COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 079
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 840
Обяснението е, че делта вълната още не се е разразила при нас
4 месеца след засичането му в България, този извънредно заразен щам не се е разразил. ОК.

Щамът е засечен у нас за първи път през април, така че са три месеца. Вълната с британеца при нас беше около три месеца след UK.  Със сигурност сегашната ни бройка преболедували и ваксинирани оказва влияние на разпространението, но този брой и ролята му за пълно спиране на нова вълна доста се надценява. Уиш, ти какво мислиш? Че няма да има изобщо силна вълна повече в България? Че болниците есента няма да се препълнят пак?  И не прочетох обяснение, нито от теб, нито от Кубайо и всички останали, според които ваксинация не е нужна, защо нашите починали в момента са сравними с тези в страни с огромен брой заразени, ,но и с много ваксинирани? Локдаун и ДО ще има, когато напълним болниците.  Как точно мислите, че ще го избегнем?  Достигнали сме нужното ниво на естествен имунитет и просто няма да ни се случи? Затова не ни трябват никакви ваксини.  Това ли е тезата?
Починалите в България винаги са много. Факт е обаче, че дори след пълното отваряне на всичко и денонощните купони и празненства те устойчиво намаляват. Точно както намаляват интензивните, хоспитализираните и новите случаи. Честно казано специално за новите случаи и аз съм изумен, а същевременно и изключително щастлив. Бях сигурен, че ще намалеят много, но не чак до такива страхотни нива. Още повече като се има предвид колко по-заразни са британеца и делтата, и как даже намаляват ефикасността на ваксините. Моето обяснение е в ефикасността на естествения имунитет и това, че в България наистина много хора са преболедували. Като към това прибавим и ваксинираните, които определено се увеличават си мисля, че повече няма да има ДО и сериозни затваряния.

# 21 841
Не ви ли пазят маските и дистанцията от тези риновируси? Да не се хваля много- много, но от началото на пондемията не съм лепвала никакви вируси, а преди поне по два три пъти годишно си влачех настинки.
Къде го срещате това чудо.
На мен ми се ходи на басейн, но ето това ме спира. За ковид някак съм спокойна покрай обстановката у нас
Определено е по-добре и при мен от предходни години. И моята слабост е носа, имам синузит и сенна хрема. Предходни години  не мога да се оправя бая време след като ме замъчи синузута, над месец, два борба пада с него. Откакто спазвам мерки като носене на маска, дезинфекция на ръце,  за година и половина почти не съм боледувала от обичайните вируси.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 13:25 от daisy12

# 21 842
  • София
Не мога да кажа защо, от скоро съм в “съпротивата” 🙂
Винаги съм си спазвала мерките и доста подигравки си отнасях за носенето на маска. Била съм и за ваксините. Досега.
След като прочетох плана за справяне с ковид кризата изведнъж разбрах, че ни предстоят черни дни, че искат да ни принудят насила да се ваксинираме, а щом едно нещо е на сила, то не е за добро, повярвайте ми.
Така че аз обръщам парачинката и въпреки че съм с вас от първата тема, още когато вирусът си беше само в Китай и всичко беше само слухове, сега категорично не мога да се съглася с подкрепата ви за тази диктатура, която ще ни наложат.
Т.е. не знаеш защо си в "съпротивата", ама само защото ти намирисва на "диктатура" - изведнъж "обръщаш палачинката"? newsm78  
Ами сигурно и това може да е довод, не знам. Свят широк...

# 21 843
Лекарите антиваксъри трябва да ги уволнят. Това не са лекари, а някакви знахари
Кой да ги уволни?
Народният съд, разбира се.

# 21 844
Уиш, ти какво мислиш? Че няма да има изобщо силна вълна повече в България? Че болниците есента няма да се препълнят пак?  И не прочетох обяснение, нито от теб, нито от Кубайо и всички останали, според които ваксинация не е нужна, защо нашите починали в момента са сравними с тези в страни с огромен брой заразени, ,но и с много ваксинирани?
Мисля, че ще има вълна, но значително по-слаба от предишните. Относно обяснението, нямам спомен някога да съм писала, че вакцинация не е нужна. Задаването на въпроси и критичният скептицизъм не са отрицание. Като цяло, не съм фен на подхода "Който не е с нас, той е против нас". Твърде болшевишки ми идва.

П.П. Дължа извинение. Неволно съм допуснала два последователни поста.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 13:13 от Анонимен

# 21 845
Т.е. не знаеш защо си в "съпротивата", ама само защото ти намирисва на "диктатура" - изведнъж "обръщаш палачинката"? newsm78  
Ами сигурно и това може да е довод, не знам. Свят широк...
Да, това ми е основният довод. Не желая да бъда затваряна. Не желая полицията да ме пита какво правя пред собствения си блок, не желая да ми забраняват посещението на парковете и да ми заграждат детските площадки.
Молове, барове, кафенета и театри ги прежалвам от раз, но свободата си да се предвижвам където си поискам- не.

# 21 846
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не знам за кой план на съпротивата става въпрос, но и в Нидерландия има икономически такъв и е напълно нормално. Иначе нямаше да са силна икономика и в момента икономически да е страната на старите си нива. Е, че някои са свикнали да управляват и бъдат управлявани по течениетп е друг въпрос. Със сигурност е добре за адреналина. Дали утре ще те има и ще си добре или не.

# 21 847
  • София
Аз съм супер-мега-про-вакс, няма нужда да го повтарям. Но също мисля, че в големите градове масово хората преболедуваха (поради липсата на адекватни мерки!). Сетете се какво пишехме в темите при пика - всеки познаваше ужасно много болни, при мен изведнъж изгърмя половината офис, при това не става въпрос за вътрешно предаване на заразата. Кой от детето, кой от половинката...
Съгласна съм, че по-малките населени места са в по-голяма опасност, а и там скептицизмът към ваксините е по-силен.

# 21 848
  • Пловдив
Не мога да кажа защо, от скоро съм в “съпротивата” 🙂
Винаги съм си спазвала мерките и доста подигравки си отнасях за носенето на маска. Била съм и за ваксините. Досега.
След като прочетох плана за справяне с ковид кризата изведнъж разбрах, че ни предстоят черни дни, че искат да ни принудят насила да се ваксинираме, а щом едно нещо е на сила, то не е за добро, повярвайте ми.
Така че аз обръщам парачинката и въпреки че съм с вас от първата тема, още когато вирусът си беше само в Китай и всичко беше само слухове, сега категорично не мога да се съглася с подкрепата ви за тази диктатура, която ще ни наложат.

Миа Рулана, планът за ковид кризата не касае само ваксиниране, не знам защо така си се вторачила в това ваксиниране. Има и друг вариант - отрицателен тест. Редовното тестване според мен трябва да стане държавна политика дори, и бързите тестове да са безплатни, но не знам възможно ли е при нас. Освен това, мисля, че може и с представяне на предишен положителен тест, което потвърждава преболедуване.
Парковете няма да се затварят, можеш да бъдеш сигурна. Закритите помещения са рискови.

# 21 849
Да, парковете няма да бъдат затваряни. Те ще бъдат достъпни само за ваксинираните!
Прочетете пак плана. Никъде не пише преболедували

# 21 850
Цитат
Да, това ми е основният довод. Не желая да бъда затваряна. Не желая полицията да ме пита какво правя пред собствения си блок, не желая да ми забраняват посещението на парковете и да ми заграждат детските площадки.
Молове, барове, кафенета и театри ги прежалвам от раз, но свободата си да се предвижвам където си поискам- не.
Само че това със затварянията е обвързано не с някакъв план, а с разпространението на болестта.
В момента няма голямо разпространение, няма и никакви ограничения и затваряния.
Ако има план, включващ затваряне - то той ще е обвързан с повишаване на заболеваемостта и смъртността и не виждам никаква конспирация в случая.
Нещо повече - за да не загубят някой лев, бизнесите ще оказват всякаква съпротива срещу спирането от работа.

# 21 851
Аз съм супер-мега-про-вакс, няма нужда да го повтарям. Но също мисля, че в големите градове масово хората преболедуваха (поради липсата на адекватни мерки!). Сетете се какво пишехме в темите при пика - всеки познаваше ужасно много болни, при мен изведнъж изгърмя половината офис, при това не става въпрос за вътрешно предаване на заразата. Кой от детето, кой от половинката...
Съгласна съм, че по-малките населени места са в по-голяма опасност, а и там скептицизмът към ваксините е по-силен.
Нямам наблюдения за ваксините, но явно и мерките там са мираж. Синът ми наскоро ходи до едно градче и се върна слисан. Чакал чинно за влизане по един според табелката в някакъв магазин, докато разбрал, че си влизат накуп и без маски. Той чак по торбите разбал🤣
Смятал, че от входа за магазина се ходи някъде навътре и другаде.
Вътре бил единствен с маска и заподозрян зловещо от местните. Дори се изпързулил бързо от неудобство

# 21 852
И на мен надеждата ми е в бизнесите. Само ваксинирани клиенти, обслужвани само от ваксиниран персонал не мирише на големи печалби 😀

# 21 853
Цитат
Иначе коронавирусът няма ясно изразена сезонност, но поне в България, заради начина ни на живот, явно придобива такава. Защо и двата лагера говорят за вълна през есента, ако не намират сезонност във вируса? А и ако е вярно всичко, което казват за Делта варианта, то той ще набере сила именно тогава, ако въобще набере.
Говори се за вълна, защото се правят изчисления на скоростта на предаване при отчитане на моментното състояние у нас и развитието в другите страни. Даже не е нужно да се правят много сложни изчисления - то се вижда развитието при съседите, а ние вървим известно време след тях.

# 21 854
Тук в СФ на всички магазини на вратата има разлепени - влизай с маска, пази дистанция, само до 2-ма клиенти. А вътре - батак. Най-много само маски да се носят. Направо да ги махат тези табели, няма смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт