COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 593
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 645
Световната здравна организация е включила в списъка за наблюдение варианта на коронавируса AT.1. Той беше открит за първи път в Русия през януари тази година, съобщава „Фокус”.
https://www.actualno.com/interest/ruskijat-variant-na-covid-19-v … news_1616458.html

# 21 646
Аз съм на мнението на учените, обявили се против падането на всички мерки във Великобритания. Също така смятам, че като цяло в Европа се допуска същата грешка с туризма като миналата година.

Няма идеално решение.

Обаче няма как и доживотно да сме с мерки, ДО, локдауни....

Локдауните и мерките бяха за да се защити здравната с-ма от колапс до въвеждането на превенция/ваксина/.

Ваксината е налице, ваксинирани са над 90% рисковите групи - няма за къде и какво да се чака, че да се махат мерките.

Когато здравната с-ма работи адекватно - няма нужда от мерки.
При вас можеше да се изчака да се ваксинират всички желаещи, за 2 месеца става дума. Не мисля, че е разумно да падат всички мерки при нарастваща крива.

# 21 647
Англия
Децата са с изключително нисък риск от Covid, потвърдено от проучване.

Общият риск децата да се разболеят тежко или да умрат от Covid е изключително нисък, потвърждава нов анализ на данните за Covid инфекция.

Данни от първите 12 месеца от пандемията в Англия показва, че 25 лица под 18 години са починали от Ковид, като общия риск от смърт е около 2 на 1 милион деца, изчисляват учени

Живеещите с хронични заболявания и невро-увреждания бяха най-изложени на риск.

Заключенията се разглеждат от консултативната група за ваксини в Обединеното кралство.
Понастоящем на възраст под 18 години не се предлагат рутинно ваксини Covid, дори ако те имат други основни здравословни състояния, които ги излагат на риск.

https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-57774009

# 21 648
  • В заешката дупка
В интерес на истината има разлика между миналото и сегашното лято.

Сега България малко или повече си пази границите. По подобен начин е и в Европа: изискванията за негаитвните PCR тестове, ваксинационните сертификати, карантина на някои места.

Колко добре ще се опази всяка една страна предстои да видим.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 13:02 от ЧеКа

# 21 649

Епидемиологът проф. Педро Халал казва, че страната му е лаборатория за всичко, което може да бъде направено погрешно при пандемия.

"Всичко, което не трябва да правите", каза той. "Бразилия е направила."

А България в момента върви по стъпките на Бразилия. Доказателство за това е В България лекарите са една от основните прослойки, която не убе … 20% ваксиниране.“

# 21 650
Аз съм на мнението на учените, обявили се против падането на всички мерки във Великобритания. Също така смятам, че като цяло в Европа се допуска същата грешка с туризма като миналата година.

Няма идеално решение.

Локдауните и мерките бяха за да се защити здравната с-ма от колапс до въвеждането на превенция/ваксина/.

Ваксината е налице, ваксинирани са над 90% рисковите групи - няма за къде и какво да се чака, че да се махат мерките.

При вас можеше да се изчака да се ваксинират всички желаещи, за 2 месеца става дума. Не мисля, че е разумно да падат всички мерки при нарастваща крива.

Населението на UK е 67 милн.
С поне една доза са 45.6милн
Напълно ваксинирани са 35млн. - повече от 50%
Ваксинация не се препоръчва под 18г.

Ваксини има за всеки желаещ.

Според теб дали не са се ваксинирали всички желаещи?

# 21 651
Тези с една доза не са приключили с ваксинацията.

# 21 652
Тези с една доза не са приключили с ваксинацията.

Да - права си 18 - 30годишните са само с една доза.
Тези 51% напълно ваксинирано население означава че 98% от населението 50+ годишни са с завършена ваксинация.

След като са защитени всички рискови групи и населението 50+ мерките могат да отпаднат.

# 21 653
Споко , след два месеца рестартираме и започва броенето отначало. Каква част от населението има трета доза, защото предните вече са изфирясали Simple Smile
Ние докато се убеждаваме дали трябва да се слага първа доза в някои страни вече ще са на трета и четвърта.
Сега обаче и другите разбраха, че лятото трябва да се пуска вируса умната, че да се трупа естествен имунитет.

# 21 654
Скрит текст:

Няма идеално решение.

Може би имаш предвид драстичните мерки- затваряне, вечерен час и пр.?

Никой не е отменял мерки като ваксинация, спазване на дистанция, дезинфекция на ръце в обществени места, носене на маски при закрити места и пр.  И не съм чула за скорошна отмяна. Поне при нас.

# 21 655
Случаите на делта вариант се увеличават с 34% за една седмица във Великобритания

Нови данни от Public Health England разкриват, че в Обединеното кралство вече са открити 216 249 потвърдени и вероятни случая на варианта Delta Covid.

Случаите в Обединеното кралство на варианта са се увеличили с 54 268 спрямо 161 981 случая през предходната седмица, което е ръст от 34%.

Вариантът Delta се превърна в доминиращ щам на вируса във Великобритания, като представлява приблизително 99% от потвърдените нови случаи.

Последните данни също разкриха:

1 904 души, заразени с варианта Delta, са приети в болница в Англия към 21 юни
    От тях
1 283 са на възраст под 50 години
 615 са на възраст 50 и повече години
    От пациентите под 50 години
987 са били неваксинирани
106 са получили първата си доза ваксина по-малко от 21 дни преди това
118 са били 21 или повече дни след първ доза
48 са били двойно ваксинирани
    От тези на възраст 50 и повече години
195 са били неваксинирани
11 са получили първата си доза ваксина по-малко от 21 дни преди това
140 са получили първа доза 21 или повече дни преди това
265 са получили и двете дози

Към 21 юни 257 души, заразени с варианта Delta, са починали в Англия в рамките на 28 дни след положителен тест
    От този брой
26 са били на възраст под 50 години
231 са били на възраст 50 или повече години

# 21 656
  • София
Заведенията: Не приемаме никаква форма на затваряне оттук нататък
Вчера от министерството на здравеопазването се опитаха да ни подготвят за ново затваряне на бизнеса. От представения Национален план за справяне с пандемията става ясно, че отново първите потърпевши ще бъдат заведенията, като нощните такива на практика не получават никакъв шанс за оцеляване.  Това заявяват в своя позиция от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.
Въпросният план отново е направен без да е взето експертното мнение на тези, които засяга. Затова настояваме браншовите организации да участват с експерти при разработването на подобни документи. Защото в момента, критериите кой-кога затваря, до каква степен затваря, по каква причина затваря и защо е важно да затвори именно той, са напълно неясни и противоречиви. Ние знаем, че ще има нова вълна на Сovid 19, защото това е нормалното развитие на всеки вирус. Но това не означава, че ще се съгласим отново да бъдем изкупителни жертви на имитацията на "мерки", посочват от СЗБ и БАЗ.

Отворени кръчми и дискотеки - форевър, т.нар. "бизнеси" няма да търпи повече ограничения ПЪК!
Едната крайност е да излизаш от къщи със SMS и да влизаш да пазаруваш в магазина със заявен предварително час и с отрицателен тест.
Другата е да пируваш в кръчмата при пик на заразени, болни, хоспитализирани, починали - не дай Боже това да ни се случи отново.
Къде е "златната среда"? При нас никога няма да има такава, защото даже и да звъни камбаната от сутрин до вечер заради многото починали, пак ще са пълни кръчмите - щото, нали, животът си върви...
И бизнесът на кръчмарите - също.

# 21 657
Скрит текст:

Няма идеално решение.

Може би имаш предвид драстичните мерки- затваряне, вечерен час и пр.?

Никой не е отменял мерки като ваксинация, спазване на дистанция, дезинфекция на ръце в обществени места, носене на маски при закрити места и пр.  И не съм чула за скорошна отмяна. Поне при нас.

В UK тези неща сатават "личен избор" след 19.07.
Отменят се всички законови мерки.

# 21 658
Лейдито, тези данни истина ли са ...
Нали при вас повечето над 50 са ваксинирани, защо въпреки многото повече ваксинирани във възрастова група над 50, по малко неваксинирани са стигнали до болница , отколкото ваксинирани.
195 неваксинирани в болница срещу 265 ваксинирани

# 21 659
изследването е на база само хуморален имунитет, не е изследвана клетъчната реакция, да се има предвид, защото тя би помогнала допълнително най-вероятно

Почти всеки ден тук се повтаря колко е важен клетъчния имунитет. Не най-вероятно, а със сигурност би помогнал. Изследванията, които се базират на него водят до изводи за възможна доживотна защитеност. Сигурен съм, че няма човек по света, който да не се моли това да се потвърди. Имам предвид нормалните хора. Тези произвеждащи ваксини със сигурност се молят за обратното.

Общи условия

Активация на акаунт