COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 453
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 525
Ваксината срещу ковид не може да се приравнява с редовните, клинично изпитани и проверени с годините ваксини. Ковид- васкините са все още на експериментално ниво и не се знае какви ще са последствията от тях върху организма в дългосрочен план.

А вирусът КОВИД може ли да се сравнява с редовните, познати през годините вируси, за които има ясно лечение?
И знаят ли се последствията от КОВИД, дългосрочно.
Вече се знае, че има доста поражения, да не говорим за лонг КОВИД.

Кои са допълнителните облаги?

# 21 526
И ако ходят само ваксинирани на кино ( като знам колко са пълни салоните в нашия областен град отпреди пандемията ), от къде ще се плащат заплатите на работещите в киното?
ще плащат петорна цена на билетче:)))))
Много тъпа шега..Simple Smile
но вярна
Ти виждам си първа умница с мед да те намажем:)))
Може и с шоколад..Simple Smile Не се обиждай, но това наистина е тъпо..Нито е вярно, нито пък някога ще случи, ако наистина си мислиш, че ще стане - ето ти доказателство кой е по-умния..Няма смисъл да пълним темата с глупости..

# 21 527
Какво ли ще измислят някои през 2023 година когато ще лепнат печата на ваксините за ковид - ОФИЦИАЛНИ, Неекспериментални - не че и сега не са си пак.

# 21 528
Никой не ви задължава да се ваксинирате. Просто не е редно тези, които са ваксинирани да търпят негативи заедно с неваксинираните, това е.
Ех, този човешки стремеж да сме повече от останалите. Не може ли ваксинираните да са доволни, че са защитени след приема и на двете дози? Защо искат и допълнителни облаги?

Какво значи допълнителни облаги? А ти защо толкова много държиш хора, които са взели мерки да намалят значително риска за себе си и за обществото да търпят ограничения заедно с тези, които не са? Какъв би бил смисъла и ефекта от една такава мярка? Или теб това не те интересува, искаш всички да са в кюпа, за да нямало "дискриминация" въпреки че точно дискриминация е някой да търпи негативи заради избора на други хора.
А що се отнася до стремежа, в грешка си, стремежът е само един - нормален живот, без вирус, без нови вълни и т.н. предотвратими мизерии.

# 21 529

Ех, този човешки стремеж да сме повече от останалите. Не може ли ваксинираните да са доволни, че са защитени след приема и на двете дози? Защо искат и допълнителни облаги?

Какви допълнителни облаги? Право на децата е да получат умения, знания и социализация, но то им беше отнето, защото трябваше да се спасяват възрастните.
Сега вече има средства за ограничаване на претъпкването на болниците от възрастни - цифрите от Англия са еднозначни. Откъде накъде децата пак ще бъдат лишавани от права и ще се твърди, че правото им е някаква "допълнителна облага"?

# 21 530
А вирусът КОВИД може ли да се сравнява с редовните, познати през годините вируси, за които има ясно лечение? Не.
И знаят ли се последствията от КОВИД, дългосрочно. Не.
Вече се знае, че има доста поражения, да не говорим за лонг КОВИД. Мои познати, които караха английския щам още не са се възстановили напълно.

Кои са допълнителните облаги? .   “Предлагаме обекти със 100% ваксиниран персонал и осигурен вход само за имунизирани да не спират дейността си, дори ако са разположени в червена зона”, каза Кацаров.
Първият локдаун с КПП-тата ми се струваше като сюжет от антиутопия. Не вярвах, че всичко ще се повтори отново. Това е просто някакво безумие.

# 21 531
Да направят дискотеки за неваксинираните просто и готово Joy

# 21 532
  • в страната на чудесата
Аз не мога да ви разбера. Нали имаме 3-4-5 милиона имунни - вакс и пост ковид. Защо изобщо са нужни тези прогнози и планове. Че и спорове...Нали 2.5 млн са го изкарали? Стою и баба мира да нямат делта тревоги?

Лейка,
Ако дойде и при нас делтата, и започнат да се препълват болниците, нали лекарите и другите мед. специалисти ще са първите потърпевши.
Потърпевши ще са разболелите се. Лекарите и сестрите са си на работа. Пък и както каза питам2, повече работа, повече средства. Нито лекарите, нито сестрите са про Боно. Някои бяхме, но тогава нямаше ваксини и това ми се стори справедливо. Вече не ми се струва така. Услуга като вс останали.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 21:49 от Leika_moja

# 21 533
Да не ревете пак срещу ДО на есен.
Не, не искам ДО. Искам си една нормална учебна година. Онлайн децата нищо не научават, това е ясно на всички мисля. Но императивния подход на това правителство определено не ми допада. Добре че е временно, щото иначе не знам докъде щеше да ни докара. До вечерен час и пропуск да вървене по улицата със сигурност.

# 21 534

В уърлд метъра са предоставили нова опция , изменение на вируса на седмична база ...
България има минус 4%  на случаите предходна с последна седмица.
Германия има плюс 13%
притеснителни данни за
Нидерландия плюс 179%
Гърция плюс 183%
Испания плюс 148%

https://www.worldometers.info/coronavirus/weekly-trends/#weekly_table
Дали чете Калинка да ни обясни защо са се изпуснали така в Нидерландия.

Гърция и Испания ясно, там купонът не спира.

# 21 535
  • Mostly in my mind
Германия има плюс 13%

Нещо са се объркали в уърдометър. Съвсем сериозно. Германия има 7 дневен индекс 5, което е същото или леко по- ниско отпреди седмица. За България с това тестване не знам защо въобще коментираш нещо, а иначе официално индексът е 6,8.
То все другите са объркали. Simple Smile

# 21 536
  • в страната на чудесата
Ама Нот, и в София не спира.
Утре има джаз фест, кръчмите са пълни, театрите, нощният живот на София е отново на висота. Даже се чудя защо са ръгнали кум Гърция, та да влизат сертифицирани в таверна Simple Smile Wink

# 21 537
  • Пловдив
Едва ли. Ние това с вечерния час го пропуснахме. И много други неща пропуснахме. Спестени ни бяха тестове за фризьор, пазаруване, СМС-и за напускане на дома и прочие благини. Но българинът традиционно е мрънкало с претенции. Правата български изключват отговорности и задължения. При наличие на ваксини, хич ама хич не ми пука вече за смъртта на безсмъртните. Нося маска, въпреки ваксината, спазвам дистанция и всичко както преди да се ваксинирам, защото продължавам да смятам смъртта от ковид за напълно излишна и абсурдна. А при наличие на ваксини пък съвсем. Но от тук нататък, при наличие на избор, не ми дреме вече кой е решил да умре.

# 21 538
  • София
А това става в Гърция, известна с бунтарските настроения на населението си срещу всякакви правителствени решения:
Гърция ще обяви задължителна ваксинация за някои професионални групи от идната седмица, заявиха от гръцкото правителство след последното увеличаване на ковид инфекциите, предаде агенция Ройтерс. Биоетичната комисия на страната препоръча миналия месец задължителни ваксини за здравните работници и персонала в старческите домове като крайна мярка със специфичен времеви график, ако усилията за окуражаване на ваксинацията се окажат неефективни.
В Гърция тече дебат дали задължителната ваксинация е етична, макар че проучване на гръцката телевизия Скай в сряда показа, че мнозинството от гърците подкрепят задължителната ваксинация на специфични групи, които имат контакт с обществеността.

от ТУК
За протокола - лично аз съм против въвеждането на задължително ваксиниране. Разчитам все още на здравия разум, макар че все по-често се замислям защо ли само ние клатим глава наопаки за "Да" и "Не" - може пък да не е случайно...

# 21 539
Аз не мога да ви разбера. Нали имаме 3-4-5 милиона имунни - вакс и пост ковид. Защо изобщо са нужни тези прогнози и планове. Че и спорове...Нали 2.5 млн са го изкарали? Стою и баба мира да нямат делта тревоги?

Лейка,
Ако дойде и при нас делтата, и започнат да се препълват болниците, нали лекарите и другите мед. специалисти ще са първите потърпевши.
Я помисли малко кой ще е потърпевш. Не съм чул лекарите да се оплакват от пандемията, нито пък фармацевтите.
Това е златна мина за съсловието, поне за немалка част.

Лейче, те хората си мислят, че ограничаването само ваксинирани да ходят на кръчми е заради здравето им, а то монетата има две страни - в пембяна зона клуб 333 в Студентски гр@д ще си работи и повярвайте, вътре ще има поне 500 напълно ваксинирани с по три дози, ако трябва.

Общи условия

Активация на акаунт