COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 130
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 825
Сега в новините - необичайно засилване на случаи на  грип и други респираторни инфекции за тази част на годината. И сред деца имало такова засилване. Също и в аптеките имало увеличено търсене на  лекарства за гриподобни симтоми без рецепта необичайно за летния сезон. Понеже минавало леко и много хора не търсели лекарска помощ. За разлика от ковид тези симптоми преминавали бързо.  Февруари се очаквал грипа, но той така и не дошъл, нямало нито един случай на грип тогава.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 12:26 от daisy12

# 21 826
Лекарите антиваксъри трябва да ги уволнят. Това не са лекари, а някакви знахари
Кой да ги уволни?
Министър-антиваксър.
Предполагам че и новите ще са такива.

Иначе се притеснявам какво ще става след изборите, мерките за комисиите са много по-хлабави, отколкото на предните избори.

# 21 827
  • София
Скрит текст:
Сега в новините - необичайно засилване на случаи на  грип и други респираторни инфекции за тази част на годината. И сред деца имало такова засилване. Също и в аптеките се търсели лекарства за гриподобни симтоми без рецепта необичайно за летния сезон. Февруари се очаквал грипа, но той така и не дошъл, нямало нито един случай на грип тогава.

Има много упорит риновирус, бая народ го пипна насред жегите, много е неприятно, защото високи температури + запушен нос е ад.
Иначе след изборите ще си е като след предходните - едното няма нищо.

# 21 828
Около мен поне пет души са с такъв риновирус. И аз го изкарах и хич не ми беше добре. Три пъти си правех бърз тест, понеже мислех, че е Делта, бях и на лекар. Не е Делта.

# 21 829
Скрит текст:
Сега в новините - необичайно засилване на случаи на  грип и други респираторни инфекции за тази част на годината. И сред деца имало такова засилване. Също и в аптеките се търсели лекарства за гриподобни симтоми без рецепта необичайно за летния сезон. Февруари се очаквал грипа, но той така и не дошъл, нямало нито един случай на грип тогава.

Има много упорит риновирус, бая народ го пипна насред жегите, много е неприятно, защото високи температури + запушен нос е ад.
Иначе след изборите ще си е като след предходните - едното няма нищо.
Да, даже го и споменаха. А то и границите са много размити - сенна хрема и риновиеус. Аз вече половин месец се боря със сезонната сенна хрема, особено от тези липи е ужас.

# 21 830
Аз почвам да съжалявам, че си взех отпуск през август, а не през юли както обикновено, но то вече нищо не можеш да предвидиш.
Не съжалявай. Пландемията започва от септември месец. Не по- рано.

# 21 831
Не ви ли пазят маските и дистанцията от тези риновируси? Да не се хваля много- много, но от началото на пондемията не съм лепвала никакви вируси, а преди поне по два три пъти годишно си влачех настинки.
Къде го срещате това чудо.
На мен ми се ходи на басейн, но ето това ме спира. За ковид някак съм спокойна покрай обстановката у нас

# 21 832
  • Пловдив
Аз почвам да съжалявам, че си взех отпуск през август, а не през юли както обикновено, но то вече нищо не можеш да предвидиш.

Кажи на коя дата, моля те, искам да си запиша, да не забравя и като наближи тази дата, да се презапася с храна.Simple Smile

# 21 833
Коя врачка го каза това..Simple Smile

# 21 834
  • София
Нищо не ме пази мене, синусите са ми адски слабо място. Отделно съм със сенна хрема и "пролетна алергия". Ако трябваше да правя тестове за тия симптоми, щях да фалирам и да ми се налага да си правя златна ноздра като наркобосовете.
Иначе коронавирусът няма ясно изразена сезонност, но поне в България, заради начина ни на живот, явно придобива такава. Защо и двата лагера говорят за вълна през есента, ако не намират сезонност във вируса? А и ако е вярно всичко, което казват за Делта варианта, то той ще набере сила именно тогава, ако въобще набере.

# 21 835

Кажи на коя дата, моля те, искам да си запиша, да не забравя и като наближи тази дата, да се презапася с храна.Simple Smile
От септември казаха започват затягането на мерките, затова и сега го измислиха тоя план с четирите цветови зони и разделянето на хората по ваксинационен признак. А пък ноември- декември ще има пълен локдаун. И аз преди се смеех на тези глупости, но сега виждам, че е точно така. Идеята е да ни принудят да се ваксинираме. Затова измислят всякакви ограничения, докато в един момент вече няма да има мърдане и щеш- нещеш ще се ваксинираш.

# 21 836
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
За какви глупости говорим, след като ноември-декември беше наистина кошмар? Или някой планува предварително тези хора да умрат? Не само е нелепо, срамно е да се говори така.

# 21 837
  • София
А "те" искат да ни ваксинират, защото... всъщност защо? Фарма-мафията управлява света? Кой дърпа конците и каква е крайната цел на вселенския заговор, срещу който се бунтуват гордите и свободолюбивите?

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 12:52 от NumLock

# 21 838
Следващата вълна може да удари по-силно малките градове..По-големите като София, Пловдив и Варна ги удариха яко предходните 2 вълни с много заразени на ден, с много преболедували, в същото време сега точно в тези градове има и най-много ваксинирани...Малките населени места са с малко преболедували и малко ваксинирани, там трябва да се обърне внимание какво ще става..

# 21 839
Не мога да кажа защо, от скоро съм в “съпротивата” 🙂
Винаги съм си спазвала мерките и доста подигравки си отнасях за носенето на маска. Била съм и за ваксините. Досега.
След като прочетох плана за справяне с ковид кризата изведнъж разбрах, че ни предстоят черни дни, че искат да ни принудят насила да се ваксинираме, а щом едно нещо е на сила, то не е за добро, повярвайте ми.
Така че аз обръщам палачинката и въпреки че съм с вас от първата тема, още когато вирусът си беше само в Китай и всичко беше само слухове, сега категорично не мога да се съглася с подкрепата ви за тази диктатура, която ще ни наложат.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 14:17 от Mia Rulana

Общи условия

Активация на акаунт