COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 084
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 22 260
Аз мисля че не опира толкова до жегите, а най-вече дистанцията е много важен фактор за разпространението. По принцип и на север и на юг живеещите в гета и подобни, са от най-засегнатите.
Единствено което ме учудва е за нашенските/балканските такива- по-ниски тежка заболеваемост и смърт от очакваното. Иначе голям % бяха болни и със симптоми.

# 22 261
Аз мисля че не опира толкова до жегите, а най-вече дистанцията е много важен фактор за разпространението. По принцип и на север и на юг живеещите в гета и подобни, са от най-засегнатите.
Единствено което ме учудва е за нашенските/балканските такива- по-ниски тежка заболеваемост и смърт от очакваното. Иначе голям % бяха болни и със симптоми.
И според мен в гетата го изкараха, то няма как иначе при тези условия на живот, но не мисля че смъртността е по-ниска при тях и те са много болни като цяло, още отпреди пандемията..

# 22 262
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ами... много си чувствена рекламата всъщност.
Нещо не е вярно ли?
Да, не е никак приятна за окото.

# 22 263
  • София
Здравейте, отдавна не съм ви чела. Имам въпрос, който сигурно е дискутиран, но съм с малко бебе и нямам много време да търся. При ваксиниране в някой мол или парк после как се случват нещата с втората доза за ваксиниране? Дава ли се някаква бележка? А сертификат дава ли се в случай, че се избера ваксината, която е с една доза? Ако има някъде линк с тази информация с радост ще прочета, просто ми трябват насоки къде да търся.

# 22 264
Ха, ха, тогава кога излъгаха - когато твърдяха, че случаите в училище са редки и всички тутакси бяха карантинирани или сега, че повечето са го изкарали! Ето, затова не вярвам на приказки под шипковия храст! Много добре знаем как функционира системата, дори не е нужно да сме в нея.

Дъщеря ми го донесе точно от училище края на октомври и го изкарахме всички вкъщи. В нашето училище нямаше никакви мерки и бързо достигнаха групов имунитет.

# 22 265
Здравейте, отдавна не съм ви чела. Имам въпрос, който сигурно е дискутиран, но съм с малко бебе и нямам много време да търся. При ваксиниране в някой мол или парк после как се случват нещата с втората доза за ваксиниране? Дава ли се някаква бележка? А сертификат дава ли се в случай, че се избера ваксината, която е с една доза? Ако има някъде линк с тази информация с радост ще прочета, просто ми трябват насоки къде да търся.
Да, майка ми се ваксинира в парка. Първият път й дадоха бележка за втората дата, а вторият път направо получи сертификат и то веднага й беше даден. Става дума за Южният парк, но вече заради топлото време не ваксинират в парка. В мола може би е същото. Предполагам за ваксина с една доза също дават сертификат веднага.

# 22 266
Точно в момента няма ваксиниране в паркове и молове, търсете големите болници

# 22 267
Точно в момента няма ваксиниране в паркове и молове, търсете големите болници
Има в молове, но само уикенда.

# 22 268
Британският вестник „Ивнинг
Стандарт“ поставя България сред
дестинациите, които най-вероятно
ще бъдат добавени от британското
правителство към зеления списък
за пътувания в четвъртък.
https://www.24chasa.bg/novini/article/9985604

Доста лоши новини , а Кацаров спи

# 22 269
  • София

За Алибеговците не са лоши новини. Кацаров дали има няколко дни още, в които не очаквам да прави резки движения, като напр. да забрани влизането на UK граждани у нас, защото бизнесът (черноморският особено) ще се разреве като пеленаче, което е гладно, има колики и му никнат зъби, примерно... та, както сме си говорили - до месец или най-късно в септември, новата вълна/вариант ще създава по-сериозни проблеми у нас....

# 22 270

Където няма голям напредък на ковид - да го разнесат и там.
То кво ли им пука -те нали са ваксинирани - да му мисли Ганя.
Welcome to Bulgaria Delta!

# 22 271
Ronald,
Кацаров уверяваше хората, че за разлика от предишните имат изграден план и ще се ръководят от данните и анализите и така ще управляват кризата.
Обещаха , че всяка седмица ще се ъпдейтват мерките за влизащите в страната ни.
Добре направиха , че въведоха задължителен ПСР за влизащите от Русия , но защо не направят същото и с други страни, като се ръководели уж от данните.
Русия има 1195 на милион за последната седмица
ЮК има 3423
Нидерландия 3020
Не виждам , никаква връзка между това което правят и това което обещаха да правят, че ще следят ситуацията и всяка седмица ще има корекции, според данните.

# 22 272
  • София
Лоши новини за едни, за други - музика за ушите. Да видим какъв режим на пропускане ще измислят нашите умни глави, но залагам на ваксинация + тест, ако няма сертификат.
Делта си имаме отдавна иначе...

# 22 273
https://bntnews.bg/news/specialno-predlagat-falshivi-sertifikati … -1162327news.html  Предлагат фалшиви сертификати за ваксинация в интернет
Полезна информация, благодарим 😁

# 22 274
Виждате, че като лека хрема или никак го карат в западните държави.  Десетки хиляди бройки малко болни. Включително в Нидерландия, която непрекъснато е давана за пример.
Странно върви тая Делта.

Общи условия

Активация на акаунт