COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 985
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 900
Вълната ще е в пъти по-слаба от миналогодишната. Хоспитализираните, интензивните и починалите ще са пъти по-малко. Съответно няма да се налага да има ДО.

# 21 901
Аз ако съм на нашите управници на мястото, никакви мерки няма да прилагам вече. Има вирус, има ваксина. Този вирус няма да изчезне по друг начин, файда от затваряне и теглене на заеми за да може да подпомогнат бизнесите и накрая някой ще каже това е диктатура и няма да се ваксинирам.. Е като се почне пак умиранията пред болниците, ще се сетите, какво са Ви говорили сега. И това няма общо със здравеопазване, защото се видя ясно, че не съществува такова здравеопазване, което да насмогне на такъв наплив. Утрв пак лекарите ни виновни. Искате свобода, но готови ли сте наистина да платите цената на тая свобода?

# 21 902
В така положения въпрос аз виждам 4 варианта. Да се ваксинира или да не се ваксинира. Да се зарази или да не се зарази. Избор има само в единия.

# 21 903
Вълната ще е в пъти по-слаба от миналогодишната. Хоспитализираните, интензивните и починалите ще са пъти по-малко. Съответно няма да се налага да има ДО.

Това в хороскопа за есента ли го пише, а дано.

# 21 904

Хи хи.. има един мноого известен руски астролог. Та той в навечерието на 2021 правеше прогноза. Познайте какво каза за Корона вируса?
Нищо от това, което сега се разразява в Русия. Точно наопаки!

# 21 905
  • София
И, да ви кажа, в така уредените западни страни (Великобритания, отново, за онези, които не знаят, че пиша за нея), никой не ви "агитира" и много внимават как ви говорят, за да не си помислите, че някой ви убеждава, да се ваксинирате. Изборът е личен и никой не се меси в него по никакъв начин.
Като стана дума за Великобритания - сигурно наистина не агитират, имат си други методи:
Covid-сертификатите ще бъдат необходими на клиентите, за да влизат в барове, ресторанти и нощни клубове, съгласно с плановете за справяне с четвърта вълна от коронавируса, като по този начин експертите се надяват да ускорят ваксинацията сред по-младите британци, пише британският вестник The Times.
Заведенията в Англия ще бъдат принудени да изискват клиентите да използват така наречените „ваксинационни паспорти” от есента, за да докажат, че или са напълно ваксинирани, или са дали отрицателен тест предния ден.
Смята се, че неваксинираните млади хора стоят зад нарастването на случаите, като те са над десет пъти повече при тези на възраст 16-24 години, отколкото при над 70-годишните.
Правителствени източници заявиха, че е решено Covid-сертификатите да не се използват като част от облекчаването на ограниченията този месец, тъй като това ще дискриминира по-младите хора, които не са имали възможност да получат и втората си ваксина.До средата на септември обаче министрите казват, че всички над 18-годишна възраст ще имат шансове да бъдат ваксинирани, така че служителите вярват, че паспортите за ваксинация могат да бъдат приложими за влизане в помещения, където социалното дистанциране не е възможно.

от ТУК
Много демократично, нали? И което е по-важно - много по-мотивиращо от агитацията.

# 21 906
Този лекар каква специалност практикува? Професор ли е? Доцент? Може ли повече подробности.
Малко като "развален телефон", това може и да го е казал някой лекар, но още декември месец 2020 д-р Фаучи изрично каза, че противопоказни са ваксини само за хора с тежки форми на автоимунни заболявания като лупус тежка форма ... и от тогава и до сега някои наши лекари силно вярващи в уменията си продължават да плашат пациентите си с някакви заболявания (какви ли не), че за тях ваксините са противопоказни. Което не почива на никакви научни данни а по-скоро се доближава до понятието "бабини деветини".

# 21 907
Мисля, че в темата за ваксините съм споделяла, а може и тук да е било, съжалявам, ако се повтарям.

Сестра ми е с тежки увреждания ( придобити) и още когато се появи Ковид в главите ни започна да се върти въпроса какво се случва с нея ако се зарази. Къде лекуват такива хора, в коя болница, как? Тя не може да се грижи сама за себе си, с майка ми са като сиамски близнаци.
Когато се появиха ваксините бяхме отново пред дилемата какво да правим. ЛЛ изобщо не е бил опция за мнение. Благодарна съм на Аспарух Илиев, с когото се свързах, запозна се подробно с нейното състояние и каза, че няма причина да не се ваксинира. Направих и още две консултации с лекари и мнението на всички беше категорично да се ваксинира.  Вече е ваксинирана. Не  съжалявам за избора, който направихме. За нея това е единствената надежда, а Ковид би бил присъда.
Цялото ми семейство ( широк кръг) са ваксинирани, сред тях много хора на завидна възраст и тежки заболявания. За тях ковид отново би бил присъда, а ваксината капка надежда.

Някои от вас може би знаят, че загубихме съфорумка преди три месеца. Остави момиченце на шест годинки, дълго чакано, с години.....
Онзи ден я видях на снимка, на гроба на майка си.
Цялата мъка събрана в една снимка.
И аз не знам за какво ви го пиша всичко това.
Просто емоционално разпускане.... предполагам.

# 21 908
Скрит текст:
N-74,
Много ще е полезно, ако отговориш на въпроса - какво разбираш под смирение и връзката му с Ковид?
И също така - как предлагаш да се преборим със заразата?

Не се заяждам изобщо; просто за мен е важно наистина да се опитам да разбера вашата гледна точка - на отричащите ваксините, отричащите мерките и т.н.
Как наистина да се преборим с този вирус?

Но да не забравяме все пак, че след Втората световна война, в Зап. Европа, Сев. Америка и Австралия не е имало такова сериозно изпитание, засягащо не само тези държави, а и целия свят (егоистично изброявам само т.нар. "западни демокрации", макар че за разпространението на вируса, това няма значение и докато не се овладее положението и в останалата част на света, все ще изникват нови и нови щамове).

Положението с този вирус, малко или много е извънредно, нещо като биологична война (и естествен да е вирусът, последиците са като от биологично оръжие). Това налага и решения, които обичайно не биха се приложили.
Наистина започвам да се отчайвам Sad
Чудя се какво да напиша, за да бъда разбрана- НЕ съм против ваксините,!Дълбоко мое убеждение е, че ваксините са едно от най-големите постижения на медицината! И това се отнася не само за ваксините срещу Ковид, а и за всички други ваксини- срещу хепатит Аи Б, срещу полиомиелит, морбили, тетанус, рак на шийката на матката…. И за това аз и децата ми сме ваксинирани с всички задължителни и много други допълнителни ваксини.Подкрепям мерките, маските и съм ЗА масовото тестване.
НЕ съм съгласна с фанатизирането в момента на въпроса с ваксините за Ковид. НАИСТИНА има хора, които по медицински причини не е напълно ясно дали е добре да се ваксинират. Също така за мен все още не е напълно ясно дали ползата е по-голяма от риска за ваксинирането на децата, както и за хората, които скоро са прекарали заболяването. Но най-вече съм против заклеймяването и отричането на другата гледна точка!
Що се отнася до смирението и как аз го разбирам- Стигам до извода, че конкретно за мен смирението може би ще е, ако спра “да се боря с вятърни мелници” т.е.вече да не споделям  мислите и въпросите, които ме вълнуват- безсмислено е да натоварвам всички вас Wink

N-74,
Благодаря за отговора!
Все пак не разбирм как предлагаш де се преборим с вируса и разпространението на заразата.

Постването на изследвания до момента и статистически данни за ваксините, техните странични ефекти, споделяне на личен опит с ваксините и желанието на повечето да се приключи тази пандемия по-бързо и с по-малко човешки и всякакви загуби, са причината да призоваваме за масово ваксиниране.

На мен лично споделянето в темата на личен опит с ваксините, ми помогна да се престраша и да се ваксинирам - аз и семейството ми. Едно е човек да чете изследвания, друго е реални хора да споделят личния си опит.
Просто се опитваме да приведем данни, че ваксините не са толкова страшни. Няма фанатизъм. И не става дума за хора, за които наистина ваксините са противопоказани. Колкото по-малко хора без противопоказания се ваксинират, толкова рискът за малката група, за която ваксините са противопоказани, е по-голям.

Иначе и аз се отчайвам, и от време на време отказвам да се боря с вятърни мелници - точно, защото хората, които разсъждават като теб, не приемат никакви научни доводи ЗА ваксините. И все се представят като някакви мъченици, на които "фанатизираните про-ваксъри" искат да им наложат да се ваксинират.

Ами, съжалявам, но някой да се прави на неразбрал досега, че колкото повече циркулира вирусът и заразява все повече хора, толкова по-лоши за нас мутаци се появяват..За мен това означава да се отрича реалността и биологията.

# 21 909

Всеки, който е чел поне последните няколко страници знае защо ще стане така.

# 21 910
Аз пък помня, че наистина Мутафчийски или Кантарджиев беше казал в началото, че не е по-сериозно от грип това заболяване. Както и да е.

Иначе в Русия делта ли върлува в момента? И възможно ли е в страни, където този вариант е по-разпространен в момента, да няма голяма смъртност, защото вариантът всъщност е по-лек? Въобще как решиха в началото, че делтата се кара по-тежко?

# 21 911
Всички, отначало смятаха, че не е по-сериозно от грип. Лошото е, че и след година и половина още има такива, дето продължават да го твърдят.

# 21 912
  • Там,където се събуждам щастлива.
Аз пък помня, че наистина Мутафчийски или Кантарджиев беше казал в началото, че не е по-сериозно от грип това заболяване. Както и да е.

Иначе в Русия делта ли върлува в момента? И възможно ли е в страни, където този вариант е по-разпространен в момента, да няма голяма смъртност, защото вариантът всъщност е по-лек? Въобще как решиха в началото, че делтата се кара по-тежко?

В Нидерландия обясняват сегашната липса на промяна в болниците и смъртните случаи с факта, че рискови и 45+ са Ваксиниран в голям процент.
Не за вариант по-лек, защото се доказва в момента, че е много заразно. Днес сме 10 000, което беше цифра на 25 декември. Тогава имаше над 1500 в болницата и над 400 интензивни. Смъртни 20+.Днес са към 200 в болница и 130 интензивни. 1 починал.
За мен има явна разлика.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 17:47 от Kalinka

# 21 913
Всички, отначало смятаха, че не е по-сериозно от грип. Лошото е, че и след година и половина още има такива, дето продължават да го твърдят.

Е, разбира се, нали не вярваха на Китай, нали смятаха, че лъжат, не вярваха на нищо.

Сега си имаме същите неверници, които или не вярват, че има смъртоносен вирус (но са го преболедували някак си), или пък в ефикасността на ваксините. Чипове в тестовете, извънземни червеи в маските, убиване чрез ваксини, майндконтрол чрез 5джи... как не казаха, че и пола ни ще сменят с ваксините.

Ну Заяц, много силен пост!!! ❤

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 18:22 от Nani82

# 21 914
А още по-глупавото е, че доста хора не правят разлика между грип и обикновена настинка и от там идва всеобщата заблуда с "китайската кашлица".

Общи условия

Активация на акаунт