COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 333
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 570
  • Terra incognita
И в Испания скачат заразените. От утре влизат в сила нови мерки, даваме крачка назад. Тъкмо разхлабиха това- онова, махнахме маските на открито, сега пак назад. Голямо танго.
Защо се получава така? Нали тече масова ваксинация? Има ли някакви данни с какъв ваксинационен статут са новозаразените?

# 21 571
  • Mediterraneo
Честно казано, и да има данни, нито съм търсила, нито ме интересува.

# 21 572
Испания, Нидерландия, Великобритания, Русия, всички ни чакат крачки назад. Някои ги чака много голяма крачка.
Как защо? Защото много по-голям процент трябва да са ваксинираните от настоящия при наличието на нови и по-агресивни варианти.

# 21 573
Скрит текст:
Нотарис, не си чул лекар да се оплаква от Ковида? Сериозно? Познавам една сестра, работеща по нежелание в Ковид отделение, знам какво казва и то не е да вика ура за тъпите 1000 лв. Сега си е пак в старото отделение и е добре, хич и не иска да я привикат на Ковида, ако пак имаме вълна. Първа се ваксинира, още декември.
И аз знам при това за лекари. Ортопед го навряха да дава дежурства в ковид отделение есента, без да го питат иска ли. Ако откаже - да си търси друга работа. Млад лекар, в ковид интензивно - тотален бърн аут, от факта, че умират ора и нищо не може да направи. Читавите лекари изобщо не се бутат за 1000 лв., стресът, който преживяват, е много голям и не си заслужава парите.

Ох, добре, че има и нечитави лекари, че иначе не знам кой щеше да ги лекува тия хора... Даже някои от нечитавите и до бърн аут не стигнаха, но то си е до психическа устойчивост. Тази професия не е за психически лабилни хора.
Всъщност... що за отношение и що за епитети?

# 21 574
Твоят мъж е единственото изключение, за което съм чувала, ако е вярно изобщо. В България всички познати  ми медицински и немедицински кадри около ковид отделенията не се бутаха да са там, ни за 1000, ни за 10 000 лева. Не са отказвали да лекуват, но нямат желание, а бърнаут за някои беше наистина сериозен.

# 21 575
Тая сестра, онзи лекар; аз ви говоря генерално, вие на стрина Пена братовчедката ……. И въобще не става дума за ковид отделенията. Мислете малко отвъд вашия кръг.

Великобритания е само напред - махат мерките. Надявам се на испанците да не им нахлузят напълно безсмислено маските по улиците на 35С на сянка и да им върнат вечерния час.
А Нидерландия, ех, пак суринамците са виновни.

# 21 576
Скрит текст:
Твоят мъж е единственото изключение, за което съм чувала, ако е вярно изобщо. В България всички познати  ми медицински и немедицински кадри около ковид отделенията не се бутаха да са там, ни за 1000, ни за 10 000 лева. Не са отказвали да лекуват, но нямат желание, а бърнаут за някои беше наистина сериозен.

Не, не е само моят мъж, още трима познавам, които бяха по ковид отделенията с месеци, никой не е с бърн аут. Явно са нечитави, какво да се прави, с това разполагаме...

# 21 577
  • София
Ти глобалния си поглед на база на какво го насочи?

# 21 578
Всички участващи в експеримента имат моите адмирации. Но е очевидно, че повечето не се задоволяват с това да участват и да имат защита, а искат привилегии (т.е. искат си нормалните права, но само за тях, а не за всички). На това няма как да ръкопляскам, не е много доблестно.
Ако под привилегии имаш предвид нормални права, би ли посочила пример, предвид пандемичната реалност. Моля, нека примерите са съобразени с действителността и не си пишем приказки в стил " няма вирус".

Мога да дам реален конкретен  пример от моя делник. Аз не виждам как може един неваксиниран да има право да не си прави 2Х седмично профилактичен  бърз тест на работното място.
Ваксинираните имат нормалното право ( привилегията)  да не се тестват по задължение, а само доброволно.

Ваксината срещу ковид не може да се приравнява с редовните, клинично изпитани и проверени с годините ваксини. Ковид- васкините са все още на експериментално ниво и не се знае какви ще са последствията от тях върху организма в дългосрочен план.
Че то и лекарството за Ковид няма как да бъде проверено с годините. И ще е " експериментално".
Има много неекспериментални  лекарства, които са с дълги и предълги описания за странични ефекти.
И какво означава изобщо, " проверени с годините ваксини", при положение, че ваксините са продукт, който винаги е носил своите рискове от странични реакции, дори  "най- проверените"!

Интересно ми е хората, които разсъждават така, все пак някога биха ли си поставили Ковид ваксина?
Усещането ми е, че има нагласа да се чака и наблюдава как хората, които са се ваксинирали се справят, т.е. как оцеляват.
И ако след найсе години с тях, опитните зайчета,  нищо лошо не се случи,  значи-  ето, вече може да се ваксинираме и ние, искащите гаранции и сигурност за безсмъртието си.

# 21 579
Всички участващи в експеримента имат моите адмирации. Но е очевидно, че повечето не се задоволяват с това да участват и да имат защита, а искат привилегии (т.е. искат си нормалните права, но само за тях, а не за всички). На това няма как да ръкопляскам, не е много доблестно.
Сериозно ли не разбираш, че ако децата в ДГ се изпозаразят, задължително ще занесат вируса у дома? И има  разлика, дали тези деца ще занесат вируса на двама ваксинирани родители, или на двама, които може да са боледували, може и да не са, но да си мислят че са боледували. Нали се сещаш, че има и хора, които не са си правили тестове, ама са решили че са го минали. И Мангъров твърдеше, че го е минал, и Чорбанов, ама за Чорбанов се оказа, че все пак не го е бил минал.

# 21 580
Нотарис, Великобритания зимата беше в същата ситуация. В неделя се каза, че училищата няма да се затварят, защото образованието е приоритет. В понеделник дъщеря би беше на училище. Вечерта имаше пресконференция. Във вторник всичко затвори (което не беше де). Та, Великобритания докато не мине датата, че и още седмица-две, не й вярвам на отварянето. Колкото и нотификации да ми изпратиха всички самолетни приложения да съм си купела билети.

Ако под привилегии имаш предвид нормални права, би ли посочила пример, предвид пандемичната реалност. Моля, нека примерите са съобразени с действителността и не си пишем приказки в стил " няма вирус".

Мога да дам реален конкретен  пример от моя делник. Аз не виждам как може един неваксиниран да има право да не си прави 2Х седмично профилактичен  бърз тест на работното място.
Ваксинираните имат нормалното право ( привилегията)  да не се тестват по задължение, а само доброволно.

Ваксината срещу ковид не може да се приравнява с редовните, клинично изпитани и проверени с годините ваксини. Ковид- васкините са все още на експериментално ниво и не се знае какви ще са последствията от тях върху организма в дългосрочен план.
Че то и лекарството за Ковид няма как да бъде проверено с годините. И ще е " експериментално".
Има много неекспериментални  лекарства, които са с дълги и предълги описания за странични ефекти.
И какво означава изобщо, " проверени с годините ваксини", при положение, че ваксините са продукт, който винаги е носил своите рискове от странични реакции, дори  "най- проверените"!

Интересно ми е хората, които разсъждават така, все пак някога биха ли си поставили Ковид ваксина?
Усещането ми е, че има нагласа да се чака и наблюдава как хората, които са се ваксинирали се справят, т.е. как оцеляват.
И ако след найсе години с тях, опитните зайчета,  нищо лошо не се случи,  значи-  ето, вече може да се ваксинираме и ние, искащите гаранции и сигурност за безсмъртието си.

Ами, на това му се казва период на нормално тестване на ваксина. Съвсем нормално е да има такива хора, не знам дали е нормално да са мнозинство. Стандартният изпитателен срок на ваксина беше 2 г.? (По спомен) Вероятно във всяко общество има хора, който не биха приели да участват в тестовете на ваксина.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 00:16 от brumm

# 21 581
  • Там,където се събуждам щастлива.

В уърлд метъра са предоставили нова опция , изменение на вируса на седмична база ...
България има минус 4%  на случаите предходна с последна седмица.
Германия има плюс 13%
притеснителни данни за
Нидерландия плюс 179%
Гърция плюс 183%
Испания плюс 148%

https://www.worldometers.info/coronavirus/weekly-trends/#weekly_table
Дали чете Калинка да ни обясни защо са се изпуснали така в Нидерландия.

Гърция и Испания ясно, там купонът не спира.

И в Нидерландия е купон до купон. Като невидяли. 60% са заразените между 16 и 24 години. Масови огнища от дискотеки. Разликата с България е, че за следващата дискотека пак им трябва тест и така ги хващат. Голяма част нямат и симптоми и ако не са имали зор за дискотека, нямаше и да разберат, че са заразени. В добавка е имало места със слаб контрол. Ще ги затварят такива в най-скоро време.
Интересното е, че в болницата са около 200 с Ковид и 160 интензивно. Починали малко. Голям % ваксинация 40+.

# 21 582
Ти глобалния си поглед на база на какво го насочи?
Вирусът не ми е изтрил от сивото вещество, надявам се. Иначе може да питаш пулмолозите, дето никой не ги знаеше, че съществуват, кардиолози, съдови хирурзи, рентгенолози, УНГ, ендокринолози, педиатрите, разните му инфекционисти, джипитата, куку докторите, дори психотерапевтите и още куп други, дето само Лейка ги знае.

За фармата да не отварям дума, не десет, двайсет години са напред.

И, освен медицинските бизнеси, има още хиляди бизнеси, които печелят от пандемията, но това не е темата ни.

Да, Калинка, на дъщеря ми от тайфата миналата година поне десетина 18-19 годишни го изкараха и нищо им нямаше реално, само един пет дни температура.

Редактирам се, защото последният пост е мой - 55 заразени, 5 починали за последното денонощие, ние сме в някаква паралелна вселена, дано да е все така.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 00:44 от Notaris

# 21 583
Испания, Нидерландия, Великобритания, Русия, всички ни чакат крачки назад. Някои ги чака много голяма крачка.
Как защо? Защото много по-голям процент трябва да са ваксинираните от настоящия при наличието на нови и по-агресивни варианти.
В България от стотината секвестирани проби почти всички се оказаха британски и делта. Като делтата е с превес в София. Купоните текат с пълна сила, а в делничен ден имаме само 55 нови случая. Активните, хоспитализираните и интензивните продължават да намаляват.

# 21 584
  • Немция
И в Нидерландия е купон до купон. Като невидяли. 60% са заразените между 16 и 24 години. Масови огнища от дискотеки. Разликата с България е, че за следващата дискотека пак им трябва тест и така ги хващат. Голяма част нямат и симптоми и ако не са имали зор за дискотека, нямаше и да разберат, че са заразени. В добавка е имало места със слаб контрол. Ще ги затварят такива в най-скоро време.
И в България е купон сред младежите.
Дискотеките по морето са пълни, имам информация за там, никакви ограничения, а статистиката е необяснима, случаите в България вървят още надолу, но докога ли?
Няма логика.
В Нидерландия има тестване сред посетителите на клубове и дискотеки, така че си има обяснение и нарастването.

Липсата на тестване в България точно в тези групи е голям пропуск. Фактически не се знае какво реално се случва.

Общи условия

Активация на акаунт