COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 130
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 765
  • София
Напротив значат много.
Съседни страни
ЮК 68 милиона население с най-много ваксинирани и с не по-леки мерки от Франция и Германия имат почти 340 хиляди заразени за последните две седмици.
Франция с по-малко ваксинирани с почти сходно население имат 10 пъти по-малко заразени

Във Франция все още голяма част от хората ходят и на открито с маски, въпреки, че от скоро им разрешиха без маски навън.

# 21 766
N-74,
Много ще е полезно, ако отговориш на въпроса - какво разбираш под смирение и връзката му с Ковид?
И също така - как предлагаш да се преборим със заразата?

Не се заяждам изобщо; просто за мен е важно наистина да се опитам да разбера вашата гледна точка - на отричащите ваксините, отричащите мерките и т.н.
Как наистина да се преборим с този вирус?

Но да не забравяме все пак, че след Втората световна война, в Зап. Европа, Сев. Америка и Австралия не е имало такова сериозно изпитание, засягащо не само тези държави, а и целия свят (егоистично изброявам само т.нар. "западни демокрации", макар че за разпространението на вируса, това няма значение и докато не се овладее положението и в останалата част на света, все ще изникват нови и нови щамове).

Положението с този вирус, малко или много е извънредно, нещо като биологична война (и естествен да е вирусът, последиците са като от биологично оръжие). Това налага и решения, които обичайно не биха се приложили.
Наистина започвам да се отчайвам Sad
Чудя се какво да напиша, за да бъда разбрана- НЕ съм против ваксините,!Дълбоко мое убеждение е, че ваксините са едно от най-големите постижения на медицината! И това се отнася не само за ваксините срещу Ковид, а и за всички други ваксини- срещу хепатит Аи Б, срещу полиомиелит, морбили, тетанус, рак на шийката на матката…. И за това аз и децата ми сме ваксинирани с всички задължителни и много други допълнителни ваксини.Подкрепям мерките, маските и съм ЗА масовото тестване.
НЕ съм съгласна с фанатизирането в момента на въпроса с ваксините за Ковид. НАИСТИНА има хора, които по медицински причини не е напълно ясно дали е добре да се ваксинират. Също така за мен все още не е напълно ясно дали ползата е по-голяма от риска за ваксинирането на децата, както и за хората, които скоро са прекарали заболяването. Но най-вече съм против заклеймяването и отричането на другата гледна точка!
Що се отнася до смирението и как аз го разбирам- Стигам до извода, че конкретно за мен смирението може би ще е, ако спра “да се боря с вятърни мелници” т.е.вече да не споделям  мислите и въпросите, които ме вълнуват- безсмислено е да натоварвам всички вас Wink

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 01:35 от N-74

# 21 767
  • Там,където се събуждам щастлива.
Голямо нещо беше сваляне на апликацията за ваксинация и принтирване. И.. само в Германия в хотела ни го искаха.
На границата ни беше много учтив митничар. Нищо не иска да види. Даже мислех да питам, ама след 3 часово чакане на сръбската граница ми се отщя всичко.

Иначе:в Германия стриктни в маските, мерки, дезинфекция, с еднократни ръкавици се обслужваш закуската.
Словения маски персонала в хотела. Няма други мерки.
Сърбия :маски под носа персонала. Хората нищо.

# 21 768
Споко, никого не натоварваш.

# 21 769
Ама разбира се, ползите са за общеатвото. Негативите са лични.

# 21 770
Голямо нещо беше сваляне на апликацията за ваксинация и принтирване. И.. само в Германия в хотела ни го искаха.
На границата ни беше много учтив митничар. Нищо не иска да види. Даже мислех да питам, ама след 3 часово чакане на сръбската граница ми се отщя всичко.

Иначе:в Германия стриктни в маските, мерки, дезинфекция, с еднократни ръкавици се обслужваш закуската.
Словения маски персонала в хотела. Няма други мерки.
Сърбия :маски под носа персонала. Хората нищо.
В България на много места даже маски под носа рядко ще видиш. За сметка на това имаме само 61 нови случая. Хоспитализираните и интензивните пак са надолу. Въобще явно естественото имунизирсне пази доста, щом с британец и индиец новите случаи са в рамките на статистическата грешка.

# 21 771
Нидерландия връща локдауна.
Нас тук ни отпускат, но не се знае докога. Никога не са ни отпускали като холандците от друга страна.
В неделя съм на избори и с една доза леко се притеснявам. Стаята е колкото моя хол, а само комисията сме седем човека. Чудя се каква маска да слагам. Трябва да нося тест, но гласуващите никой за нищо не ги проверява.

# 21 772
  • Там,където се събуждам щастлива.
Нидерландия връща локдауна.
Нас тук ни отпускат, но не се знае докога. Никога не са ни отпускали като холандците от друга страна.
В неделя съм на избори и с една доза леко се притеснявам. Стаята е колкото моя хол, а само комисията сме седем човека. Чудя се каква маска да слагам. Трябва да нося тест, но гласуващите никой за нищо не ги проверява.

Не всичко. Затварят дискотеките и нощните заведения, които станаха огнища благодарение на слаб контрол и фалшифицирани тестове.
И, колкото и да имам симпатия към 16-25 годишните, просто за пореден път доказаха дадени и проблеми в обществото свързани с "аз, аз", които от години са налице

# 21 773
Ресторантите и кафенетата затварят в полунощ, фестивали и други големи събития без фиксирани места, където не може да се поддържа безопасно разстояние отново са забранени и въобще нови стари мерки. Малко бързо отвориха всичко, но то е тук така ще стане.

# 21 774
Затварят ресторантите и заведенията въобще ли?

# 21 775
Не съм забелязал българските младежи да спазват дистанция в дискотеките. Въобще дори, а след отварянето на нашите дискотеки не само, че случаите не се увеличиха, а устойчиво продължиха да спадат. Вероятно това се дължи на факта, че нашите въобще не спазваха дистанция дори по време на затворените дискотеки и вероятно немалка част от тях са го изкарали. Нямам друго обяснение.

# 21 776
Обяснението е, че делта вълната още не се е разразила при нас, също както миналото лято не се беше разразил оригиналният вирус, въпреки липсата на каквито и да било мерки. Интересно защо се подминава драстично намалената смъртност в държавите с много високо покритие в рисковите групи. Защо държави с 10-20 пъти повече заразени на глава от населението вече 2 месеца имат бройки починали като нашите? Защо и спрямо техните предишни вълни починалите рязко спаднаха - научиха се внезапно как да го лекуват?

# 21 777
София е с над 50 процента Делта.  Останалото е британец. За него също се говори, че е много по-заразен от първите варианти. П.П. Миналата година по това време имахме доста повече случаи при многократно по-малко тестове и много по-малко заразен вариант. Тогава 5-6 процента от пробите бяха положителни, а в момента са 0.4 процента.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 03:15 от Анонимен

# 21 778
А иначе ако се ваксинират повечето ученици просто няма да има ДО.
Това са пълни глупости. ДО зависи от бройката заболели, а не от броят ваксинирани. Ваксинираните също се разболяват, проумейте го това най- сетне. Ваксиниран не е равнозначно на безсмъртен.

# 21 779
Обяснението е, че делта вълната още не се е разразила при нас
4 месеца след засичането му в България, този извънредно заразен щам не се е разразил. ОК.

Общи условия

Активация на акаунт