COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 410
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 22 245
И аз съм зле в жегите. Особено в 3-4 часа следобед не мога въздух да си поема. Но аз имам сърдечни проблеми.
И за ваксините продължавам са се вълнувам, да.
https://m.dw.com/bg/сузане-и-рихард-от-кьолн-няма-да-се-ваксинир … 3O-0savACdKuiyhj0

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 07:26 от Mia Rulana

# 22 246
  • Пловдив
Още ли се вълнувате от вируса при положение, че в момента десетки ако не и стотици умират дневно от жегите?
Сигурна съм, че част от тия жертви се приписват на ковид... Аз нямам здравословни проблеми и имам чувството, че ще пукна от горещина, не ми се мисли на тия, които влачат по няколко хронични заболявания какво им е.

Аз лично - да, още се вълнувам от вируса. И от жегите също.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 16:45 от marzeliva

# 22 247
  • София
От ваксинацията се вълнувам аз, най-вече заради това, че тя би ни дала шанс да нямаме още едно ДО. Като се замисля, това ми е май основното. Сегашният момент, с толкова ниски нива на зараза и свободни налични ваксини, е идеален, а ние го пропиляваме. И на есен пак ще приберем децата, щото нали не са бизнеси, нямат лобита и затварянето им е без пари.
Срамота е, ама...

# 22 248
  • в страната на чудесата
Александрия, пишеш глупости. Някакви доказателства за подобни обвинения?
Бърди, при налични и разрешени ваксини за деца 12+, ДО може да се организира за неваксинирани например.

Какво стана с великия доклад на Стойчо? Май никой не знае кой е бил болен, кой ваксиниран. Или е пропуснал 4-класната математика...

# 22 249
  • София
Може, Лейче, само дето с тия 10-20% ваксинирани учители няма да има кой да ги учи.
А и началния курс, поне до 5-6 клас?
Нищо не става без масовост на ваксинацията.

# 22 250
  • в страната на чудесата
Учителите и лекарите трябва да имат задължителност на ваксината.
В нашето училище половината поне са ваксинирани, заедно с боледувалите са достатъчен %

# 22 251
  • София
Тая работа със задължителността при учителите няма да стане, защото веднага ще писнат, че някой ги насилва. Има голяма съпротива сред учителското съсловие, също и в социалните услуги, което мен лично ме изненадва предвид рисковете на професията. Не знам защо толкова негативно реагират, все едно са деца.

# 22 252
  • в страната на чудесата
И като писнат та що? Писала съм и преди за УК - има задължителни ваксини за работа в nhs. Като не искаш работиш друго. Общественият интерес стои на първо място в общностите към които се стремят българите.

# 22 253
  • София
Съмнявам се следващото правителство да посмее да натисне за обществения интерес, защото много бързо ще бъде саботирано, особено ако синдикаките на учителите решат да играя на въпреки. Не знам, нещо ужасно бъгаво е при нас с мисленето, сякаш съм в някакво ново Средновековие.

# 22 254
Нашето здравно министерство спи и уж щеше да следи всеки ден развитието на вируса и всяка седмица да налага нови правила за влизане в България.
Нидерландия последните седем дни има 51 866 заразени , при 8 468 предходните или ръст с 512%
ЮК има 233 хиляди отчетени миналата седмица и за тях няма затягане на мерките за влизане в страната ни.
В съседна Гърция има 114% увеличение на случаите за последната седмица , а като даваха как гласуват на изборите там българите, бяха по опашките без маски и след това ще се върнат безпроблемно в страната ни.

# 22 255
https://bntnews.bg/news/specialno-predlagat-falshivi-sertifikati … -1162327news.html  Предлагат фалшиви сертификати за ваксинация в интернет

# 22 256
В нашето училище са го изкарали почти всички учители и не искат да се ваксинират за сега. Аз съм против задължителната ваксинация и си мисля, че началото на зимата ваксинациите ще се повишат.

Безчувствена реклама на ваксините срещу COVID-19 предизвика гняв в Австралия
Тя изобразява млада жена, която се бори за въздух

Австралийска реклама в подкрепа на имунизацията предизвика негативна реакция в страната, заради графичното изобразяване на млада жена, страдаща от COVID-19.

Правителственото видео показва как жената в болнично легло се задъхва и се бори за въздух, докато е свързана с вентилатор.

Текстът гласи: "COVID-19 може да засегне всеки ... Резервирайте ваксинацията си."

Критиците казват, че рекламата е несправедливо насочена към млади хора, тъй като за тези под 40 години ваксини ще има едва в края на годината.

Официалните здравни власти също така препоръчват на младите хора да изчакат дози на "Пфайзер", вместо на наличната "АстраЗенека". Австралия има недостиг на доставки на "Пфайзер".

Понастоящем рекламата се показва само в Сидни, където се е разразило огнище на варианта "Делта", а градът е в третата си седмица на локдаун. В понеделник властите съобщиха за 112 нови случая.

Пускането на рекламата е част от по-голямата кампания за ваксиниране "Въоръжете се", която стартира в неделя.

"Напълно обидно е да пускате реклама като тази, когато австралийците от тази възрастова група все още чакат ваксинациите си", пише в Twitter Хю Риминтън.

"Защо се насочваме към младите хора? Не трябва ли да се насочваме към нарастващия процент на колебливост относно ваксините при възрастните хора над 55 години?" каза друг потребител на Twitter.

Други, включително здравните специалисти, призоваха клипът да бъде свален от ефир, наричайки го "безчувствен".

Но правителството защити рекламата.

https://twitter.com/KJBar/status/1414082953571799045?s=20

Главният здравен директор на Австралия Пол Кели заяви, че рекламата е предназначена да "прокара съобщението" за необходимостта да се остане вкъщи, да се тествате и да резервирате ваксини.

"Правим това само заради ситуацията в Сидни," каза той.

В неделя властите в най-големия град в Австралия регистраха първата фатална смърт от COVID-19 в страната през цялата година.

Вълната в Сидни предизвика широка критика срещу разпространението на ваксините на федералното правителство. Имунизацията започна през февруари, но беше задържана от липсата на ваксини на "Пфайзер", общественото самодоволство и обърканите съобщения относно рисковете от "АстраЗенека".

Малко над 10% от населението е напълно ваксинирано.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/07/13/bezchuvstvena-reklama … avstraliia.496741

# 22 257
  • София
Ха, ха, тогава кога излъгаха - когато твърдяха, че случаите в училище са редки и всички тутакси бяха карантинирани или сега, че повечето са го изкарали! Ето, затова не вярвам на приказки под шипковия храст! Много добре знаем как функционира системата, дори не е нужно да сме в нея.

# 22 258
  • София
В България е нормално да се очертае "сезонност", тук няма чак такъв наплив на чужденци. За половината сме непопулярна дестинация, другата половина подлежат на тестове, карантина и прочее. В държави като Гърция, Испания, Италия и Португалия има далеч по-голям наплив и съответно - вирусът си е разнася повече. А и е факт - лятото не спира коронавируса, просто на някои места го забавя.
Като гледам тази "реклама" и си мисля, че австралийците май яко изплискаха легена, откакто почна пандемията...

# 22 259
В Гърция...

https://www.google.com/amp/s/www.news247.gr/ygeia/koronoios-asta … .9294573.amp.html
Сега има повече от 30 000 официално регистрирани случаи на активен коронавирус, като научната общност е оптимист, че няма да изпитаме трудностите от третата вълна.

Епидемията от коронавирус ясно показва агресивното си настроение, намирайки подходяща почва в много млада възраст.  Вчера са регистрирани над 3100 нови случая, като над 2900 са открити на възраст под 39 години.  Според епидемиолозите ситуацията е проблематична, но все още не е тревожна, тъй като не се очаква заразяването на такива възрасти да натовари НСС.

Епидемиологичните характеристики на епидемията показват, че нейният ход е по-агресивен от втората и третата вълна, но поради факта, че засяга младите хора, не се очаква да причинява същите интензивни проблеми, докато се очаква, че ще деескалирайте по-бързо и не бавно, както при третата вълна.

Заслужава да се отбележи, че вчера в общо 3 109 нови случая са открити 704 на възраст под 17 години и 2219 на възраст между 18 и 39 години.  Тези млади възрасти също изглежда развиват значителен имунитет, въпреки факта, че болестта е особено лека.

Разбира се, това не означава, че епидемията трябва да бъде оставена без контрол, тъй като това ще улесни много заразяването на неваксинирани уязвими групи и ще окаже натиск върху болниците на НСС.  Вчерашната реплика на професора по инфекциозни болести на EKPA Никос Сипсас, който, говорейки в основния бюлетин на новините на SKAI, говори за рязка ескалация на коронавируса в края на август, не е неуместна.

По отношение на НСС, трябва да споменем, че сега преживяваме период с над 100 нови хоспитализации на ден, като сега наближаваме 1000 и повече пациенти.  Почти сигурно е, че скоро ще видим увеличаване на интубираните пациенти и пациентите на интензивно отделение, но не на нивото на третата вълна.

Въпреки това вълненията в НСС в средата на туристическия сезон са отрицателно наследство, насочено към есента.

Увеличението на случаите през следващите седмици е плашещо

Г-н Сипсас подчерта вчера, че ако експоненциалното увеличение продължи, случаите могат да достигнат до 20 000.  Разбира се, никой не може да направи такава прогноза толкова рано, но предвид текущия ход и бавното прилагане на ваксинациите, тази възможност не може да бъде изключена.

"Епидемията ще ескалира бързо и внезапно. В средата до края на август с много хиляди случаи всеки ден. Ако тази експоненциална тенденция продължи, можем да достигнем 15 000 и 20 000 случая. И това е така, защото имаме много неваксинирани и трябва да се справим с 4-та вълна на пандемията ", подчерта г-н Сипсас.

Зловещата прогноза на професора се обосновава от факта, че среднонеделната седмица на новите случаи се е увеличила със 133% само за една седмица и е довела, по груба оценка, до активните случаи на нива над 30 000, т.е. те са се утроили повече от три пъти .

Ходът на ваксинациите все още показва, че не върви добре.  Вчера са направени само 83 796 нови ваксинации, от които 33 082 за първата доза.

Правителството изрази оптимизъм, че след обявяването на премиера за задължителни ваксинации, първоначално ще има увеличение на новите записвания, но това още не се е случило.

Между другото вирусния товар в отходните води от Ираклио е скочил с 500% за 1 седмица. Там Делтата е по разпространена от други части на Гърция.
Като цяло случаите растат ужасно бързо. Сякаш нямаше такова интензивно катерене при предишните вълни.

Навсякъде свалиха мерките и пуснаха младите да градят естествен имунитет. Дано това да не се окаже с последици след време Hushed

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 09:36 от geizer

Общи условия

Активация на акаунт