COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 609
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 465
Някой слушал ли е плана, който е представил Кацаров преди малко? В дир-а са извадили като новина, че при червена зона детските градини ще работят само за деца на ваксинирани родители. В текста има уточнение и че персоналът също трябва да е 100% ваксиниран или преболедувал. При ваксинационното ни покритие, това ще създаде доста голямо разединение в обществото. Интересно какво се спряга за училищата в този план.
Супер! Значи е време да си извадя сертификата. Дано и за училищата така процедират.
Как да процедират за училищата? Да допускат само деца на ваксинирани родители? Може би е по-добре, преди да си извадиш сертификата, да прочетеш конституцията. Не за друго, а за да не си лишена от елементарна грамотност.
Съжалявам, но детето ми тази година беше първи клас. И въпреки правата които ми/му дава конституцията, заради никаквите мерки в училищата, аз бях принудена да подам заявление за обучение в домашна среда. Детето ми изкара почти целия първи клас в къщи. С всички последствия от това. Не желая и следващата учебна година да се обучава вкъщи. Със сигурност и в училищата трябва да се предприемат редица мерки. Във всички нормални държави, където здравето на народа  е приоритет, учениците отиват в клас след представяне на отрицателен антигенен тест. Тук се направи жалък опит за въвеждане на тестване в детските градини, но той беше посрещнат от яростен отпор на родителите. Не искате тестове, не искате ваксини, камо ли маски в клас. Аз пък не искам детето ми да боледува от предотвратима (вече) болест. Вече има и онлайн обучение, предлагам догодина вие да се възползвате от него, ако не желаете тестване или ваксина.

# 21 466
Е, нали ваксината го пази? Или не?
Тя дори и да ги пази, пак ще са в карантина. Поне тук е така. Миналата година нали стана с нас преди отпуската (не ги интересуват антитела и негативни тестове). Тази ще си намалим контактите преди да заминем, за да не ни изненадат пак. Добре, че сме здрави, естествено, но да не забравяме и косвените ядове. Съжалявам, но аз съм и прагматик и към днешна дата това ми е на дневен ред.

Виж, ако кажат, че за ваксинираните карантината отпада, много хора допълнително ще проявят желание. И да добавя, че, ако държавата дава помощи на бизнесите, въобще няма да им пука колко е демократично да искат тест на входа. Да бъдем реалисти.

ПП Сигурно се е чуло вече, че олимпийските игри в Токио ще бъдат без публика.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 18:41 от Анонимен

# 21 467
  • Пловдив
Планът на Кацаров още другата седмица ще е в коша за боклук, но е хубаво че някой смело извади тоягата за ваксинацията.Който и да спечели изборите в здравеопазването това трябва да му бъде приоритет.Крайно време е да се махнат маските за ваксинирани и да се дават ваучери по 300лева за хранителни стоки за вски ваксиниран.Изобщо ваксинирани не трябва да подлежат на карантина и да им бъдат налагани каквито и да е мерки.Само така може да се стимулират хората.Във всяка област трябва да се ходи по трудно достъпните села поне за ден и за 2 души само ако трябва, тъй като хората срещат затруднение да слезнат от далечни села до областния град.
Лекари съветващи млади жени да не се ваксинират защото нямало да може да имат деца са за лишаване от права.

# 21 468
  • В заешката дупка
Аз си признавам, че не очаквах България да върви толкова зле с ваксинацията. Знаех, че подобни на тукашните резултати са мираж, но това дъно, което рине България в момента…. Не знам вече и аз.

То е много хубаво, че се радват някои на демократичните северни страни. И аз се радвам, пък и никога не съм била по-доволна, че живея точно тук, където живея. Обаче  ако “демократично” хората не искаха да се ваксинират, не съм сигурна колко “демократични” щяха да са похватите и тук. 

Просто се надявам и аз до тази мярка за ДГ, която се предвижда в България, да не се налага да се стига. Ама нещо трябва да се направи да се стимулира ваксинацията. Само не ме питайте какво.

# 21 469
И ако ходят само ваксинирани на кино ( като знам колко са пълни салоните в нашия областен град отпреди пандемията ), от къде ще се плащат заплатите на работещите в киното?

# 21 470
И ако ходят само ваксинирани на кино ( като знам колко са пълни салоните в нашия областен град отпреди пандемията ), от къде ще се плащат заплатите на работещите в киното?
ще плащат петорна цена на билетче:)))))

# 21 471
Конституцията не допуска привилегии по отношение на основните права:

Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.
Има един куп дейности, които нямаш право да извършваш ако не отговаряш на определени условия. Ако излезе закон, че неваксинираните нямат право на определени дейности това не е ограничаване на конституционните им права след като никой не ги спира да изпълнят необходимите условия.

# 21 472
Някъде има ли го въпросният план, че да прочетем и другите животоспасяващи мерки, които ни очакват?
И аз бих помолила за линк към този план. От вас за пръв път чувам за него и направо се плаша.

# 21 473
  • в страната на чудесата
ще плащат петорна цена на билетче:)))))
И защо ваксинирания да се тормози откъде ще плащат заплатите?
Изобщо каква е тази лудница тук днес?
Дали някой добре ословесен може да каже за какво е десетстраничният нечитаем спор?

# 21 474
Аз започнах да си давам отговори на много въпроси, като реших да проверя кои са най-образованите държави в света и не с изненадана открих, че България даже не е в топ 50, но за сметка на това номер ЕДНО в Европа по неграмотност. Та това обяснява жалките 11% по темата.
Ако неграмотността обясняваше "жалките 11%", всичко щеше да е много лесно Simple Smile

# 21 475
  • В офиса
Май спорът тръгна от предложение на министъра, че при повишаване на стойностите на заболелите, до детски градини ще имат достъп присъствено само деца с ваксинирани родители.

# 21 476
Има ли изследвания, които да показват, че преболедувалите не са защитени от делтата? Ако има такива много моля дай линк.

Ще те улесня дори:
https://eu.oklahoman.com/story/lifestyle/2021/07/06/natural-immu … riant/7841858002/
Неотдавнашно лабораторно проучване във Великобритания оцени риска от реинфекция от делта варианта при онези, които са се възстановили от COVID-19. В проучването учените от Оксфорд разгледаха способността на антителата в кръвните проби да неутрализират вируса. Те откриха, че рискът от реинфекция с делта вариант варира в зависимост от щама на първоначалната инфекция.
Но има добри новини за тези, които са се възстановили от COVID-19. Няколко проучвания показват, че когато човек е ваксиниран, а преди това инфектиран, възникващият имунен отговор е отличен. Срещу друг вариант, изследователи в Сиатъл откриват, че така нареченият „хибриден имунитет“ генерира отговор на антитела 25 до 100 пъти по-висок от естествения или придобит от ваксина имунитет сам.
Помолих за линк, който показва, че преболедувалите не са защитени. Този не е такъв. В това проучване слагат знак на равенство между преболедували и ваксинирани, но няма реални резултати за това дали има и ако има какъв процент са пробивите на делтата при естествено имунизираните. В крайна сметка дискусията тръгна от мое питане защо се предлагат повече права на ваксинираните при положение, че преболедувалите са поне толкова защитени.

# 21 477
Някои си отменят почивките в Гърция, защото има изискване само ваксинирани да имат право на заведения. Както и в Израел.
Дали ще се оплачат, че им нарушават правата и ги дискриминират? Само тук се правят на важни, там нямат думата.
Защо се тълкува предложението за ДГ като дискриминация?
Имаш избор - ваксина или си гледаш/обучаваш детето вкъщи.
В Австрия не е ли така?

Изобщо каква е тази лудница тук днес?
Дали някой добре ословесен може да каже за какво е десетстраничният нечитаем спор?

Лудница е, защото досега нищо не се правеше и беше лесно да се критикува властта.
Сега има конструктивно предложение, пак са недоволни противниците на ваксини/мерки/ДО.
Но за жалост нищо не предлагат, отново.

# 21 478
  • в страната на чудесата
Май спорът тръгна от предложение на министъра, че при повишаване на стойностите на заболелите, до детски градини ще имат достъп присъствено само деца с ваксинирани родители.
Ама защо му се връзвате на този?
200 мнения за тези глупости? Постепенно ще стане като с ваксината за менингит. Тука скок подскок мира не дава, майчици трещат, ама децата са боднати до едно щото нито един нормален университет в ук и САЩ ги не ще инак...

# 21 479
Тези, които се ваксинираха през януари, защо да са по-малко опасни от преболедувалите тогава? И в двата случая са минали 6 месеца. Кое доказва, че те защитават околните, а аз напр. като преболедувала не?!
Децата на ваксинираните, някой беше писал по-горе имали щит от родителите си...... Пълен медицински абсурд. Децата на ваксинираните са абсолютно равни  като здравен статут с тези на  неваксинираните. И не виждам нито едно доказателство в противното, че да се забранява ходенето им в ДГ. За училището дори не ми се и коментира.

Общи условия

Активация на акаунт