекарство конкретно за COVID-19 ще бъде тествано и как ще бъде доказано, че е ефективно и безвредно? Колко време ще отнеме и през колко фази ще мине? Не знам точно каква е процедурата, но много се съмнявам да е по-облекчена от тази с ваксините. Та по каква логика едно такова лекарство ще се ползва с по-голямо доверие сред скептиците в сравнение с ваксините? Щото то в началото и ваксини искаха, ама после се усетиха, че били експериментални. А лекарството няма ли да е експериментално? newsm78
Я човек стигне до лекарство, я не. Може да не се зарази, може да се зарази, но да не разбере, а може да се зарази и да го изкара много леко. Има много варианти да не се стигне до експерименталното лекарство, но масово се агитира всеки да се бодне с експерименталната ваксина. Има разлика нали?

# 21 559
  • София
Нотарис, не си чул лекар да се оплаква от Ковида? Сериозно? Познавам една сестра, работеща по нежелание в Ковид отделение, знам какво казва и то не е да вика ура за тъпите 1000 лв. Сега си е пак в старото отделение и е добре, хич и не иска да я привикат на Ковида, ако пак имаме вълна. Първа се ваксинира, още декември.

# 21 560
Ваксинирайки се не само искам да защитя себе си и семейството си, но и допринасям и се "жертвам" за наУката Nerd и за това след няколко години на изпитание, след фаза 3, 4, 5 и емнайсет, неваксинираните да си кажат:
"Ха ето тия, тия и тия хора се подложиха на тоя "експеримент", за да можем ние сега да разполагаме с безопастни и изпитани ваксини за това заболяване.” Wink
Не заслужват ли някакво поощрение поне, тези които се ваксинират. То бива, бива благодарност. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 21 561
  • Terra incognita
Добре де, едно не мога да разбера. Тук вече има голям процент ваксинирани с две дози, но въпреки това новозаразените скочиха за едно денонощие от 0.3% на 0.6%. И общо взето нищо не се е променило от миналата година. Почвам да се замислям дали тези ваксини действат срещу делтата. Изглежда, че се задава нова вълна. Няма ли край този ужас?

# 21 562
Ваксинирайки се не само искам да защитя себе си и семейството си, но и допринасям и се "жертвам" за наУката Nerd и за това след няколко години на изпитание, след фаза 3, 4, 5 и емнайсет, неваксинираните да си кажат:
"Ха ето тия, тия и тия хора се подложиха на тоя "експеримент", за да можем ние сега да разполагаме с безопастни и изпитани ваксини за това заболяване.” Wink
Не заслужват ли някакво поощрение поне, тези които се ваксинират. То бива, бива благодарност. Stuck Out Tongue Winking Eye
Изобщо не съм го приела, че се жертвам за науката. Възползвах се от нея. При първата възможност за свободно ваксиниране. А благодарности за тези, които за по-  малко от година го направиха възможно. Спомнете си какво си пишехме миналата година по това време.

# 21 563
  • в страната на чудесата
Къде е тук?

# 21 564
  • Terra incognita

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 23:12 от VickyTaylor

# 21 565
Всички участващи в експеримента имат моите адмирации. Но е очевидно, че повечето не се задоволяват с това да участват и да имат защита, а искат привилегии (т.е. искат си нормалните права, но само за тях, а не за всички). На това няма как да ръкопляскам, не е много доблестно.

# 21 566
Нотарис, не си чул лекар да се оплаква от Ковида? Сериозно? Познавам една сестра, работеща по нежелание в Ковид отделение, знам какво казва и то не е да вика ура за тъпите 1000 лв. Сега си е пак в старото отделение и е добре, хич и не иска да я привикат на Ковида, ако пак имаме вълна. Първа се ваксинира, още декември.
И аз знам при това за лекари. Ортопед го навряха да дава дежурства в ковид отделение есента, без да го питат иска ли. Ако откаже - да си търси друга работа. Млад лекар, в ковид интензивно - тотален бърн аут, от факта, че умират ора и нищо не може да направи. Читавите лекари изобщо не се бутат за 1000 лв., стресът, който преживяват, е много голям и не си заслужава парите.

# 21 567
  • София
На мен адмирации не ми трябват. От никого.
Искам ако аз или близките ми се разболеят от каквото и да било, да се лекуват в болница спокойно, да има места и лекари, а не да се затварят отделения, за да ги превръщат в Ковид такива. При положение, че има ваксина.
Това ми е една от основните  причини да искам да има масова ваксинация.

# 21 568
Разбира се, че е дискриминация. Разбира се, че няма как децата да се делят. Защото децата не ходят само на градина и вкъщи. Вечер, ваксинираното семейство може да реши да отиде на гости на неваксинираните си съседи. На слвдващия ден детето на ваксинираното семейство ще отиде отново на градина. Защото може. И така, веригата може да продължи до безкрай.
За мен и изключително правилна мярката.
Както от градина се спират деца без имунизации, така следва да се спират и деца на неваксинирани срещу ковид родители по време на пик.
Може, ако ваксината е задължителна, ако се изследва ПСР, ако се изследва с тест за антитела. При ваксина, пусната с предварително одобрение, чийто ефекти и дефекти не са ясни, не е редно.

# 21 569
  • Mediterraneo
И в Испания скачат заразените. От утре влизат в сила нови мерки, даваме крачка назад. Тъкмо разхлабиха това- онова, махнахме маските на открито, сега пак назад. Голямо танго.

Общи условия

Активация на акаунт